» »

Dobro gostovanje z strežniki v Sloveniji...fantazija?

Dobro gostovanje z strežniki v Sloveniji...fantazija?

rkasteli ::

Zadnje dva dni iščem novega ponudnika gostovanja za mojo spletno stran in sploh ne morem vrjet kako težko je pr nas najdt eno solidno gostovanje.Edini k so bli na nivoju so Slovenijanet.com ampak nažalost nimajo podpore za zend optimajerja,tko da moram iskat naprej.Kdo pozna kakšn dobr hosting k ima strežnike v Sloveniji in se da znimi zment tud za večje pakete gostovanja?
rkasteli
  • spremenil: rkasteli ()

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

rkasteli ::

a on ponuja gostovanje? ko odprem njegovo stran mi pokaže sam vizitko :\
rkasteli

kklemenss ::

na private sem ti ze poslal sporocil tako da si poglej pa me kontaktiraj... :D

imam zend optimajzerja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kklemenss ()

OwcA ::

a on ponuja gostovanje?

Ja, ponuja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Brilko ::

Mislim kak odgovor OwcA. Sram te bilo.

b ::

"on" ima ocitno dovolj dela, da ne rabi predstavitvene strani, le placeholder v obliki vizitke :) ter mail za kontakt, ane :)

OwcA ::

Mislim kak odgovor OwcA. Sram te bilo.

In kaj natanko mu manjka? Človek je iskal predloge in jih je dobil.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Sayer ::

Isci ponudnike v tujini ... v Sloveniji preplacas vse najmanj 3x.

rkasteli ::

Se tud pr nas da vse zment ;)
rkasteli

Sayer ::

A da se da ?

Potem mi pa povej kje v Sloveniji dobis 40 GB prostora (pozor giga), 900 GB (pozor giga) mesecnega prenosa, neomejeno stevilo poddomen, neomejeno stevilo ftp accountov, hiter support response time v roku 15 min + neomejeno stevilo DB, neomejeno stevilo email accountov, ogromna podpora ze prednalozenih skript in to vse za 14.000 na leto ?
Bi rad slisal kje to dobis v Sloveniji za tako ceno.

user4683 ::

in KJE konkretno si to ponudbo zasledil (v tujini)? Da mal povohunimo :D

AlexUS ::

No takšnih cen zaenkrat res ne boš nikjer v Sloveniji zasledil.
Jaz bi se prej vprašal na kakšnem strežniku to teče in ali teče tekoče(ali so kar naprej izpadi).
Naj omenim da tudi če imaš 1gb spomina na strežniku ne moreš kar tako zafilati; en kolega je imel v tujini zakupljen strežnik 1 gb, pa je mel gor le 400MB podatkov ko je na sami statistiki strežnika kazalo full(98%).
Vprašanje je kako je s tem strežniku...
Če gre pa kaj narobe pa z pritožbami ne boš ničesar dosegel, sam suspendirajo te lahko(ker je zopet slabo).

Tudi v Sloveniji je veliko ponudnikov kateri ponujajo kao "Slovenski" spletni prostor, v resnici pa imajo zakupljenega nekej v tujini - pravih zanesljivih strežnikov je pri nas bolj malo(oz. takih ki izpada strežnikov skoraj ne poznajo).

Svetujem: če že kupuješ daj rajši malce več pa brezskrbno spi kot pa na kakšnem tujem pa da skozi razmišljaš a bo delal ali ne bo.
Modrost ni debelost, debela je norost.

jsmith ::

Če malo pogledaš na Google boš hitro našel veliko komentarjev o tem ponudniku (SiteGround).

Nekateri so zelo pohvalni. So pa tudi kritike - preobremenjeni strežniki (ne dosegaš polne hitrosti prenosa), v enem letu lahko sedemkrat kontaktiraš podporo (kasneje ti zaračunajo po 12 dolarjev), load nekaterih strežnikov je več kot 3 (število PHP procesov na stran pa je omejeno na 15), 15 minutni odziv pomeni, da dobiš v tem času nazaj generično sporočilo, če imaš preveč dnevnega prometa, ti brez opozorila ukinejo stran, ...

Ima pa ta ponudnik tudi bolj zanesljive pakete, ki pa so seveda dražji.

Sayer ::

Jsmith:
Ne, 15 minutni odziv pomeni, da dobis v roku 15 min human feedback. Preizkuseno.
Jaz sem dal samo primer cene kako je s tem v tujini. Ce pogledas kaj dobis za 14.000 v Sloveniji vidis takoj koliko je ura.

Za 900 giga prenosa na dan, handlanje 10000 zahtevkov na minuto pa potem res ne bos jemal paketa za 14.000 SIT mar ne ?
Ce pa pogledas VPS ter ostalo so pa tudi veliko bolj ugodne cene ...

LP

OwcA ::

Roko na srce, polovica tistih številk je glede na ostalo ponujeno povsem brezpredmetno visokih za neko resno delo. Ne rečem, da je stanje pri nas bleščeče, ampak zavedati se je treba, da v marisičem slovenski supply-chain enostavno ni primerljiv, kaj šele konkurenčen, ameriškemu, kar se odraža tudi na ponudbi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tody ::

Hmm smem vprašat kaj hudiča rabiš 40 giga diska ? Razen če se greš raprodajalca ali pa uporabiš zadevo kot skladišče,... Že vidim da bo v prihodnosti na miljone portalov z video vsebino

Sayer ::

Ja Tody ane, barabe ameriske, ker ti ponujajo 40 giga...the nerves they have.

Tody ::

eh negre se zato da ti dajo preveč samo, to je ena taka marketinška fora. Ker so diski tok pocen se jim itak splača... Kdo bo šel selit 40 giga na drugo lokacijo samo za to da ma 10 dolarjev nižje stroške ? Noben tako te imajo za dlje časa...

Sayer ::

Ne gre se samo za 40 giga prostora, imas tudi 900 giga mesecnega prenosa + ce pogledas Slo imas omejeno na povprecno 5 giga oz 50 v boljsem primeru mesecnega prenosa + se ostalih 10 stvari napisanih zgoraj. Jaz samo svetujem povprecnemu uporabniku, ki si zeli imeti website naj si pogleda tujino. SLO je pac drazja in dobis povrhu tega se precej manj.

Tody ::

jah ena jeba tujin je lahko da ma večji ping... Nam se je kar poznalo ko smo šli iz 150 na 50 ms pinga...

AlexUS ::

Ja ponekod imajo res omejen mesečni prenos... zato se splača malce več dati pa da se ne obremenjuješ s samim prenosom(pa da imaš neomejen prenos).
Modrost ni debelost, debela je norost.

kklemenss ::

omejitev prometa dajejo samo tisti ki imajo serverje v tujini pa so kao slvoenski, ce rabis brez omejitve me kontaktiraj pa se zmeniva za brez omejitve...

Sayer ::

Tody, ce jaz pingam slovenske serverje je ping enak oz celo vecji. Ce je server v Sloveniji naceloma se ne pomeni, da je hitrejsi odzivni cas. Kaj ti pomaga Slovenija, ce ti paketek potuje po celem svetu ter nazaj.

AlexUS: zakaj bi placeval vec ce ni treba ?

kklemens: sorry sam to preprosto ni res, poglej si malo no cenike slo ponudnikov.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sayer ()

AlexUS ::

Zato ker so tudi pri nas nekateri ki imajo na voljo omejen in neomejen prostor(za različen denar), zaradi tega...
Drugače pa glej neomejeni v Sloveniji.

Drugače pa je tvoja odločitev kje in kaj boš vzel.
Modrost ni debelost, debela je norost.

rkasteli ::

Ja 40 giga placa 900 giga prenosa...dragi moj za tako specifikacijo ti kuriš praktično cel server...tko da to ni čist nč druzga kukr nateg. Roko na srce ampak tko je,to tud sam veš. Solidno in zanesljivo gostovanje stane. Odpri par strani ki kurjo 40giga placa in 900 giga prenosa pa boš vidu kok težko boš najdu gostovanje k ti bojo to vzel za 14 prešernov na let. Če najdeš tak hosting k si ga prej omenu,boš dejansko kuru tok resorcev kolikor ti jih ponujajo za delovanje strani in ti bo imela stran dejanski 99% uptime in solidno hitrost brskanja za vsakega obiskovalca tud v konicah se ti jast in vrjamem da tudi še marsikdo na temu forumu priporoča da zadevo deliš z nami.Men osebno vrjem da bi pršparu kar precej prešernov na let in najbrž tud kakšnmu drugmu tuki.
rkasteli

Sayer ::

Moja odlocitev ze ze, ampak tukaj svetujemo drugim. Kakorkoli obrnes te pride tujina ceneje.

rkasteli: ce pozorno preberes celoten topic bos nasel vse odgovore na tvoja vprasanja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sayer ()

Tody ::

Potem maš pač smolo :) Mi smo na strežniku ki ima povprečje 20 ms day or night. Pa tudi zmenit se da za pakete samo vrjetno res ne bo tistih 14.000 sit.


Zakaj pri nas ni tok je pa čista ekonomija. Ni velikega trga in zato so lahko cene in ugodnosti višje. V tujini pa imaš tudi več konkurence itd itd itd...

Sayer ::

hja sej to je pa celi point tega, je pac ceneje.

PaJo ::

Pri nas za tako ceno ponudit hosting bi bil samomor:D
Ze sama kolokacija masne pride vec kakor ta cifra, kaj sele amortizacije streznika samega, tako, da si kaj takega lahko res le v tujini privoscijo.
Je pa ena resnica, z ljudmi tu pri nas se je lazje dogovoriti, ce ne druga lahko gres z adminimo na pijaco in se zmenis vse iz oci v oci, nekomu to veliko pomeni, meni zagotovo in hostinga v tujino ne bi vzel niti ne pod razno.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Sayer ::

Tody: sem sledil tvojemu linku, ki ga imas v podpisu ter nasel vasega ponudnika web servisov. Madona, za paket, ki ponuja 1 giga diska, 20 giga mesecnega prenosa ter kopico okrnjenih zadev te pride 55.000,00 SIT. Dejmo to primerjat s SiteGround kjer dobis 40 giga diska, 900 giga mesecnega prenosa ter polno drugih opcij za 14.000,00 sit + registracija domene je ze vkljucena.

Racun: Slovenija 55.000,00 brez domene (1 giga disk, 20 giga prenosa) VS. USA 14.000,00 z domeno (40 giga diska, 900 giga prenosa + ostale opcije)
Pa ce si zamisl, da imas 5 siteov, torej te pride v Sloveniji min 250.000,00 SIT, v tujini pa borih 90.000,00 ... razlika 160.000,00 SIT.

Jaz raje dam 14.000,00 SIT za bolj kvalitetno zadevo -> ostanek do 55.000,00 pa grem raje zapit s prijatelji kot pa z admini (lol?). Oz. drugace za 55.000,00 dobis v tujini ze spodoben VPS.


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sayer ()

Sayer ::

se ne popravek: v tujini te ne pride 90.000,00 ampak 70.000,00 za 5 siteov. torej je razlika 180.000,00 SIT...make your choice then.

Tody ::

Sayer lepo :) Smo že ugotovil da ni primerjave med slo in tujino. Samo upaj da se enkrat na tvoji domeni ne pokaže "404 erorr" ali pa še huje "stran ne obstaja" v sloveniji imaš možnost še koga okol kepe če ne drugega...

Da ne govorimo o tem kok so nekateri paranoiki,...

AlexUS ::

Tody pravilno razmišljaš...
Slyer 5 strani pa vsaka da bi mela 40 gb oz. pri nas 1 gb; pa kje se tebe glava drži?
Za navadne strani rabiš sam 5mb, za recimo kakšno internetno trgovino pa recimo 100mb(recimo da je zelo bosežna pa da je zelo veliko slik gor); 1gb ne poznam strani ki bi imela 1gb prostora na strežniku, jo ti mogoče poznaš?

Ja glede tujine če že kupuješ kupi dedicated servers al pa kar celga, ker če boš imel na enem ko je gor še preostalih 100 resellerjev boš vsakih par ur vidu kako se ti strani stežkoma nalagajo(al pa celo obešajo).
Kot sem že omenil, cene so res poceni a kaj boš naredil če bo kaj šlo narobe? Misliš da ti bodo denar dali nazaj, ali pa da ti bodo povrnili stroške katere boš imel ko te bodo tožile tvoje stranke ker jim recimo 5 dni nebo delal strežnik(ja nedelovanje spletne trgovine lahko pripelje tudi pred sodišče)?

...sam pravim za tiste ki imate serverje za sebe oz. za svoje portale OK kupi pa testiraj; če pa imaš gor kakšno podetje ali kakšno internetno trgovino to vsekakor odsvetujem...

Seveda odločitev je tvoja koliko si pripravljen reskirati(verjemi včasih je lahko pravi pekel če strežnik ne dela 30 minut-pa da maš tam okoli 20 strank).

lp:))
Modrost ni debelost, debela je norost.

Sayer ::

AlexUS: Pa kdo govori o strankah ter spletnih trgovinah itd ?

Imas average joe-a, ki je ravnokar posnel svoje filmcke, ki jih je naredil na morju. Vse skupaj hoce postavit na site ter pokazat zadevo svojim prijateljem iz tujine. V Sloveniji bo placal 55.000,00 v tujini pa 14.000,00 sit. In to je to.

Kot je bilo ze napisano, za resne zadeve ne bos sel najemat server hostinga za 14.000,00 sit na leto. To kar ti govoris spada v drugo kategorijo.


LP

b ::

Average Joe bo svoje fotke vrgel na katerikoli free image hosting, filme pa na youtube al pa kaj takega, in ne bo placal nic.

AlexUS ::

To je pa druga stvar; kot sem že omenil če gre za zasebne namene potem se res bolj splača probati v tujini(zaradi cene), če pa gre za kakšno poslovno rabo pa je bolje v sloveniji.

Sam poznam enga ko ma svoj osebno stran na tujem strežniku(ZDA) pa mu prav lepo lavfa in tudi sam je zadovoljen...
Fajn je če že kopuješ pa da pol objavljaš mal po forumih kje se splača in kje ne(al pa da preveriš informacijo na tujih forumih) - seveda če ga kupuješ.

...nisem zasledil da je bilo kje napisano "za osebno rabo".

lp
Modrost ni debelost, debela je norost.

AlexUS ::

No vidiš b tudi to je možna varianta, freehost; pa ti še plačati ni treba nič.
Modrost ni debelost, debela je norost.

Sayer ::

Free zadeve ne mores uporabiti, ce hoces imeti filmcke npr. v zasebni lasti (ne da jih lahko pogleda vsak youtubovc)...pa to je bil samo primer, sicer pa delajte po svoji glavi kakor hocete. Good luck.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sayer ()

AlexUS ::

No tega pa jaz nisem vedel, thanx za informacijo Sayer.
Ne itak se vsak odloči po svoji presoji, vsekakor pa je koristno vsako mnenje ki lahko pomaga pri odločitvi.
Modrost ni debelost, debela je norost.

64202 ::

Zanesljivost rešiš tako, da imaš zadeve vsaj podvojene pri večih ponudnikih. Pa ping 150ms maš v usa, v eu je recimo 50ms.
I am NaN, I am a free man!

sinko999 ::

Jaz sem šel k nemškemu posnudniku ki mi za 105€ ponuja 250G placa in 2,2 TB prometa na mesec in trenutno imam že na začetku gori 1.5G slik ki so v galerijah pa potem še bodo prišli gro filmi ki so bili posnett tako da bo materiala tam 15G pa še več, glede hostinga pred časom sem pisal pa sem dobil eno ponudbo za 50.k 40G placa pa neomejeni promet na enem serverju redudanca pa bi stala vec.
Potem glede adminov ce se ze od prej poznate se lahko kaj extra zmenis ko pa pride stranka ki jo prvic vidis bo vse no-go pa bo dobila samo uradni paket in nic drugega, admina okoli kepe to je se do zdaj kaznivo dejanje ...
Ni? ni ve?no !

rkasteli ::

Jest sm se dost že zajebavu z gostovanjem tujini in na koncu sem vedno pristal v Sloveniji...Denar seveda ne dobiš povrnjen tako da tist kar mam zdej zakupljen v tujini zdej uporabljam za parkiranje domen in za testiranje novih internetnih strani ,skratka za igračkanje. V kolikor imaš stran za neko osebno rabo pol je kvaliteta gostovanja sekundarnega pomena v kolikor pa hočeš z stranjo še kej zaslužit in recimo ponudit oglaševalski prostor sponzorjem potem pa pozabi na tujino, ker sponzorja ne bo zanimal zakaj je tvoja stran vsake dva dni dve tri ure med konico nedosegljiva ampak ti bo samo lepo poslal mail da odpoveduje oglaševanje in zahtava povrnitev stroškov. Zdej ne vem za druge ampak jest odpiram svoje internetne strani z namenom da bom v bližnji prihodnosti kaj imel od njih, posledično taka namera zahteva dobro in zanesljivo gostovanje ki pa ga po mojih izkušnjah do sedaj v tujini nisem našel.
rkasteli

jerry2000 ::

Jaz imam 3 serverje v Nemčiji, na enemu je ena spletna stran z 200 Gb mesečnega prometa in 20.000 obiska dnevno. Na drugem je 15 strank, tretji je pa za backup.

Ping je tam ene 60ms, na najmočnejšem ki je bil 115 EURO na mesec imam 2 GB ram, 2 x 200 Gb RAID HD, 1212 Dual Core Opteron, druga dva sta malo slabša, Opterona 144 in 146.

Enkrat pol noči ni bilo serverja ker se je switch pokvaril na data centru, pred 14 dnevi mi je pa na serverju napajalnik delal težave in je resetiral vsak dan ene 3x, pol sem v petek ob 22:30 javil in so klicali v data center in je bilo ob dveh zjutraj zamenjano...

Veste, Nemci so zelo solidni in poslovni ljudje, le jezik mi malo težave dela, ampak se trudijo tudi angleško. Aja, na vseh serverjih je neomejen promet na mesec. Imam jih cca. 7 mesecev. Prej sem bil na Voljatelu s svojo stranjo, ping je bil hitrejši ene 20ms samo, samo strani so mi delale ene 10x počasneje kot zdaj ko imam dedicated. In cena je nekako enaka kot je bila na Voljatelu. Jasno tam so imeli slabšo mašino pa 100 strank gor, zato ni nikamor šlo.

Iskal sem pri nas, samo kaj čem ko so vsi najemi tam do 100 GB prometa, jaz pa s svojim pagom delam 200... Bi lahko našteval, Perftechu se ni ljubilo me poklicati nazaj oz. so me čez 2 meseca (ja res, ne hecam se), Telemach nima cenika in nisem nikogar našel, kjer bi lahko najel server itd...

In to kar imam so zakupljene mašine z Windowsi, niso kolokacije. Vsak naj se sam odloči ampak jaz že veliko delam s tujino. Kupil sm dell FP2001 monitor preko Ebaya za 80 jurjev s poštnino vred, 2 monitorja enaka za 160 jurjev (2 leti prej), ko so bili pri nas 100 jurjev več...

V Sloveniji je vse kar se tiče hi techa precenjeno za 2-5x. Tako pač je in tako je do zdaj vedno bilo. Samo zdaj imamo sreči možnost v tujino, ki to skoraj ni več.

Pač moja izkušmnja, sprejmi ali pusti ;-)

Jerry
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jerry2000 ()

PaJo ::

To jaz ze lep cas govorim, da so Nemci zelo zanimivo, so v .eu in imajo dobro ponudbo ter tudi storitev, ce ne bi nasel v .si ene dobre kolokacije (sem jo iskal lep cas), bi verjetno se zmeraj ostajal v .de, ker sem bil zelo zadovoljen s storitvijo. Resnica pa je, da je pri nas se ta storitev draga, ampak zal smo malo premali, moram pa potrkat, da sem s trenutno kolokacijo max. zadovoljen, pa se lepo v .si je, seveda za dobro ceno:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

jerry2000 ::

Ja ne me narobe razumeti. TUdi me malo kdaj stisne ker nimam serverja pri sebi (niti seriall accessa), samo sem mislil da bo slabo pa ni. Ko je bila kriza z napajanikom (pa če cisto crkne je fajn) mi niso komplicirali, moje diske so vzeli ven in dali v identično drugo mašino :-) Pa še če si 2 leti tam dobiš pol server na dom :-) TI ga podarijo.
Tako da... vidim da so kar solidni, jasno mašino doma ali tukaj v mestu da grem pa vzamem sam disk ven.. je bolje... ampak pač nič ni pa idealno... Tukaj se kaj pokvari nič ni stroškov...

Ja seveda so večji si lahko več privoščijo...
Jerry and Tom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376293996 (17288) hariscorale
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517135 (8055) next3steps
»

Katerega ponudnika spletnega gostovanja

Oddelek: Izdelava spletišč
111802 (1221) miguel
»

VPS hosting

Oddelek: Izdelava spletišč
152852 (1712) jype
»

Kako "poteka" gostovanje streznika?

Oddelek: Omrežja in internet
213053 (2561) Bakunin

Več podobnih tem