Forum » Strojna oprema » Ali je možno...
Ali je možno...
dustphoenix ::
Da je strojna oprema ˝prenova˝ za software, katerega poganja;
ASUS M2N-E
AMD 3800+ X2
EVGA 7950GT KO 512Mb
1x 1GB RAM
NAP. 550W
Namreč v igrah in testih so FPS občutno mali...
Npr.:
FEAR: min FPS 31...
Pri nastavitvah 1024x786 vse na MAX. - Tudi če se nastavi na MEDIUM vse, je isto.
Extraction Point pa totalno šteka neglede na nastavitve...
The Sims - Desperate Housewifes, tudi zelo šteka...
NFS - Carbon; šteka...
COD 2 - Pa dela normalno...
Menjano je blo sledeče: grafa, plata, cpu, rami,...
Vse kaj se da. Probal z orig. driverji in zadnjimi driverji, BiOS updatal na obeh paltah...
Probali smo tudi z 2x 1GB RAMa v DUAL in je isto...
Windowsi pa so tudi bli naloženi že cca. 5x! - SE NE ZABAVAM!!
3DMark06 Prvi test, je imel max. 40FPS, padlo pa vse do 13FPS na 1024x768...
Ima kdo kakšno idejo?
ASUS M2N-E
AMD 3800+ X2
EVGA 7950GT KO 512Mb
1x 1GB RAM
NAP. 550W
Namreč v igrah in testih so FPS občutno mali...
Npr.:
FEAR: min FPS 31...
Pri nastavitvah 1024x786 vse na MAX. - Tudi če se nastavi na MEDIUM vse, je isto.
Extraction Point pa totalno šteka neglede na nastavitve...
The Sims - Desperate Housewifes, tudi zelo šteka...
NFS - Carbon; šteka...
COD 2 - Pa dela normalno...
Vse kaj se da. Probal z orig. driverji in zadnjimi driverji, BiOS updatal na obeh paltah...
Probali smo tudi z 2x 1GB RAMa v DUAL in je isto...
Windowsi pa so tudi bli naloženi že cca. 5x! - SE NE ZABAVAM!!
3DMark06 Prvi test, je imel max. 40FPS, padlo pa vse do 13FPS na 1024x768...
Ima kdo kakšno idejo?
Naj ponovim;
Tri grafe od EVGA 7950GT KO 512Mb sem že vtaknil noter! - Nisem pozabil napajanja.
Nap. LC6550 - 550W.
Zdaj sem se spomnil, da še edino diska nisem menjal... - WD160Gb
Ampak vse diagnostike niso pokazale nobene napake na disku...
RAM(i) - 3x sem vtaknil noter TRANSCEND 1GB 553MHz - 3kom RAM je 100% izključen...
Zanimivo pa mi je, da sem z EVGA 7600GT KO 256Mb dobil iste razultate kot z 7950...
Kot sem že rekel, rami 3 različni - ISTO
Grafa - 3različne - ISTO
WTF?!?
Tri grafe od EVGA 7950GT KO 512Mb sem že vtaknil noter! - Nisem pozabil napajanja.
Nap. LC6550 - 550W.
Zdaj sem se spomnil, da še edino diska nisem menjal... - WD160Gb
Ampak vse diagnostike niso pokazale nobene napake na disku...
RAM(i) - 3x sem vtaknil noter TRANSCEND 1GB 553MHz - 3kom RAM je 100% izključen...
Zanimivo pa mi je, da sem z EVGA 7600GT KO 256Mb dobil iste razultate kot z 7950...
Kot sem že rekel, rami 3 različni - ISTO
Grafa - 3različne - ISTO
WTF?!?
Ja, driverji so bli dani 1. Original z CDja, 2. direkt z nVIDIE dol, ni haska.
BiOS sem probal od 0204 do beta 04XX - se ne spomnim točne cifre...
Edino kar me je motlo, da stranka ima dodaten IDE PCI kontorler za še dva diska - ampak še vedno, če ga izklopim (fizično odstranim) ni haska...
Meni več ni nič jasno!
BiOS sem probal od 0204 do beta 04XX - se ne spomnim točne cifre...
Edino kar me je motlo, da stranka ima dodaten IDE PCI kontorler za še dva diska - ampak še vedno, če ga izklopim (fizično odstranim) ni haska...
Meni več ni nič jasno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
igor0203 ::
Prosim, brez nepotrebnih komentarjev. Pobrisal offtopic.
@Z0K1: Si mogoče probal inštalirat IDE gonilnike? Mogoče je v tem problem. Si mogoče pogledal, da nimaš v gonilnikih od grafične vklopljen V-sync?
@Z0K1: Si mogoče probal inštalirat IDE gonilnike? Mogoče je v tem problem. Si mogoče pogledal, da nimaš v gonilnikih od grafične vklopljen V-sync?
Zgodovina sprememb…
Jup V-Sync: Off; Driverji za IDE so gor -> prvi disk je Ultra DMA Mode 5
Za druga dva, katera stan na PCI kontrolerju pa ne piše...
Za druga dva, katera stan na PCI kontrolerju pa ne piše...
OK zadeva je sledeča, ker imam vse komponente duplo oz. triplo na razpolago sem na pultu sestavil isto konfiguracijo -> isti RAM, CPU, plata, grafa...
Na obeh ˝mašinah˝ uporabil isti disk -> isti rezultat...
Časa pa mi je zaenkrat zmanjkalo da bi dal drug disk in probal z njim...
To bom naredil ju3!
Meni edino to pade na pamet...
EDIT: Pa je sploh možno, da bi disk tako hudo j***l? Glede na to, da ne najde nobene napake ala Bad Sector itd.?
Kaj pa možnost virusa? Je možno, da bi tako hudo oviral PC (kljub 5x Formatu celega diska)? Res pa da ni bil Low Level...
Na obeh ˝mašinah˝ uporabil isti disk -> isti rezultat...
Časa pa mi je zaenkrat zmanjkalo da bi dal drug disk in probal z njim...
To bom naredil ju3!
Meni edino to pade na pamet...
EDIT: Pa je sploh možno, da bi disk tako hudo j***l? Glede na to, da ne najde nobene napake ala Bad Sector itd.?
Kaj pa možnost virusa? Je možno, da bi tako hudo oviral PC (kljub 5x Formatu celega diska)? Res pa da ni bil Low Level...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dustphoenix ()
balocom ::
je not 800MHz ram? al je 533? Probej not dat 800MHz.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Hja torej, če si vse zamenjal in je samo disk ostal, potem je najverjetneje vzrok v disku.
Zadeva je taka: na pultu imam tri iste mašine;
3800+ X2 AM2
M2N-E
1x1GB Ram 533MHz
1x 7950GT 512Mb
Edine razlike, ena ima IDE disk, druga Sata disk in tretja Sata 2 disk.
Problem prisoten na vseh treh mašinah!!
KAJ PA ZDAJ? Trije napjalci, tri grafe, tri RAMi, tri CPUji, tri diski, kakšna je verjetnost da je v vsaki mašini nekaj fuč?!?!
Zadnji driverji, zadnji BiOS na vseh ploščah,...
3800+ X2 AM2
M2N-E
1x1GB Ram 533MHz
1x 7950GT 512Mb
Edine razlike, ena ima IDE disk, druga Sata disk in tretja Sata 2 disk.
Problem prisoten na vseh treh mašinah!!
KAJ PA ZDAJ? Trije napjalci, tri grafe, tri RAMi, tri CPUji, tri diski, kakšna je verjetnost da je v vsaki mašini nekaj fuč?!?!
Zadnji driverji, zadnji BiOS na vseh ploščah,...
balocom ::
Nimaš NIKJER 800Mhz rama? Probej latence zategent (čim nižje, tem bulje)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Azrael ::
Samo medklic, ali ni bio nekaj časa nazaj nekaj govora, da ni pametno nalagati FW in IDE ( ali mogoče SATA?) driverjev od Nvidie, saj v tem primeru comp deluje počasno kot zelo ostarel polž, z generičnimi driverji od MS pa ni nobenih težav?
Nekoč je bil Slo-tech.
Hm...možno, da je tud v ramu problem, da je prepočasen, ker je res "samo" 533MHz. Probaj vsaj 667MHz rame. Ali pa probaj s kakim drugim napajalnikom, ker je možno tud, da je napajalnik prešvoh za to grafo. Probaj kje kak bolj kvaliteten napajalnik staknit.
@Azrael: Sicer ne vem kje si to slišal, samo jst nikol nisem imel probleme z nV IDE driverji na nF4.
@Azrael: Sicer ne vem kje si to slišal, samo jst nikol nisem imel probleme z nV IDE driverji na nF4.
Zgodovina sprememb…
Problem je že v štartu ta;
Jaz doma laufam:
3800+ X2 AM2
M2N-E
7600GT 256Mb
2x 512Mb 533MHz
Driverji iz nvidie direkt -> dosegam boljše rezultate kot jih z temi tremi mašinami skupaj (kaj se FPSjev tiče igrah)...
Nap. je na eni mašini isti kot ga mam doma LC6550, na eni je Enlight 500W na eni pa celo Chieftec 550W ali 600W - se ne spomnim točno.
RAMe, sem danes komaj naročil 800MHz,...
Sledeče če dam noter mojo 7600GT (katera preverjeno dela) v vseh treh mašinah dela isto, kot pa da bi ble 7950GT notri!!!
Zdaj, ima še kdo kakšno idejo?! Meni se že blede!!!
Jaz doma laufam:
3800+ X2 AM2
M2N-E
7600GT 256Mb
2x 512Mb 533MHz
Driverji iz nvidie direkt -> dosegam boljše rezultate kot jih z temi tremi mašinami skupaj (kaj se FPSjev tiče igrah)...
Nap. je na eni mašini isti kot ga mam doma LC6550, na eni je Enlight 500W na eni pa celo Chieftec 550W ali 600W - se ne spomnim točno.
RAMe, sem danes komaj naročil 800MHz,...
Sledeče če dam noter mojo 7600GT (katera preverjeno dela) v vseh treh mašinah dela isto, kot pa da bi ble 7950GT notri!!!
Zdaj, ima še kdo kakšno idejo?! Meni se že blede!!!
opeter ::
Vsi trije računalniki imajo isto matično, ali kako?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vsak PC ima svojo matično - JA, ISTI MODEL.
Winsi so XP PRO z int. SP2, updatani do konca, blo probano tudi z inegriranim SP1 - ISTO...
Winsi so XP PRO z int. SP2, updatani do konca, blo probano tudi z inegriranim SP1 - ISTO...
opeter ::
Kaj pa če ima ta ista vrsta matične neko serijsko napako?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Jaz mam doma isti tip in dela...
In ni prva, katero smo prodali, tako da verjetno tudi nebi bil edini ko pride nazaj... malo verjetno sa tak tip napake.
In ni prva, katero smo prodali, tako da verjetno tudi nebi bil edini ko pride nazaj... malo verjetno sa tak tip napake.
@Z0K1: GF7950GT je veliko bolj požrešna kot pa 7600GT in zahteva malca boljši napajalnik. Če si iz LJ, ti lahko svojega Enermaxa posodim pa potem sprobaj. Da izločimo napajalnik.
Zgodovina sprememb…
itak37 ::
Poskusi se kak teste npr. (superPI, Sandra, ...) , mogoce ti bo uspelo locirat problem. (CPU, RAM, grafa ...)
Shark-357 ::
Pravkar imel podoben primer v servisu .
Problem je bil slab performance z C2D 6600,1900XT,P5B dlx ter LC550W ..Po menjavi napajalnika za BeQuiet 570W je performance večji za 20% napram prej, ko je bil notri LC....
Problem je bil slab performance z C2D 6600,1900XT,P5B dlx ter LC550W ..Po menjavi napajalnika za BeQuiet 570W je performance večji za 20% napram prej, ko je bil notri LC....
No evo, RAMe dobim ju3.
Ne nisem iz LJ.
In na sistemu ko je Chieftec 600W? Tudi premalo?
Ko pa dam noter Radeona X1650PRO 256Mb, NFS - Carbon na istih nastavitah laufa bp.
3DMark06 pa max 10FPS pade do 2FPS...
Ne nisem iz LJ.
In na sistemu ko je Chieftec 600W? Tudi premalo?
Ko pa dam noter Radeona X1650PRO 256Mb, NFS - Carbon na istih nastavitah laufa bp.
3DMark06 pa max 10FPS pade do 2FPS...
Vtaknil noter 1GB DDR2 800MHz.
Ni haska, Sandra se sesuje 2003 in 2005...
Burn In Test PRO, gre skozi bp.
MEMTest tudi...
Sem probal tudi z Enermaxom 620W danes - ostane isto.
Sedaj pa, če ima kdo še kakšno idejo, prosim na dan z njo...
Ni haska, Sandra se sesuje 2003 in 2005...
Burn In Test PRO, gre skozi bp.
MEMTest tudi...
Sem probal tudi z Enermaxom 620W danes - ostane isto.
Sedaj pa, če ima kdo še kakšno idejo, prosim na dan z njo...
JIM22 ::
Pomoje je pa problem v grafični. Probi recimo 7900gt, če bo kej bolš. Al pa 7900gto. Najbrž je z temi grafičnimi kej narobe in ne delajo ok.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Glej na zalogi nimam vseh modelov grafik. Imam pa 3x EVGA 7950GT, 1x EVGA 7600GT in 1x ASUS 7600GT - Z vsemi grafikami dobim iste rezultate... VNFS - Carbonu se zatika za max 1-2 sekundi, vsake tolko, 3dMark pa je polomija...
Z Radeonom X1650PRO 256Mb laufa Carbon na istih nastavitvah bp... 3dMark pa je še večja polomija kot z nVidinimi grafikami...
Z Radeonom X1650PRO 256Mb laufa Carbon na istih nastavitvah bp... 3dMark pa je še večja polomija kot z nVidinimi grafikami...
JIM22 ::
Glej, jest mam e6600 pa 2x512 rama in 7900gt pa ni nobenih zatikanj v NFS carbon. Res. je na 1280x1024 z vsemi det na full. Če pa dobiš za slabšimi grafičnimi enake rezultate je pol problem v 7950gt. Sklepam tak.
Edit: dej prever kok maš tud pci-expres, ker se je men zgodilo podobno z tem zatikanjem v 3d markih in sem pol ugotovo da je biu pci-e na 1X, sem moral frekfenco spremenit pa zdej dela normaln na 16X.
Edit: dej prever kok maš tud pci-expres, ker se je men zgodilo podobno z tem zatikanjem v 3d markih in sem pol ugotovo da je biu pci-e na 1X, sem moral frekfenco spremenit pa zdej dela normaln na 16X.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JIM22 ()
boych ::
Verjetno ne bom nič pomagal, vendar meni NFS Carbon totalno šteka, ko na USB priklopim Firestormov gamepad, brez gamepada pa laufa čisto vredu.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DX 10 ali DX 9 grafa? (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Kaj kupiti | 38878 (23097) | macgajver |
» | Nov računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1286 (1109) | dzinks63 |
» | Nakup novega računalnika.Oddelek: Kaj kupiti | 1977 (1397) | falotXP |
» | nicjasno kupuje racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4470 (3229) | nicjasno |
» | Evga geforce 7950GT 512MB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1040 (774) | oemdzi |