» »

Stran v XHTML-ju

Stran v XHTML-ju

snajko ::

Nameravam narediti čisto novo spletno stran v XHTML 1.0 Transitional. Ali bo zaradi tega stran kaj bolj kompatibilna z večino brskalnikov ali ne? Pri tem ne bi več uporabil tabel ampak samo še DIVe. Pri tabelah sem vedno nekako zgornji del strani, kjer so bili meniji dal v svojo tabelo, srednji del spet v svojo in spodnji del spet v svojo-ali je nekaj podobnega priporočljivo narediti tudi z DIVi ali to ni važno in se stran tu nalaga sproti-se pravi se takoj nekaj prikaže in ne tako kot pri tabelah, ko se mora najprej naložiti celotna vsebina in se šele nato prikaže...

vuego ::

Ja probaj, ne? Doh! :\

Tody ::

jah odvisno od kode, se pa nalaga po divih :) Več kot tlačiš grafike počasneje je

IceIceBaby ::

xhtml je že dolgo standard, skrajni čas, da ga začneš uporabljat. Če boš pisal valid kodo bo ta bolj kompatibilna z različnimi browserji, pa še iskalniki te bodo imeli raje pa bolj pregledno bo vse skup.

IE ma sicer še kakšne probleme, predvsem s CSSom. Ampak se da rešiti z relativno enostavnimi hacki.

Drugač pa stran najprej nariši na papir in razdeli vsebino na bloke. Potem samo postavi dive in pozicioniraj s cssom. Ko se enkrat otreseš tabel je zadeva dost bolj enostavna in prilagodljiva.

Jackass ::

kst: Odvisno koga vprašaš, js sm tut sprašvou a je bolš uporablat layer-je al tabele, pa mi je marsikdo (tut s tega foruma) priporočal tabele.

Pa bi zravn pristavu še svoje vprašanje: V čem je sploh razlika med tabelo in layerjem, če potrebuješ samo za zgradbo strani? Poleg tega da layer nima vrstic, stolpcev, celic...
jAcKaSS

Brilko ::

Izjava, da te majo iskalniki raje, če maš kodo validirano, je malce iz trte zvita. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Road Runner ::

layer:
<div>Lorem Ipsum</div>


tabela:
<table cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td>Lorem Ipsum</td></tr></table>


opazis razliko? ;)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

OwcA ::

Izjava, da te majo iskalniki raje, če maš kodo validirano, je malce iz trte zvita.

Malce, a ne povsem. Dan danes večina iskalnikov upošteva "šibko" semantiko, kot jo tvorijo značke. Ako so le-te neprebavljive, se to kaj lahko poznalo na uspešnosti iskanja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

snajko ::

Tody a pol mi ni treba recimo narediti tri "glavne" DIVe recimo zgorni, sredinski in spodnji ampak lahko naredim najprej recimo DIVglavni in pol not namečem ostaleDIVe, ki jih razporedim po svoji želji...in ko bo nekdo prišel na stran se bo takoj nekaj pokazalo, še predno se bo naložila celotna vsebina...kar se pa grafike tiče pa itak vem, da ni pametno pretiravat razne če maš svoj server z 1GB povezavo :D
Jaz sem XHTML ganjal že leta 2001 in delal strani po standardu pol pa ugotovil, da se vsem ostali fučka in sem še sam delal naprej po "kavbojsko", važn da je stran funkcionirala :D
Se pravi so pol tabele definitivno iz mode oz. se opuščajo in bodo čez leto dve zgodovina :D

Road Runner ::

tabele se bodo se vedno uporabljale za to za kar so namenjene - tabelarne podatke
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

snajko ::

ja sem mal študiral in ugotovil, da brez tabel ne bo šlo, še posebno ker se bodo podatki nalagali iz baze in bo v eni vrstici recimo potrebnih ene 5 celic...Bom delal tako, da bom v DIVe dajal tabele in pri tem po možnosti ne bom pretiraval pa še validiral bom da bo vse po standardih :)

Jackass ::

Racer D: Ja to mi je jasn... Če potrebuješ samo eno celico, je definitivno krajši zapis z uporabo layer-jev.
jAcKaSS

Road Runner ::

tud pri vecih se pokaze da precej nepotrebnih tabel, celic, ... porabis zato da nekaj postavis na pravo mesto. z uporabo div-ov in css pa celotno postavitev zdefiniras ter naloadas samo enkrat.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

pivmik ::

Jackass DIV niso layerji.
Layerji so plasti.
DIV so bloki.

Layerji je napačen izraz za DIV-e.
LP, Gregor GRE^

rkasteli ::

Ja XHTML je res že lep cajt standart ampak poznam dost programerjev ki še zmer rajš uporablajo HTML med njih bi lohk tud sebe štev,pa tud kar se tiče brskalnikov se mi zdi da ni zadeva nč kej bolj dost kompatibilna.Pr men se XHTML ni nikol dobr prjev,res je da so stvari dost bolj določene ampak najbrž me glih to mot ;) :)
rkasteli

root987 ::

XHTML sam po sebi tudi ni čisto zlato.

Torej, ne pozabit na application/xml+xhtml. Če serviraš text/html je skoraj popolnoma enako kaj uporabljaš (če privzamem, da je sintaksa stvar okusa).

Eno malenkost bolj dolgo prerekanje na to temo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297337087 (61236) htmltroubles
»

Layout, div ?

Oddelek: Izdelava spletišč
132222 (1749) crow_pec
»

Drsniki-kako?? nujno

Oddelek: Izdelava spletišč
71264 (1175) mte
»

Internet Explorer 7 le za XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12011013 (8082) Road Runner
»

Tabele - problem

Oddelek: Izdelava spletišč
191212 (1038) pivmik

Več podobnih tem