» »

HDD Maxtor cuden problem [je morda shodill?]

HDD Maxtor cuden problem [je morda shodill?]

OmaDesala ::

Pred casom je prislo do nenapovedanih izpadov elektricne energije. Po izpadu sta bila se vsaj dva sunka, ko je za nekaj cas elektrika bila, potem pa jo je zopet zmanjkalo. Nato sem PC ugasnil in ga prizgal sele naslednji dan. Vendar pa po tem casu opazam zelo cudne simptome v povezavi s HDD stevilka 1. Ta disk je razdeljen v dve partiicji od katerih je C 10GB sistemska. Imam se dva ista HDD v sistemu, vsi trije pa so prikljuceni na RADI (ki deluje v ULTRA DMA nacinu - torej nimam radia). Problem pa je prisoten ob hladnem zagonu. Vcasih HDD sploh ni razpoznan, ce pa ze je, zmrzne ob prihodu v XP. Potrebujem vsaj 3-4 resete sistema, da se stvar pobere in normalno deluje. Ko pride online dela bp. Tudi reboot dela normalno, tezave pa nastopijo takoj ko ugasnem sistem za nekaj casa (recimo 10 minut). Potem moram iti zopet skozi proceduro resetov, da spravim sistem k sebi. HDD 2 in 3 delata bp vedno.
Je HDD defekten in pocasi umira ali je lahko kaj drugega? Je problem v motorju ali...? Na plan z idejami, kaj bi bilo narobe, oziroma kako naj zadevo preverim/popravim.
Hvala!

`ripper` ::

no, monitor pust pr gmah, nima veze s tem da se rac. ne boota. Ce ti diska ne zaznava vedno, pa potem ga, pa ne dela, je verjetno res z diskom nekej. Lahko je tud kontroler cudn, samo to se nism slisu primera. Probej flashat plato, probej z drugim diskom delat coldboot... dajej racunalniku razlicne scenarije, da bos vidu kera komponenta ti serje
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Scorpia ::

Je kr nekaj uporabnikov, ki so imeli probleme na tak način da disk ne prepozna enkrat pa. Tko da mal poišči pa boš kj najdu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP Pavilion - ventič

Oddelek: Pomoč in nasveti
423129 (1165) jackorsen88
»

prenosnik zamrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
444433 (3871) hojnikb
»

Micron izboljšal vzdržljivost NAND-flasha (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
647105 (6164) Pyr0Beast
»

Težave s trdimi diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
51546 (1346) croco
»

WD HDD problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
241396 (956) Tjulenj

Več podobnih tem