» »

Plata je "crknila"

Plata je "crknila"

lolek84 ::

Če je kdo bral mojo temo izpred kakiva dobriva 2 meseca je opazil, da mi je šla plata... pač nič posebnega, končala v zabojniku za smeti in konec z zadevo...
Zdaj se mi je pa pred 2 dnevoma kolega potožil da je tudi njemu šla plata ... Zdaj me pa zanima kaj v takem primeru naredit (ja vem ko crkne treba novo kupit) mene zanima opcija "kdo" bi pogledal oz. kje kaj sploh je šlo narobe oz. kaj je crknilo da zadeva več ne laufa?
Ker ni vrag da ko nekaj crkne da moreš vedno vse zavreč če nimaš pojma... V mojem primeru je sicer plata šla na servis (ni bilo več garancije) in so mi pač rekli da je crknila, vendar nihče kaj je bilo narobe z njo oz. ali je možnost da bi kako popravili (ps. Controm-tam so itaq loleki). Zanima me ali nikjer ne obstaja kak "servis" al kaj ki bi po kaki solidni ceni stestiral zadevco in ti sporočil kaj je narobe (ali pa obstaja in zato nevem, mogoče kaka je cena takega testa?) ali pa je ta skrajnost da so te matične pa vse skup kar je povezano s čipi tako zakomplicirane da ponavadi ko kaj "crkne" se ne splača popravljat oz. je preprosto pretežko posegat v tako zakompliciran proces kot je sestava matične plošče?

KandazaR ::

V sloveniji NI servisa kjer popravljajo plate. Ko so plate še v garanciji jih pošljejo v tujino ali pa ti jo zamenjajo, kar pa je ceneje. Tako da je ceneje če kupiš novo oz. daš enmu modelu ki se spozna na elektoriko da jo pogleda če je kak elektrolitski kondenzator zanič ali pa je kje slabo prispajkano (kar vidiš že sam). Kaj več pa ti ne more nihče naredit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Poldy ::

Če je kakšna "lažja" napaka, recimo da se že pod povečevalom lahko vidi, potem ti to lahko kdo ki je res v elektrotehniki popravi. Drugače pa lahko, če je plata kolikor toliko novejša, pobereš z nje kondenzatorje (tiste velike blizu podnožja za procesor) in jih ponudiš na bolhi precej drago seveda :D

Edit:
Mislim da se s tem ukvarjajo v AGT računalniki če se ne motim v LJ. Če ti pa res popravijo, pa ne vem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Do leta 2021 v EU tudi "pravica do popravila" za mobilne naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6016787 (14800) MrStein
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
939954 (7399) gregor
»

Katastrofalni servisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
677456 (4926) zcetrt
»

"Nasvet pri nabavi matične za prenosnika"

Oddelek: Kaj kupiti
111117 (893) ALTbla
»

rač. se ne zažene, northbridge blazno vroč

Oddelek: Strojna oprema
211754 (1393) vander

Več podobnih tem