» »

Ceniki računalniških storitev

Ceniki računalniških storitev

SmeskoSnezak ::

Nikakor nisem na internetu našel strani , kjer računalniške firme(Lancom, Comtron, Funtech, etc.) imajo cenik storitev, ki jih opravljajo? (mogoče jih sploh ne?!?) Tak da me zanima, kje bi zvedel (našel) recimo, kolko Comtron zaračuna za naložitev Windows XP, naložitev raznih programov, konfiguracija le-teh, vgradnjo komponent, etc.?

Pol sn pa rajš na google vtipkal "cenik računalniških storitev" in tam pogledal cene. Sam me res zanima, zakaj nimajo v teh firmah takšnih cenikov. A se ne ukvarjajo s tem? :\
@ Pusti soncu v srce... @

MihaFirst ::

če prav razumem tem firmam plačajo, da jim naložijo nek softwear? al pa zbootajo winse?

Ko bom velik bom (debel, len, kratkoviden, brez žene) računalničar! :D
www.gamma.si

SmeskoSnezak ::

No one knows? :\
@ Pusti soncu v srce... @

Poldi112 ::

Pokliči jih in vprašaj.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Grey ::

Zakaj bi človek sploh potreboval koga, da mu naloži winse? To bi znal še dojenček. Res pa je, da se lenoba plača. To pa.

mtosev ::

TO nevedo vsi. Žal
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

overlord_tm ::

Jaz se ne branim če mi da kdo 6 kosov za 1h spanja.

Zgodovina sprememb…

cendof ::

Lahko si prebereš to link

Jan987 ::

grey: verjemi da je veliko takih ki drugega kot igric ne znajo nalagati in pa sam igrice špilajo pol pa mislijo da so neki dobri računalničarji k so po 12 ur na dan za kompam (seveda igrce špilajo) in gredo potem nalagat winse in jih seveda naložijo. Sicer je čas vedno angleški, disk ni formatiran ampak je naloženo poleg, čas je angleški itd. skratka samo klikajo enter, pol pa ko je fertik pa naložijo špile in špilajo, pol pa nosjo komp na servis da jim ne dela dobr in na koncu ugotovijo da niso driverjov naložl. Ogromno takih štorij poznam:D

In verjemi da je dosti interesentov, katerim za 5k postavljam sistem na novo (komplet vse - pač ene 2 ure max. dela, oz. sedenja in čakanja:D ) če se pa kdaj kdo kej prtožuje nad ceno pa mu ne računam nč pa mu rečm nej gre na servis in ko nalsednjič pride k meni zavedajoč se da mu to na servisu računajo nekajkrat več mi pač plača za nazaj in pa še tekoče tako da...

Skratka na to se da kar dobro služi:D

sidd ::

he he he, kot stari ljudje pravijo: ko majo osli dnar, kramarji tržijo...zelo lep rek. zelo resničen! >:D
no idea for signature
signed
I

Morfejus1 ::

"Lahko si prebereš to link"

Samo če mene kdo vpraša, je to navadno odiranje. 46.000 za naložitev windows8-O ov??

opeter ::

Koci2, v eni od javnih uprav (še vedno) plačujejo "mesečno članarino" eni rač. firmi, ki jim dela razne večje/manjše popravke. Ta znesek je dokaj soliden, trenutno nekje nad 1mio SIT. Če bi to delali posebej (torej vsako nameščanje, popravljanje, ipd.) bi to zneslo n-krat več. Seveda če treba zamenjat kako komponento to še vedno mastno zaračunajo.

Ampak dokler ima država denar s katerim ni treba šparati, naj bo tak >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

46.000 za naložitev windows8-O ov??

lol

Mr.B ::

Različni ljudje si predstavljajo različno, kaj pomeni namestitev Windowsov.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Cveto ::

-Backup podatkov, ključno z maili in zabeleženjem vseh nastavitev
-Formatiranje trdega diska in ponovna instalacija Windows
-Namestitev VSEH gonilnikov, zadnje verzije
-Konfiguracija uporabniških računov
-Konfiguracija mreže (in prijava v domeno)
-Instalacija protivirusnega programa vključno z nastavitvijo posodabljanja baze virusov
-konfiguracija firewalla
-Nastavitev dostopa do interneta
-Nastavitev mail acoounta vključno z kopiranjem starih mailov, adresarja in ostalih nastavitev
-kopiranje ostalih uporabnikovih datotek in nastavitev
-posodobitev Windosev z zadnjimi popravki
-instalacija Office, Acrobat Readerja, Flash in Real Playerja, Quicktime Playerja in ostalih potrebnih programčkov

Koliko bi računali za to?

5 jurjev je pomoje premal, 45 pa preveč...

ivanuscha ::

Jst pod 40k nebi šu tole delat. Škoda živcev. No razn če bi bil res na tesnem z denarjem. 0:)

Tody ::

to kar je cveto povedal je ful dost dela... Ker je treba znat vse to narest, zapečt na DVD in se spomnit vseh teh stvari.

Popravki za windowse so pa svoja zgodba... Jest bi hotel za tako inštalacijo ene 15.000 bilo bi pa za ene 4-5 ur dela

Pozabil si BIOS updajtat. :P

gfighter ::

Cvetotov spisek je kar dobra ocena dela ki ga je potrebno opraviti pri kakšnih poslovnih uporabnikih, cena 45.000 pa sploh ni tako pretirana kot se zdi na prvi pogled. Treba je imet znanje, izdelane koncepte, orodja, tu so stroški prevoza, odzivnega časa, s stranko moraš biti podrobno zmenjen kaj sploh želi, pa še firma mora živet. Če pa prišteješ še tečno tajnico...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Za poslovne uporabnike, je potrebno imeti postavljeno infrastrukturo, da ti vseh alinej ni potrebno delati. Drugače je dejansko IT skupina balast, oziroma nujno zlo...

No, seveda, vendar je pri manjših in srednje velikih podjetjih vprašanje, če se infrastrukturo sploh splača vzpostavljat.

Definirati je potrebno, kaj je majhno podjetje.
Če ti en človek potrebuje celi dan da namesti Windowse potem, je ta človek dejansko odveč, razen če je to šefe…

Prenaloženi Windowsi na novem računalniku, in pripravljen Image. = 5 minut dela za klikanje podatkov, in registracija Windowsov.

Računalnik postaviti v domeno : 5 minut dela

Preko GPO-ja namestiti potreben software, za klikanje 5 minut dela.

Celo AutoCad se sedaj dobi v MSI paketu.

Če se ne da nekomu narediti MSI paket, pa najdi eno SI podjetje, ki ti ga bo naredila.

Torej če je več kot recimo 10 računalnikov, se ti ročno to ne splača…
In potem imaš računalnik pripravljen za delo, z postavitvijo na lokaciji, res max 1 uro dela. Razen če je lokacija Lendava ti pa si namestil računalnik v Ljubljani…

Marsikje delo poteka tako kot si napisal, podjetje se resno loti zadeve in tako je dejansko manj dela in stroškov. Ampak je pa še vedno preveč podjetij, ki za IT ne bi dali nič, dokler niso problemi preveliki. Imajo 10 starih jajc v upravi, kakšen star novell server pa ponavadi enega "pametnega" uslužbenca, ki naj bi skrbel za vse. Oprema je skupaj nanošena z vseh koncev, postavile so jo tri različne firme pa še sosedov mulc. Takšni imajo ponavadi sklenjeno le pogodbo o vzdrževanju in pri takih dan dela za ene windowse hitro ni nič nerealnega več. Žal.

gforce ::

Za comtron vem, da imajo cenik naleplen na servisu in cene so res zasoljene. Drugače ti pa zelo odsvetujem, da neseš kaj popravit na comtron. Osebje je totalno nesposobno, roki poravil so dolgi, popravilo je pa narejeno tako bolj "po domače" in zna se zgoditi, da ti bodo vgradili že rabljene komponente, ki jih imajo seveda malo morje... In čez mesec boš spet pri njih na servisu...

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Matek ()

bozicek ::

__
Backup podatkov, ključno z maili in zabeleženjem vseh nastavitev NE
-Formatiranje trdega diska in ponovna instalacija Windows DA
-Namestitev VSEH gonilnikov, zadnje verzije DA
-Konfiguracija uporabniških računov DA (ampak je ponavadi samo en)
-Konfiguracija mreže (in prijava v domeno) DA (zopet poredko)
-Instalacija protivirusnega programa vključno z nastavitvijo posodabljanja baze virusov DA
-konfiguracija firewalla NE (samo vklopim ga)
-Nastavitev dostopa do interneta DA
-Nastavitev mail acoounta vključno z kopiranjem starih mailov, adresarja in ostalih nastavitev NE
-kopiranje ostalih uporabnikovih datotek in nastavitev PO POTREBI
-posodobitev Windosev z zadnjimi popravki DA (autopatcher saves)
-instalacija Office, Acrobat Readerja, Flash in Real Playerja, Quicktime Playerja in ostalih potrebnih programčkov DA

Koliko bi računali za to?

Osebno racunam za tole 8 jurjev (pac ko drugim dajem gor).
Samo je pa tako, da ne hitim. Racunalo je ponavadi pri meni 3 dni. Dva dni za winse in podobno, zadnji dan na mrezi, da mu namecem se kaj sare gor (zagrabis filme, muzko itd... in gres spat)
Darila letos samo za poredne

Jan987 ::

jest računam 5 jurjev s tem da mi prnesejo vse driverje na cd-jih in jih zamenjam samo če z njimi ne dela, pol naredijo back up oz. unim k jest ''uzdržujem'' računalnik zmeri nardim 2 particije tko da to ponavad ni treba.

Poldy ::

Jaz naredim za protiuslugo (od 5k do 10k sit) za vse to kar ste našteli zgoraj. Pa saj ni veliko dela, samo vse moraš imeti pripravljeno na CDjih, pa gre kot po tekočem traku.

Najvažneje je, da storitev opraviš kvalitetno in brez napak. Fino je tudi, če jim predstavš Norton Ghost. Samo to nekako sam sebi odžiraš delo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldy ()

roli ::

Tole jaz naredim zastonj.Sicer to velja za kake sošolce.

Prinese računalnik,gonilnike,pove svoje zahteve,pove,če hoče obdržati podatke..... Po tem pa lahko re,če ima kake nujne opravke,drugače pa ostane poleg,pa se kaj zmenimo,malo pokažem.... Pokažem kako uporabljati antivirus,firewall.Po tem pa lahko odide.

In jaz imam od tega 0 (razen dobro družbo).
http://www.r00li.com

Poldy ::

Hja, nekaj časa gre že tako, kaj boš pa naredil takrat, ko se o tebi razve in dobiš cca. 2 do 3 računalnike na teden? Računati začneš, dobiš samo še 1-2 računalnika na mesec, pa je vseeno bolje kot nič.

Nejc Pintar ::

Če dobivaš po 3-4 računalnike na teden se opravičiš z "nimam časa" :)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn zaslon po zagonu OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
71111 (821) Han
»

Selitev na nov PC

242541 (1869) solatko
»

Poganjanje Windows brez administratorskih pravic varneje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5816276 (14140) noraguta
»

shranjevanje podatkov

Oddelek: Strojna oprema
13932 (744) demon#666
»

več problemov z računalnikom

143813 (3323) Dead_Eye

Več podobnih tem