Forum » Omrežja in internet » problem z povezavo
problem z povezavo
Zurbum ::
Upam, da nisem zgrešil foruma, če sem, lepo prosim moderatroja, da to premakne v ustrezno temo.
Imam SIOLov ADSL in do sedaj mi je vse skupaj delovalo stabilno. Zadnji mesec in pol pa se mi dogaja, da mi kaže, da sem povezan v internet, ne morem pa odpreti nobene strani (kot, da ne bi mogel odpreti socketa). Če se disconnectam in ponovno povežem na siol, stvar začne delovati, ampak mi vse pogosteje neha po polovici dneva . Ali je imel kdo že podoben problem? Ne vem, ali so krivi Windowsi, mrežna kartica, kabel ali Siol. Glede na to, da se na drugem računalu to ne dogaja, verjetno ni kriv Siol. Ali pač, namreč na drugem računalu ne teče mula ali torrent.
Najprej sem mislil, da gre za Windowse, pa mi je en kolega omenil, da je imel podobne težave. Druga stvar, ki pa mi je čudna je ta, da če bi bila težava v windowsih se bi problem nadaljeval tudi po tistem, ko se disconnectam in ponovno povežem v splet.
Najprej bom naložil mulo in torrente na drugo mašino, pa bomo videli kako se bo vse skupaj obnašalo, ampak sem hotel najprej vprašat tu.
Vsakršni nasvet bo dobrodošel.
Hvala.
Imam SIOLov ADSL in do sedaj mi je vse skupaj delovalo stabilno. Zadnji mesec in pol pa se mi dogaja, da mi kaže, da sem povezan v internet, ne morem pa odpreti nobene strani (kot, da ne bi mogel odpreti socketa). Če se disconnectam in ponovno povežem na siol, stvar začne delovati, ampak mi vse pogosteje neha po polovici dneva . Ali je imel kdo že podoben problem? Ne vem, ali so krivi Windowsi, mrežna kartica, kabel ali Siol. Glede na to, da se na drugem računalu to ne dogaja, verjetno ni kriv Siol. Ali pač, namreč na drugem računalu ne teče mula ali torrent.
Najprej sem mislil, da gre za Windowse, pa mi je en kolega omenil, da je imel podobne težave. Druga stvar, ki pa mi je čudna je ta, da če bi bila težava v windowsih se bi problem nadaljeval tudi po tistem, ko se disconnectam in ponovno povežem v splet.
Najprej bom naložil mulo in torrente na drugo mašino, pa bomo videli kako se bo vse skupaj obnašalo, ampak sem hotel najprej vprašat tu.
Vsakršni nasvet bo dobrodošel.
Hvala.
amigo_no1 ::
Da vidiš če so krivi windowsi:
dolpotegni knoppix live linux in poskusi kako dela net .
poskusi pinganje
ping www.siol.net
dolpotegni knoppix live linux in poskusi kako dela net .
poskusi pinganje
ping www.siol.net
Gwanaroth ::
Če imaš Sagemova F@st jajca, potem je to 100% krivec.
Lights often keep secret hypnosis..
BlazP ::
Ce imas dva racunalnika na istem modemu, pa na enem dela, na drugem pa ne, pol je modem kriv?
amigo_no1 ::
Kaj ne dela ?
Potem modem ni kriv ampak jr kriva neustrezna konfiguracija omrežnih nastavitev na onem računalniku.
Potem modem ni kriv ampak jr kriva neustrezna konfiguracija omrežnih nastavitev na onem računalniku.
Zurbum ::
Na žalost imam res Sagemova F@st, pomislil sem tudi na to, glede da je Siol delal update.
Mogoče, bi ga bilo potrebno downgradat.
Zanimivo je edino to, da mi je do kakega meseca in pol nazaj delalo vse brez težav. Z Sagemom sem imel težave na začetku, potem sem napravil dva update-a in od takrat je zelo lepo delal.
Mogoče, bi ga bilo potrebno downgradat.
Zanimivo je edino to, da mi je do kakega meseca in pol nazaj delalo vse brez težav. Z Sagemom sem imel težave na začetku, potem sem napravil dva update-a in od takrat je zelo lepo delal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mobitel Mobilni Internet problem...Oddelek: Omrežja in internet | 925 (709) | BlaY0 |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44074 (19614) | imallears |
» | ADSL problemOddelek: Omrežja in internet | 1470 (1225) | Ibex |
» | Win XP in Internet Explorer 6.0Oddelek: Programska oprema | 1240 (1017) | Taras_Bulba |
» | Še ena čudnaOddelek: Omrežja in internet | 1386 (980) | zetko |