Forum » Operacijski sistemi » Windows Xp brez update-a
Windows Xp brez update-a
Doban ::
Mene pa zanima kje bi lahko izklopil avtomatične update za windowse xp, ki jih sedaj pobira z interneta.
Ker me sicer sprašuje ali želim instalirati update, vendar ga nočem, pa ga vseeno slej ko prej instalira!!!
Ker me sicer sprašuje ali želim instalirati update, vendar ga nočem, pa ga vseeno slej ko prej instalira!!!
Doban
veteran ::
izklopi dva servisa: Automatic Updates in Security Center.
start -> run -> services.msc
ampak potem moraš sam poskrbet za popravke, vsaj kritične, sploh če uporabljaš IE in Outlook. ;)
start -> run -> services.msc
ampak potem moraš sam poskrbet za popravke, vsaj kritične, sploh če uporabljaš IE in Outlook. ;)
ender ::
Če nočeš inštalirat samo določenih popravkov, daš takrat, ko ti pokaže, da so popravki prenešeni (x) Custom install, pobrišeš kljukico pri popravkih, ki jih nočeš, in ko daš Next, v oknu, ki se ti odpre označiš [x] Don't show me these updates again. Te popravke lahko kasneje spet omogočiš preko Control Panel -> Automatic updates, ali pa na Windows Update.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
veteran ::
"Kritični" so tisti, ki zaflikajo kako hudo luknjo v windows, IE... Če jih ne namestiš, lahko mimogrede pokasiraš kako virusno/trojansko golazen.
No, da se živeti tudi brez teh popravkov, če
- sam poskrbiš za varnost s pravilno nastavljenim firewallom, zaprtimi porti,
- odklopiš nepotrebne servise,
- uporabljaš alternativne brskalnike (firefox, opera) in mail kliente,
- IE in Outlook blokiraš v firewallu,
- admin account uporabljaš izključno za sistemske nastavitve in namestitve programov.
No, da se živeti tudi brez teh popravkov, če
- sam poskrbiš za varnost s pravilno nastavljenim firewallom, zaprtimi porti,
- odklopiš nepotrebne servise,
- uporabljaš alternativne brskalnike (firefox, opera) in mail kliente,
- IE in Outlook blokiraš v firewallu,
- admin account uporabljaš izključno za sistemske nastavitve in namestitve programov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP Service Pack 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14867 (8834) | solatko |
» | Microsoft posodoblja vaš Windows Update brez opozorilaOddelek: Novice / Zasebnost | 5391 (3315) | KoKi |
» | Največja varnostna luknja kdajkoli? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 7867 (6057) | flipflop |
» | XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8506 (6303) | Keyser Soze |
» | Po dnevu zatišja -- Microsoft in RPC (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 6841 (6841) | undefined |