Forum » Zvok in slika » Tv ali projektor
Tv ali projektor
bo-jan ::
Ker mi je crknil moj dobri stari Philips, sem primoran kupiti nov TV. Na forumu sem opazil, da so se udeleženci kar krepko razpisali okoli TV-jev, nikjer pa nisem zasledil, kaj mislijo uporabniki o LCD ali LED projektorjih namesto običajnega (ali plazma ali LCD) TV-ja. Zanima me če ima kdo izkušnje s projektorjem, kot glavnim virom za prikazovanje TV programa in DVD-jev. Kakšna je slika, koliko časa resnično drži žarnica in koliko je treba minimalno odkeširat, da dobiš kolikor toliko spodobno mašino, pa kaj je sedaj s tem HD-ready...
Za kakršnekoli izkušnje se vam zahvaljujem.
Za kakršnekoli izkušnje se vam zahvaljujem.
24eso4 ::
naredi si doma projektor u računalnik pa montjraj tv kartico pa bo bolše od vsakega tvja pa še bol poceni prideš skoz
javaman ::
Ker mi je crknil moj dobri stari Philips, sem primoran kupiti nov TV. Na forumu sem opazil, da so se udeleženci kar krepko razpisali okoli TV-jev, nikjer pa nisem zasledil, kaj mislijo uporabniki o LCD ali LED projektorjih namesto običajnega (ali plazma ali LCD) TV-ja. Zanima me če ima kdo izkušnje s projektorjem, kot glavnim virom za prikazovanje TV programa in DVD-jev. Kakšna je slika, koliko časa resnično drži žarnica in koliko je treba minimalno odkeširat, da dobiš kolikor toliko spodobno mašino, pa kaj je sedaj s tem HD-ready...
Za zacetek si poglej drugo polovico tega linka.
Projektorji se delijo na tri skupine: LCD, DLP in LED (presibki za resno delo).
DLP-ju so pred leti napovedovali zaradi dobrega kontrasta zmago nad hisnimi projektorji, ampak so LCD-ji znali ene leto in pol nazaj vrniti udarec. Ker ima DLP problem z mavricnim (rainbow) efektom (doleti 1/3 ljudi in lahko povzroci glavobol), sem se dve leti in pol nazaj odlocil kupiti LCD Panasonic AE300 projektor. In ni mi zal, prav tako ne tudi moji zeni. Sama pravi, da se ji zdi 42" plazma malo premajhna.
Trenutno so pri LCD projektorjih ugodni sledeci dobri projektorji:
- Panasonic PT-AE900 (v Avstriji ze za 1250€, zarnica ze za 285€)
- Hitach PJ-TX200 (ze za 1150€ oz. 1250€ z dodatno zarnico, drugace zarnica za 235€)
- Sanyo PLV-Z4 (za okoli 1150€, zarnica za 310€)
Lampa zdrzi 2000 ur oz. 3000 ur v varcnem nacinu, ki ga priporocam zaradi tisjega delovanja in pri nizji svetilnosti se poboljsa kontrast in tisto ta najpomembnejse pri gledanju filmov: crna barva in temni odtenki.
Kontrastno in barvno projektor zaostaja (a ne dosti) za npr. plazmo. Kolegi so trdili, da je slika boljsa na moji plazmi, je pa zato slika na projektorju boljsa kot v kinu (barve bolj naravne, ne pa zive), sevanja v oci je manj (kar pomeni tudi manj trpljenja) in tisto ta najboljse: VARIABILNA DIAGONALA. Zadnjic, ko so bili kolegi pri meni, smo imeli skoraj 2,5m diagonale. Projektor je tudi edini, ki omogoca THX pogoje (kot 36°).
Edina vecja slabost projektorja je ta, da potrebujes temo v sobi. In to tako kot v kinu. Kar pa pomeni, da odpade gledanje TV programov v nacinu, ko se paralelno kaj delas. Ce mislis gledati tudi TV na projektorju (kar se mi zdi kar skoda), bos rabil se en tuner ali pa DVD/videorekorder, preko katerega bos dovazal signal. Za TV signale Sanyo ni dober, Panasonic pa se je na testih dobro izkazal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: javaman ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 70781 (3670) | matobeli |
» | projektor ali tvOddelek: Kaj kupiti | 3785 (1613) | Filip8 |
» | priporočite projektor in platnoOddelek: Zvok in slika | 11610 (8709) | gorann |
» | Kateri projektor za gledanje tekem SPjaOddelek: Kaj kupiti | 2336 (1916) | Opkow |
» | ProjektorOddelek: Zvok in slika | 3027 (2516) | filtr |