» »

menjava hladilnika procesorja

menjava hladilnika procesorja

WiseBear ::

Zdravo!
Dobil sem en star racunalnik, ki bi ga uporabljal za net, mp3 ter divx. Procesor je pentium III, problem je pa v tem ker je ventilator zelo zelo glasen. Rad bi ga zamenjal skupaj s hladilnikom. Nisem pa še nikoli menjal hladilnika in me zanima kako se to naredi.
Najprej moram verjetno pogledat da kupim pravi hladilnik oz rebra. A moram posebej kupiti še termalno pasto (oz. a je sploh potrebna)? Na kaj je treba paziti pri menjavi. Bojim se, da zlomim stranske zatiče.

Hvala za nasvete.
LP

Han ::

Če vent na obstoječem še ne ruži, mu lahko enostavno znižaš število vrtljajev z Zalmanovim Fan Mate ali z vezavo ustreznega upora... Seveda moraš pri tem paziti, da se procesor potem ne bo pretirano grel zaradi preslabega hlajenja.

Drugače pa potrebuješ hladilnik za Socket 370 ali Socket A. Starega se lotiš z izvijačem tako, da dobro zahakljaš sponko, jo z občutkom porineš navzdol ter stran od podnožja in potem le še narahlo popuščaš...

Novi hladilniki imajo termalno pasto ponavadi že pritrjeno na pravem mestu in da, je potrebna!

xabre ::

Vent daš na 7v. Rumen kabel na +12, črn pa na +5v.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xabre ()

Gapi ::

Han: Mam občutek da ti ne veš o čem govoriš. "Bojim se, da zlomim stranske zatiče" Po tem sodeč gre za slot procesor. WiseBear potrebno bo malo več moči in odkrit kje se procesor odhakla iz teh zatičev. Mislim da je na vrhu teh nosilcev en patent. TUKI maš pa kako dobiš procesor iz ohišja. Kaplja olja reši tvojo težavo. Aja pa ne na procesor ampak na ventilator ozeroma na os ventiklatorja. Iščem še sliko kako dobit procesor vn iz slota in da pri tem ne polomiš nosilcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gapi ()

Han ::

Gapi: glede na to, da WiseBear sprašuje po novem hladilniku in po tem, kako se zamenja, sem skoraj 100% prepričan, da ima procesor v Socket 370 podnožju. Poleg tega je bila večina P3 procesorjev izdelanih prav za socket in ne Slot 1. Če pa že ima Slot 1 plato, ima skoraj zagotovo Slot 1 adapter s Socket 370 podnožjem.

Še vedno nimam pojma? :\

`ripper` ::

Se strinjam s HAN-om =)

Glede stranskih zaticev, pomoje so to misljeni zobje na socketu, za katere je hladilnik zataknjen. In iz prakse serviserja vem, da ce velik drkaris s hladilniki pa da vmes posega kksn z mal manj obcitka...se radi odlomjo al pa usaj fino skrusijo. Eni socketi majo potem sicer tri te zobke, eni ne, samo ksn hladilnik ma lahk samo eno lukno za zataknt in ce je lih una odlomnena... ga ne poznam junaka, k bi prelotal socket na plati =D

LP
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Gapi ::

Ok moja napaka, se opravičujem.

WiseBear ::

Malce sem prebral kako je s temi hladlilniki pa vidim da ni nič kaj takega ga zamenjat. Podnožje je Socket 370. Hladilnik bom menjal, ker je ležaj starega ventilatorja tako zrabljen, da mašina poje kot kakšen traktor. Pa še na zelo visoke obrate gre. S čim oz. kako vi ponavadi sčistite površino na procesorju kjer je toplotni stik s hladilnikom (zdej je kot nekakšen čigumi sprijet gor)? S stališča toplotnega prenosa verjetno ni dobro, da površino spraskam.

Hvala in lep pozdrav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slot 1

Oddelek: Strojna oprema
151274 (1045) SkIDiver
»

Prodam goro eksotičnih hladilnikov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
372414 (1441) Matek
»

Kateri cooler za SLOT 1?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101112 (976) kuglvinkl
»

Lamer rab pumoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
271661 (1419) luni

Več podobnih tem