Forum » Hlajenje in modifikacije » modre ledice malo drugace
modre ledice malo drugace
fictionel ::
sj vem da vas ne zanimajo podrobnosti od kje sm prsu do ideje, sam useen rabm pomoc!
skratka: mam eno omaro s steklenimi polickami in ogledalom zadaj (vrata seveda 3/4 steklena...) in zdj je na vrh ena lucka (12v; zravn ni nobenga pretvornika za 220v) in zdj bi jst,laik, rd ke vezov recimo 2 modre ledice za lep efekt... najrajs bi vidu, da bi se napajale na eni 9voltni bateriji (ce je seveda mozno...) in bi bil umes en stikau...
tm k je lucka pa zgleda tuko, da je gresta iz lucke 2 zicki (1,5 cm) ki jih zataknes not u dve reze (pol naprej gresta pa normalno 2 kabla...)
upam da zastopte, ce ne bom mogu nek ftp client dobit da vam narisem...
a bi se to dal?
kje nj pa ledice dobim (u Kranju)?
se to: zravn bom dau se en lep stikau...
pa sori ce tole ne spada lih sm... sam tle ste eni elektricarji , pa še najbl se mi zdi da sm pase (modifikacije )
skratka: mam eno omaro s steklenimi polickami in ogledalom zadaj (vrata seveda 3/4 steklena...) in zdj je na vrh ena lucka (12v; zravn ni nobenga pretvornika za 220v) in zdj bi jst,laik, rd ke vezov recimo 2 modre ledice za lep efekt... najrajs bi vidu, da bi se napajale na eni 9voltni bateriji (ce je seveda mozno...) in bi bil umes en stikau...
tm k je lucka pa zgleda tuko, da je gresta iz lucke 2 zicki (1,5 cm) ki jih zataknes not u dve reze (pol naprej gresta pa normalno 2 kabla...)
upam da zastopte, ce ne bom mogu nek ftp client dobit da vam narisem...
a bi se to dal?
kje nj pa ledice dobim (u Kranju)?
se to: zravn bom dau se en lep stikau...
pa sori ce tole ne spada lih sm... sam tle ste eni elektricarji , pa še najbl se mi zdi da sm pase (modifikacije )
Bane_ ::
pomoje da bos u kranju ledice najprej dobu v lotusu to je na planini! Tole pa nevem kva bos carov!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!
alien-w ::
Hmm...sicer se mi priblizno sanja, kaj ces delat, pomagam pa ti lahko po svoji moči (ne vem ce bo glih prov). Kupi 2 ledici (cim mocnejsi) in jih vezi vzporedno, potem pa tak, kjer si kupu ledici upras kolksen upor rabis, ce hoces 2 zaporedno vezani ledici vezat na 12V. Pa ti bo dal un model upor, pa se tega vzporedno vezi. Pred njim pa dej se vzpor vezano stikalo. Potem pa obe strani prikljuci na 12V in moralo bi delati. Sam ne vem, ce je cist prov tole.
Kaiser ::
alien-w: tvoja vezava bi povzrocila kurcslus. Za dve vzporedno vezani LEDici rabis predupor (vezes ga zaporedno z LEDicama) 200 ohmov, moci vsaj 0.5W. Tudi stikalo vezes zaporedno. To prikljuci na 9V baterijo.
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"
fictionel ::
kaiser: poglej mail!
kaiserju sm poslov eno skico (lohk jo da na en streznik, ce hoce - jst nimam ftpja) pa ga prosu nj mi mal bl zacetnisko razlozi to
kaiserju sm poslov eno skico (lohk jo da na en streznik, ce hoce - jst nimam ftpja) pa ga prosu nj mi mal bl zacetnisko razlozi to
Matek ::
fictionel, na baterijo 9 V daš na plus žičko. Potem daš žičko do stikala, naprej daš dve žički, vsako do ene diode, z dveh diod spet skupaj v eno žico narediš, sem daš upor in nazadnje žica do minusa na bateriji
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15929 (10720) | T0RN4D0 |
» | LED diode na skuterjuOddelek: Na cesti | 5839 (5151) | Sadida |
» | Ledice??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1461 (1302) | daKine |
» | LED diode za modifikacijo - kaksne?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2628 (2424) | Neo32 |
» | MouseMan modOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1846 (1439) | burekar |