» »

kako formatirati visto

kako formatirati visto

dugi206 ::

Pozdravljeni.
Imam en problemček z mojo visto (home premium):
Lani sem si kupil leptopa (acer7520G) v Bigbengu na katerem je bila vista.Sedaj pa mi je začel računalnik počasneje delovati,pa sem se odločil da ga bom formatiral.Ko pa kliknem na particijo "C",pa mi ne pusti ,oz. mi izpiše " you cannot format this volume".
Jaz imam narejene dve particije C,D ,na C imam vse razen muzike in filmov ,ki so na D. Aja pa še ena nejasnost: ko sem kupil računalnik nisem dobil zraven instalacijskega dvd-ja od viste,ker če bi imel dvd bi lahko ga vstavil ob zagonu...
Hvala za odgovor

Lp

st0jko ::

Seveda ne moreš formatirat C particije če si v windowsih, saj windowsi laufajo iz C particije(najverjetneje)... Cd od Viste ali XP-jev rabiš, da boš lahko bootal iz cd-ja preden se naloži windows, potem pa boš lahko formatiral in na novo naložil.
keks?

metek ::

utakn not dvd z visto pa restarti računalnik samo z boot menija jo lahko

dugi206 ::

kot sem že na začetku povedal da nisem dobil,ob nakupu zraven cd-ja z visto in me zaradi tega zanima če se da kak drugače formatirat.
hvala

bluefish ::

jah, nekaj boš verjetno namestil namesto Viste. Pač uporabiš orodje, ki bo na voljo tam.

solatko ::

Na disku imaš recovery particijo (imajo skoraj vsi prenosniki z prednaloženim programom). Poglej navodila, kako jo zaženeš (morda moraš pritisnit f11 ali kakšno kombinacijo tipk), ta ti povrne prvotne nastavitve s sistemom.

TRIROG ::

STOP!

Najprej vse stvari(dokumente) iz C: ja, skopiraj na D:, drugače se ti lahko zgodi da boš ob vse podatke!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Okapi ::

Jaz bi dugiju svetoval, naj pusti vse skupaj pri miru, ker mu očitno ni čisto jasno, kaj sploh počne. Naj nese prenosnik h komu, ki se spozna na zadeve, da mu ga popedena. S formatiranjem med drugim zbrišeš tudi vse gonilnike in druge pomožne programe od prenosnika, ki jih potrebuješ za optimalno delovanje. Pa prav lahko, da bo sformatiral ves disk in si zbrisal še vse, kar ima na D.

O.

solatko ::

Okapi - čemu bo zbrisal particijo D, če bo dal obnovitev sistemske particije - C. Verjetno si dokumente parkira izven sistemske particije, drugače pa seveda najprej backup vseh pomembnih podatkov. Z recovery parition ne zbrišeš gonilnikov, seveda pa se instalirajo stari, pa tudi vse posodobitve se morajo potem obnoviti.

Okapi ::

čemu bo zbrisal particijo D

Ker ljudje, ki ne obvladajo stvari, hitro kaj narobe kliknejo. Potem bo pa vprašanje na slo-techu "Pomotoma sem zbrisal vse podatke - pomagajte.":P Moj nasvet se je nanašal na njegovo idejo o formatiranju, ne na tvojo o obnovitvi sistemske particije.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povečanje sistemske particije WIN7

Oddelek: Pomoč in nasveti
155866 (3016) Hanzi77
»

Poln c-disk

144013 (3793) opeter
»

Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6516862 (14781) noraguta
»

Kako združiti particiji na različnih diskih?

183068 (2765) Zero001
»

Težava z inštalacijo sp2

201223 (1066) bzp

Več podobnih tem