Forum » Loža » Gravitacija in elektromagnetizem in močna jedrska sila
Gravitacija in elektromagnetizem in močna jedrska sila
ajin ::
Oprostite mojem neznanju, ampak bi se rad poljudno znanstveno pogovarjal o gravitaciji in elektromagnetizmu, kajti ko je govor o gravitaciji, nenadno dobim nekaksno predstavo da je tukaj vkljucena elektricna sila, kajti kot vemo so vsa masivna telesa zgrajena iz kvantov, ki pa imajo svoje specificne lastnosti, in so sami verjetnost nahajanja, ter sledijo vsem "zakonitostim" kvantne mehanike( poznam jih laicno, nepopolno).
ZAvedam se da sem lahko v zmoti, zaradi svojega neznanja, samo kako bom vedel, ce se o tem ne pogovarjam z nekom ki vsa razume malo vec. Hvala.
Ok, bom spekuliral:
Kaj ce je gravitacija, ki se kaze kot ukrivljenost prostora in casa, posledica samo verjetnostne porazdelitve gostote elektricnih polj; sil. Vecja enegijska gostota teh delcev( nihanj) povzroci vecjo ukrivljenost prostora, ali "privlacnost" ene tkanine; sestavljene iz nihajocih kvantov energije, z drugo tkanino sestavljeno iz nihajocih kvantov energije. Zato bolj masivne zvezde bolj ukrivljajo prostor cas, posledicno zaradi vecje energijske porazdelitvene gostote, sestevka, celote; integriranih nihajocih kvantov energije. Njihova sila je tako privlacno mocna, da "potegne" druge kvante ter tako se le to kaze kot ukrivljenost prostora-casa.
Privlak med kvanti se rezultira kot ukrivljenost prostora in casa.
Gravitacija( ukrivljenost prostora in casa) JE POSLEDICA porazdelitvene gostote nihajoce energije; kvantov ENE TKANINE; (ki je sama sestavljena iz nihajocih verjetnostno porazdelitvenih kvantov, ki vsebujejo dolocen privlacni potencial), Z DRUGO TKANINO, ki je enakovredna prvi, le da mora imeti toliko vecji potencial da se le ta "tkanina" ukrivi, ali uboci.
Menim da je gravitacija posledica elektromagnetne sile( močne jedrske sile), ki poteka med kvanti, ali bolje receno med silami energijskih kvantov.
Zelo grobo receno;
VSe je elektrika!!
Lp
ZAvedam se da sem lahko v zmoti, zaradi svojega neznanja, samo kako bom vedel, ce se o tem ne pogovarjam z nekom ki vsa razume malo vec. Hvala.
Ok, bom spekuliral:
Kaj ce je gravitacija, ki se kaze kot ukrivljenost prostora in casa, posledica samo verjetnostne porazdelitve gostote elektricnih polj; sil. Vecja enegijska gostota teh delcev( nihanj) povzroci vecjo ukrivljenost prostora, ali "privlacnost" ene tkanine; sestavljene iz nihajocih kvantov energije, z drugo tkanino sestavljeno iz nihajocih kvantov energije. Zato bolj masivne zvezde bolj ukrivljajo prostor cas, posledicno zaradi vecje energijske porazdelitvene gostote, sestevka, celote; integriranih nihajocih kvantov energije. Njihova sila je tako privlacno mocna, da "potegne" druge kvante ter tako se le to kaze kot ukrivljenost prostora-casa.
Privlak med kvanti se rezultira kot ukrivljenost prostora in casa.
Gravitacija( ukrivljenost prostora in casa) JE POSLEDICA porazdelitvene gostote nihajoce energije; kvantov ENE TKANINE; (ki je sama sestavljena iz nihajocih verjetnostno porazdelitvenih kvantov, ki vsebujejo dolocen privlacni potencial), Z DRUGO TKANINO, ki je enakovredna prvi, le da mora imeti toliko vecji potencial da se le ta "tkanina" ukrivi, ali uboci.
Menim da je gravitacija posledica elektromagnetne sile( močne jedrske sile), ki poteka med kvanti, ali bolje receno med silami energijskih kvantov.
Zelo grobo receno;
VSe je elektrika!!
Lp
Thomas ::
> Zelo grobo receno;
> VSe je elektrika!!
Ja, to trdijo eni, ja. Podkletnov, ESA ... sami taki, po katerih moja malenkost zaničljivo pljuva.
Zakaj? Podkletnov NI dokazal svoje trditve o "ukrivljanju cigaretnega dima", ESA je pa po BOOOMu o induciranju gravitacije na EM način (tudi na tem forumu!) lepo tiho.
Klinc.
> VSe je elektrika!!
Ja, to trdijo eni, ja. Podkletnov, ESA ... sami taki, po katerih moja malenkost zaničljivo pljuva.
Zakaj? Podkletnov NI dokazal svoje trditve o "ukrivljanju cigaretnega dima", ESA je pa po BOOOMu o induciranju gravitacije na EM način (tudi na tem forumu!) lepo tiho.
Klinc.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Oh ne, eni dobro vedo o čem govorim.
Sicer jim gre nekaterim na živce, ker sta vpletena Rus in ESA, ker me imajo za kavbojskega rasista, rednecka in podobne oslarije ... kot da bi jest ne bil navaden Slavic ...
Ampak ni bistvo, je samo folklora.
Jaz proti Podkletnovu nimam nič. Če uspe dokazati svoje trditve, prav. Ampak "ukrivljanje cigaretnega dima", do česar naj bi prišlo pri enem njegovih "antigravitacijskih elektro poskusov", je mau premau. Je samo duvanje. IMO.
ESA je pa vse sorte. + in - jim je za talat.
Par mesecev nazaj so se navelko hvalili, kako so naredili antigravitacijo. Bila je novica na tem forumu. Izrazil sem svojo VELIKO skepso in modrijani s tega foruma so pljuvali potem čezme. Sej je dokumentirano tle vse, ane.
Zdej pa, mesece kasneje, ko se je njihovo multimilijonsko eksperimentiranje dokazalo za zapravljanje davkoplačevalskega denarja, jaz pljuvam čeznje.
Kar je določena čast, ki jo moraš zaslužiti s tem, da vsaj občasno znaš mau praskat nazaj.
Ti ajin, si pa mau viška. Sem bil dober do tebe čist brez veze. Ti se še usajat ne znaš, kar se večina mojih zoprnikov vseen zna.
Zato od mene ne pričakuj več prijaznih pojasnil.
Sicer jim gre nekaterim na živce, ker sta vpletena Rus in ESA, ker me imajo za kavbojskega rasista, rednecka in podobne oslarije ... kot da bi jest ne bil navaden Slavic ...
Ampak ni bistvo, je samo folklora.
Jaz proti Podkletnovu nimam nič. Če uspe dokazati svoje trditve, prav. Ampak "ukrivljanje cigaretnega dima", do česar naj bi prišlo pri enem njegovih "antigravitacijskih elektro poskusov", je mau premau. Je samo duvanje. IMO.
ESA je pa vse sorte. + in - jim je za talat.
Par mesecev nazaj so se navelko hvalili, kako so naredili antigravitacijo. Bila je novica na tem forumu. Izrazil sem svojo VELIKO skepso in modrijani s tega foruma so pljuvali potem čezme. Sej je dokumentirano tle vse, ane.
Zdej pa, mesece kasneje, ko se je njihovo multimilijonsko eksperimentiranje dokazalo za zapravljanje davkoplačevalskega denarja, jaz pljuvam čeznje.
Kar je določena čast, ki jo moraš zaslužiti s tem, da vsaj občasno znaš mau praskat nazaj.
Ti ajin, si pa mau viška. Sem bil dober do tebe čist brez veze. Ti se še usajat ne znaš, kar se večina mojih zoprnikov vseen zna.
Zato od mene ne pričakuj več prijaznih pojasnil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
@thomas:
Zdaj vem toliko kot prej. V resnici sem se enkrat vprasal te zadeve in pac prisel do te spekulacije katero sem napisal.Nisem vedel, za druge. Ne vem niti za ESA, Podkletnov and i dont know who else. Nevem o nobenem "ukrivljanju
cigaretnega dima", niti o antigravitaciji.. in podobno..
V resnici ne razumem tvoje reakcije, po eni strani pa razumem.
Hotel sem samo govoriti o tem kar sem zapisal( osebna spekulacija zaradi intuitivnega prebliska, da mora biti tukaj nekaj povezano z elektromagntizmom, interakcije v kvantih...itd).
Nerazumem kaj ima vse to z menoj, kar si imel z dolocenimi osebki, so tvoja stvar, jaz sem samo nekaj vprasal. Prosto.
lp
Zdaj vem toliko kot prej. V resnici sem se enkrat vprasal te zadeve in pac prisel do te spekulacije katero sem napisal.Nisem vedel, za druge. Ne vem niti za ESA, Podkletnov and i dont know who else. Nevem o nobenem "ukrivljanju
cigaretnega dima", niti o antigravitaciji.. in podobno..
V resnici ne razumem tvoje reakcije, po eni strani pa razumem.
Hotel sem samo govoriti o tem kar sem zapisal( osebna spekulacija zaradi intuitivnega prebliska, da mora biti tukaj nekaj povezano z elektromagntizmom, interakcije v kvantih...itd).
Nerazumem kaj ima vse to z menoj, kar si imel z dolocenimi osebki, so tvoja stvar, jaz sem samo nekaj vprasal. Prosto.
lp
Dej potem preberi najprej pretekle debate na Z&T, (ali pa še kje drugje, kjer so celo bolje napisane zadeve. Nismo mi tle taglavni, ane.)
Ne moremo pa it vedno od 0. OK?
Ne moremo pa it vedno od 0. OK?
MihaFirst ::
ajin, glede na več tvojih tem na tem forumu bi te bilo za opozoriti: Dosjeji X niso dokumentarna serija
www.gamma.si
@thomas: Dobro, nisem vedel. Vsekakor pa se zavedam da nisem jaz kontrolor, upravljalec, se manj pa edino zivo bitje v tem univerzumu.
Lp
Lp
Nisem mislil da si TI upravljalec Vesolja, pač pa da naše debate na Z&T niso najboljši možni vir informacij. Da so še boljši podatki raztreseni naokoli. Da konzultiraš tudi te.
@thomas: Nevem, ce sva se pravilno razumela. Vsekakor nisem niti mislil, da sem jaz upravljalec. A ljudje si to domisljajo, ker sebe postavljajo v sredino vsega. Clovek ima ego, narod ima lahko ego, drzava ima ego, celo vsota vseh teh je spet ego; sledi mi smo edina bitja. Taksno misljenje ustvarja veliko nekonstruktivnosti, predvsem pa povecuje clovesko neumnost.
Hvala, lp
Hvala, lp
Spet sva se narobe razumela.
Človek je vse. Ostalo so skladišča ponucljivih atomov.
Razen če bi kakšni alieni res bili vredni drugačne obravnave, pa če so gorile, sloni, delfini in še kaj sentientni.
Kalifornijska sekvoja pa je vredna natanko toliko, kot veselje domačinov in turistov z njo.
Nobenega vekanja za vevericami ne bo v debati z mano. Rajš neham.
Človek je vse. Ostalo so skladišča ponucljivih atomov.
Razen če bi kakšni alieni res bili vredni drugačne obravnave, pa če so gorile, sloni, delfini in še kaj sentientni.
Kalifornijska sekvoja pa je vredna natanko toliko, kot veselje domačinov in turistov z njo.
Nobenega vekanja za vevericami ne bo v debati z mano. Rajš neham.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobili prve posnetke črnih lukenj in okolice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 19695 (1859) | bajker |
» | Zakaj je hitrost svetlobe konstantna? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 16147 (5297) | reeves |
» | svetlobna hitrost.. (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6981 (5541) | TESKAn |
» | delec - val (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7346 (6539) | Lucas |