» »

Dell UltraSharp 2407WFP

Dell UltraSharp 2407WFP

vir: BIOS
BIOS - Dellovi LCD monitorji so eni bolj cenjenih na trgu, najbrž vam dovolj pove podatek, da se podobno drobovje skriva tudi v Applovih Cinema Display-ih. Nedavno je bila tako posodobljena linija večjih modelov iz serije UltraSharp, med drugim običajen in širokozaslonski dvajsetpalčnik (2007FP in 2007WFP) ter večji, 24-palčni 2407WFP. Slednjega krasi kar nekaj zavidljivih specifikacij, njegova naravna resolucija je 1920x1200, bohoti se s kontrastom 1000:1, pa tudi odzivni čas (6 ms GTG) ne zaostaja. Pri spletnem časopisu BIOS so monstruma dobili v roke, tako da kar preberite opis, če imate pod žimnico 700 funtov.

11 komentarjev

Z-lot ::

Študentom prijazne cene, plx.

Trdi ::

Tale monitor ima že brado. Za njim je prišel Samsungov 24" trenutno pa v trgovine prihaja nova Belinea 24".

Pri Dellu se mi zdi ne dopustno predvsem to, da iz serije v serijo menja panel, ki ga vtakne v svoj monitor. 2407WFP bo tako lahko imel v sebi IPS, MVA... kar koli si izmislijo. Pri tem se ne potrudijo obvestiti kupcev in tudi ne spremenijo specifikacij. Človek ne bi verjel, če ne bi vedel, da je res.
Trdota d.o.o.

mtjz33 ::

Kaj, samo da opis prebereš košta 700 funtov? Kolk šele monitor košta?:D (sorry mmm, hec more bit, če ne nebi bilo otrok)

[MYTiX] ::

ter največji, 24-palčni 2407WFP.

Že več kot pol leta je na voljo 3007FPW. Torej 30", ki ima enak panel (IPS) kot Applov kokurent.

Tuki na S-T "zadnje" čase mal zaostajate>:D
podpis

Matek ::

To, da obstaja 30-palčna različica, mi je že več kot pol leta dobro znano, v novici sem hotel povedati, da je 24" največji med posodobljenimi, res pa je, da je zvenelo tako, kot si interpretiral ti. Kakorkoli že, zadevo sem popravil. Hvala za komentar.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

klasicni ::

JA zadeva je že kar nekaj časa vzunaj, jaz ga imam malo več kot 2 meseca!

Vsem pa svetujem da pri nakupu strogo gledate da kupite Rev. 02 ali kasnejšo. Trenutno je vzunaj že Rev. 03, sam če boste kupovali iz kake zaloge, če slučajno niso nazaj poslali Dellu v zamenjavo, ga ne vzet! (preden sem vzel sem pač zadevo malo naštudiral)

Trdi ::

Če se ne motim gre za težave z bendingom - barve se ne prelivajo tako kot bi se morale. Sem videl fotke in to zgleda grozno. Največji problem pa je - da ne priznajo garancije oz. napake! Ne menjajo monitorja za popravljenega, to ne moreš verjet. ;( Zato se pa bolj splača vzetei Samsunga, itak Dell kupuje panele od njih.
Trdota d.o.o.

sodjdobe ::

Ja pri a02 verziji so popravili banding v desktop mode-u. Pol ma pa se dva (gaming pa se en, ko se ne spomnem) mode-a, kjer je banding se opazen. Ravno vceraj sem narocil ta monitor pri kupujceneje.si. Prej sem kar dosti bral po forumih in raznih straneh in so ga zelo hvalili, razen banding malo moti.

Sem pa za samsunga prebral da ima zelo motec input lag. Tako da je viden ze pri premikanju miske.
julio

[MYTiX] ::

@MadManMato:Sem predvideval da veš, ampak je bilo napisano na nenavaden način. Te morem pa pohvalt, ker si eden redkih, ki sploh vzdržuje kvantiteto novic na slo-techu. Kvaliteto tudi. Zadnje čase je vedno vsaj polovica novic tvojih. Problem je le, da večkrat je malce prepozno.0:)
podpis

Matek ::

Hvala za komplimente :8) . Kar se tiče zamujanja - prvi ne moremo biti, ker vedno zgolj povzemamo tuje novice, lastnih virov nimamo (razen, ko poročamo o dogajanju v Sloveniji) in smo vedno za nekom, ki je prvi objavil. Se pa kdaj zgodi tudi, da objavimo kaj, kar se je zgodilo že par dni nazaj, ampak se trudimo, da tega ni preveč. Če opaziš kaj zanimivega (in novega), o čemer še nismo poročali, bo zelo dobrodošlo, če boš prispeval link.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

klemen22 ::

Jebački dizajn8-)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD monitor, da ali ne ?

Oddelek: Zvok in slika
211639 (1373) Brane2
»

Kateri 22" in ali sploh

Oddelek: Kaj kupiti
91909 (1331) m.i.h.a.
»

Kvalitetni monitor do cca 500 €

Oddelek: Kaj kupiti
222499 (1910) bosmla
»

22' wide, kateri model, katera matrika, glossy, 1x za vselej....

Oddelek: Kaj kupiti
362965 (2258) Antares88
»

Kateri 24" lcd kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
283140 (2411) Tugo

Več podobnih tem