» »

D600 ne morem OCat

D600 ne morem OCat

pramarko ::

Mam Abit KT7-RAID in D600. Duronu sem pobarval mosticke, ampak se mi proc zbudi vedno @600 ne glede na to kaj nastavim v biosu. Kaj je za naredit glede na to, da imam COrba ze namontiranga?
Mogoce bi moral bolj na debelo pobarvati mosticke?
A je ze kdo demontiral COrba?

tia, Marko

frudi ::

po vsej verjetnosti si slabo prebarval L1 mostičke - ali jih nisi dobro povezal, ali pa si jih prebarval premalo natančno in se povezave med seboj dotikajo.
druga možnost, ki mi pride na pamet je, da si mogoče pozabil izklopit "speed error hold" al kak se zadeva že imenuje na kt7. sam v tem primeru te plata verjetno sploh ne bi spustila mimo post-a in bi ti vrgla kak error msg.
ampak po moje je krivo prvo - slabo povezani L1 mostički. v tem primeru boš pač moral ponovit vajo, kar zahteva tud demontažo orba. ampak to tud ni taki bavbav. da se, ampak morš bit pač tolko previdn in odločn kot pri montaži.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DrSergioDJ ::

heeh, jest mam K7 pa d600, pa mi je po večih neuspelih poskusih barvanja, da se ne bi dotikal med sabo vse skupi dojadil, tko da mam zdej kr en lep krogec pofarban, vse se drži skupi in vse dela lepo. slo mi je do 1ghz, včasih stabilno, včasih ne, drugače pa lepo laufa na 981mhz

:D:D

temp je 44/35
...

kuntek ::

Kaj pomeni krogec, da si kar vse okoli mostičkov pobarval in se vsi kontakti držijo???

anxieux ::

??????
krogec pobarvan? a pa ti to normaln dela?
pramarko: probi dat corba dol pa še enkrat pazljivo pa na debel prebarvi mostičke
~Let The HammerFall~

OZZY ::

Dobr prebarvi samo L1 mostičke. Pa paz na to, da se ne stikajo med sabo.

ChiefThunder ::

Prepričaj se, da nimaš zaklenjenega procesorja, drugače pa poradiraj svinčnik s procesorja, pa na novo pobarvi.


kuntek ::

Mene zanima a morajo bit pobarvani samo L1 mostički? Kaj pa L2 do L7? Jih pustim tako kot so ali jih tudi kaj barvam?

luni ::

samo L1
Artificial Intelligentia

pramarko ::

Ja, zdej sem zadevo uspel tako prebarvati, da lahko spreminjam mnozilnik. Se je pa pojavil drug problem - s procesorjem. Uspe mi ga namrec naviti le na 650!!!;((;((;(( Ze ce dam na 7x mnozilnik in lahko povecam voltazo na 1.8V in i/o voltazo na 3.4V se mi zadeva ne zbudi (sploh! Kaj sele, da bi se zaceli winsi loudat!). Pa se ta glupost je, da je treba potem vsakic resetirat BIOS! Grrrrrr!
Kaj je tu kaka finta al kaj? Je treba kaj posebej nastaviti? V Lunijevem clanku o optimalnih nastavitvah biosa pise tudi o nekem "speed error hold", ki pa ga jaz nikjer ne najdem (zgleda je to sam pri intel platkah).
A je mozno, da moj Duron 600 ne bi bil zmozen visje frekvence kot 650, medtem ko berem, da jih vsi navijate na 900. Na netu sem enkrat videl, da so serijo iz katere je tudi moj proc uspeli naviti na 1050!

tia,
Marko

luni ::

probaj vec kot 7x dat... ne, resno... mozno da se to bo zbudil na visji frekvencim na nizji pa ne!
Artificial Intelligentia

Skorpijon ::

Kar se tice demontiranja cromorba ni nc ker jst sm ga ze 2x pa je blo vedno u redu (mam cudno temperaturo nad 50 @ 860). Me pa zanima kako je s temi L1 mosticki. A je mozno da ce prebarvas sam dolocene, da ga lahk navijes samo do neke vrednosti naprej pa ne al je tista vrednost fiksno dolocena? Ker ce velja prvo pomeni pac samo to da si nekatere uredu prebarvu nekatere pa ne :) Drugace pa pocakaj na clanek za modifikacijo plosce ki jo isce luni in si poveci voltazo. Upajmo da bo kmal najdu tist clanek :) a ne luni?

pramarko ::

Eureka!!! Pravkar pisem na 900 Mhz!!! Lahko 50% hitreje pisem! Thx Luni!!!
Sploh ne vem, kako da se mi je sistem zbudil... Probaval sem vse mozne nastavitve MHz (nizje od 900) in voltaze, pa se mi nikoli ni zbudil. Prejle pa sem cisto brez upov in jezen nastavil na 9x, 1.85 in 3.4 in... tadaaaa!!! sistem se mi je brez kakrsnihkoli ugovorov zbudil na 900 MHz. V Abitovem motherboard monitorju sem videl, da se mi proc po 2 minutni 100% obremenitvi segreje na 41C, zdajle pa kaze 39C, dejansko voltazo pa mi kaze, da je 1.94V. Cool!
Pa se ne bom prevec sirokoustil...vsaj do 5. uspesnega boota:)
Eto, ga zlomka, prve posledice: USB MouseMan mi ne odgovarja vec, isto Wacomova USB tablica...

pramarko ::

Spet en uspeh! Sistem mi povsem stabilno laufa na 1GHz!(1050 mi sproducira bluescreen). Pri temperaturah med 39C in 42C. Imam pa en problem... Vsakic mi odpovejo USB naprave (po cca. 15 min). Ce zadevo priklopim na drug USB port (enega od dodatnih portov, ki so prilozeni kt7 - porta, ki sta v paru oba crkneta, npr. oba vgrajena na motherboard) mi spet dela, ampak crknjeni port je potem neuporaben do naslednjega restarta. Pa se to: ce je na en port bila prej priklopljena npr. Wacomova tablica, potem kasneje, ko odpove miska (istocasno tudi tablivca) le-te ne morem priklopiti na port kjer je bila tablica (ali sosednji port). Ce napravo priklopim na "izrabljen" port, mi sistem ugotovi, da sem nekaj priklopil , ne ve pa kaj in zato ne more naloziti drajverjev. Na Wacomovi tablici lahko vidim, da USB sploh ne dovaja stroma (ne sveti lucka). Na tako hardwerskem levelu pa moji mozgani ne delajo vec... Vsaj meni se zdi, da je problem hardwerski, ceprav je mozno, da so Winsi krivi??
Je kdo ze prestal kaj podobnega?
Luni, ti mas kr fine ideje:), kaj menis zdaj?

ABX ::

Zgleda da si slabo pobarval L1 mostičke zato ti ene hitrosti delajo druge pa ne.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Skorpijon ::

ok pramarko a mi lahk po emailu posles kaksne komponente mas kk hladis in podobno
skorpijon_aok@yahoo.com

legenda ::

Imam d700 in abit kt7 raid, pa imam tudi tezave z barvanjem, res zanimivo ker sem ful lepo pobarval in natancno, pa se svinick je pravi, tak da zaenkrat mi dela le na 721:).. Ima kdo kaksen nasvet glede barvanja?

Tnx, PJ

legenda ::

Heh, nic jasno, odklenil sem ga, nastavil voltazo 1.85, multiplayer 10x, 103/35 (fsb/pci) pa zadeva kaze 824Mhz, kaj bi to bilo...

PJ

ChiefThunder ::

Če mostičke pobarvaš premalo, ti računalnik potem kaže napačne vrednosti. Pa poglej, če nisi kakšnega med sabo pobarval.

Vomitorium ::

Problem je v svinčniku (slaba prevodnost). Preden sem

osposobil Duron 700 (40. teden) za overclockanje sem zamenjal 4 svinčnike. Uspeh sem dosegel šele z Staedler

Noris 120 1 B (cena cca. 100 sit).
Pandemonium burns in the night.......

legenda ::

Bo res drzalo tole s svincnikom, ker ko sem uporabil klasicnega (fino osiljen), se je takoj odklenilo, zgleda da pa sem res kje malo povrsno pobarval, da mi kaze napacne mhz. (trenutno sem na 840). Hladilnik majesty twins cooler ttc mt1ab.
Moram spet odpret:)

PJ

legenda ::

No v 4. poskusu je slo skozi, sem potegnil star svinicnik iz predala in dela na 945mhz, stable as rock:)

PJ


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

athlon 1G - vodno hlajenje - overclock

Oddelek: Navijanje
12764 (525) morphling1
»

SPREMINJANJE MNOŽILNIKA NA PROCESORJU !?

Oddelek: Navijanje
171059 (685) ADF
»

OC Duron 700 , nujno!

Oddelek: Navijanje
17870 (696) ChiefThunder
»

thunderbird

Oddelek: Pomoč in nasveti
9795 (641) AvAkI
»

Abit KT7 Raid + Duron 700

Oddelek: Navijanje
141118 (908) birdy

Več podobnih tem