» »

Kako obnoviti datoteke?!

Kako obnoviti datoteke?!

povso ::

Zadnjič ko sem dal formatirati računalnik, so bili izgubljeni vsi podatki, na koncu pa mi je računalničar dobil vse podatke, ki sem jih hotel vrnil. Zanima me s katerim programom se to da narediti? Računalničarja nikakor ne moram dobiti, saj je čas dopustov, oče ni vedel kaj naj naredi, ko sem mu po nesreči zbrisal njegove dokumente. Torej vprašanje:

"Kako obnoviti izbrisane datoteke iz koša? Ali obstaja program? Kje se ga dobi? Kako se imenuje? Ali je brezplačen? Se ga da dobiti na internetu?"

Če kdo ve naj mi prosim sporoči! Takrat mi je računalničar dejal, da vse kar zbrišeš, da 90 % podatkov ostane na procesorju.

Hvala za odgovore, Matjaž.

Trinitron ::

No, na procesorju zagotovo ne ostane nič, ker procesor nima nobenih pomnilniških zmogljivosti... To je tako, kot bi rekel, da če zradiraš nekaj s papirja, potem se zapis še vedno ohrani na radirki... :D

Programov za obnovitev podatkov je na internetu dovolj, veliko tudi freeware. Le išči po googlu pod "data recovery". Sam uporabljam Stellar Phoenix NTFS & FAT32.

Samo en nasvet: Če hočeš dokumente rešiti, potem na disk, iz katerega si dokumente zbrisal, ne piši nič več! Bolje je, da disk odstraniš z računalnika in ga vstaviš v drug PC, podatke pa rešiš z uporabo programov na tem drugem računalniku. Res je, da podatki po izbrisu na disku še vedno ostanejo (izbrišejo se le kazalci o lokaciji podatkov), če pa čez te podatke zapišeš kaj drugega pa postajajo možnosti za rešitev podatkov čedalje manjše... Torej, na kratko: Dokler ne rešiš podatkov ne uporabljaj računalnika!

povso ::

No bom probal... na nekem drugem forumu sem bral za neki program WIPE, pa ni deloval :D. Hvala

povso ::

Samo obstaja ena fora... nimam dva računalnika.

Trinitron ::

Jah, tako je: če tole pišeš iz računalneka iz katerega si dokumente zbrisal, potem jih verjetno ne boš videl nikdar več. Dokumenti so majhne velikosti in že brskanje po spletu jih lahko prepiše...

Ukrepati bi moral takoj, sedaj dvomim, da ti bo kakšen program še pomagal...

amigo_no1 ::

getdataback

boych ::

PC inspector file recovery je zastojn in se da z njim marsikaj rešiti!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zbrisana datoteka NUJNO PROSIM

Oddelek: Operacijski sistemi
443683 (2324) Malajlo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811184 (6519) solatko
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443032 (25072) BorutK-73
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356593 (6050) T_F_7
»

kako formatirati visto

Oddelek: Operacijski sistemi
91931 (1755) Okapi

Več podobnih tem