» »

Katero miš LED ali LASER?

Katero miš LED ali LASER?

supersfigato ::

Pozdravljeni!

Zanima me katero miš se splača kupiti?

Mene osebno najbolj moti če ti miš začne "preskakovati" in ni natančna. To se mi je dogajalo z optično miško od Logitech-a Cordless Click Plus al neki takega. Delam dosti s Photoshop-om in bi rabil natančno miš.

Kaj mi priporočate? Bi pa najraje wireless.

Bi bilo kaj od tega v redu?
G5
G7
MX 518
MX1000
MX 610
Intellimouse Explorer
MX 700

Kaj pa menite na Cherry-jeve miške? So tako dobre kot njihove tipkovnice ali...?
CyMotion PRO wireless desktop, M85-20850
ali
CyMotion Master Solar, M86-21950

Meni so tele Cherry-jeve tikovnice zelo všeč, nevem pa kako je z miškami?

Kakršnokoli mnenje bi bilo dobrodošlo. Kakšna alternativna varjanta?

Hvala za info!

Vesoljc ::

jah, pred kratkim sem nabil g5 od logitecha in morm rect da je kr fajn :))

natancnost ja na vrhuncu pa sensitivity lahko dinamicno spreminjas. le cena je malo off :\

brezzicnih pa ne maram, tko da ti pr tem ne morem nic povedat...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

supersfigato ::

ok, hvala za mnenje Vesoljc.

fahrenGONE ::

Za igre je dobro imeti kabel. Jaz imam MX500 in zdaj moram nabavit novo (zaradi novega PCja) in sem v dvomih ali res rabim stvar kot je G5. MX518 se mi kar dopade, za G5 pa ni vem... Ima sicer max. 500Hz kar je super, za spreminjanje natancnosti pa ne vem ali je to nekaj kar bom rabil, saj ponavadi igram vse igre z eno nastavitvijo za doloceno igro - in tega ne spreminjam ko imamo kaksen fight. To se mi zdi bolj uporabno za kaksni sniperje ipd... Moram nekje dobit G5 za probat. :)

Zgodovina sprememb…

a13misko ::

Mam sam mx518 in deluje zelo vredu tudi v Photoshop-i miš ne preskakuje kar me je posebej motilo pri prejšnji imam navado da rišem z eno potezo in glih ko to počnem je miš skočila;(( tako da nikoli več poceni mišk! Jo priporočam za vsa opavila!

supersfigato ::

Točno to sem mel v mislih "a13misko". In ko se mi je to zgodilo večkrat zaporedoma na isti stvari sem se moral precej zadrževati da ni miš kam poletela.

Nima nobeden izkušenj z Cherry-jevimi miškami, ki se dobijo v kompletih?

m_z ::

jst mam MX1000 že dobrega pol leta in sm z njo zadovoljen zelo - tut sam sm se spraševal če se splača za glodalca dat toliko $$$...pa me je prepričala da je vredno...

fahrenGONE ::

Jaz sem dal MX500 danes na 500Hz in je kar cool, ampak moram nabavit novo zaradi dodatnega PCja in bom verjetno vzel MX518 ali RAZER DiamondBack (baje je edina, ki dela pri 1000Hz) ... A ima kdo kaj proti Razer? Nisem se nikdar igral/delal z Razer...

Cranchi ::

razer je fenomenalen, zame se vedno numero uno gaming mouse, se posebaj za to ceno in se dokaj licna je napram kaki mx518 ko mi kar tista kislina pride gor tako je grda..
Get a Macintosh!

supersfigato ::

Ja pravijo da se Razerji Daimondback-ki "presneto" dobro obnesejo. Meni pa niso te miške preveč všeč(glede dizajna), tako kot Cranchi-ju niso všeč MX miške. Moram priznati da tudi meni MX serija ni najbolj posrečena glede dizajna seveda. Stvar okusa pač.

Sam bi želel dobro brezžično miš, ki bi bila predvsem natančna pri uporabi v grafičnem odbelovanju(igrice niso tako važne), poleg tega bi pa rad dobil miš ki bi kombinirala na vse ostale komponente, ki so vse v črno sivi(srebrni) barvi, ker imam vse v taki barvi. (škatla, monitor, skener, printer, zvočniki, router, telefon, ki je tudi v bljižini)

fahrenGONE ::

Se je kar tezko odlociti. :) Verjetno bom vzel Razerja, ker sem hotel ze pred casom to mis, pa se jih ni dobilo in me res firbec daje kako dobre so. Pa tudi 1000Hz me zanima kako zgleda. :D

(250/500/1000 je mozno s patchem, ne original)

Zgodovina sprememb…

fahrenGONE ::

Moram povedat da Razer DB RULZ! Skoda da nisem ze prej kupil te miske, saj sem jo hotel ampak Logitech zgleda po obliki bolj udobno, ampak meni zdaj se bolj pase Razer. Pri Logitech se polenis med igranjem, kar ni dobro. :)

Zdaj pride se en nov model, Copperhead z 2000 DPI (DiamondBack ima 1600 DPI) in utezmi kot G5 in 1000Hz brez tweakov! Za ostale pravijo da so 125 Hz, kar je normalno za USB -- jaz imam sedaj na 500Hz, potem bom probal na 1000Hz. A je ze kdo igral s 1000Hz? Da ne bo skurilo USB porta, lol!>:D :D

Edit: Copperhead ima 32kb spomina!? (32KB Onboard Memory Powered by Razer Synapse™)

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Evo, se bom potrudil in odgovoril na vsa vprašanja.

Na eni strani imaš igričarske miške. Te so res najboljše, trenutno vodita Logitech G5 in Razer Copperhead, so pa omejene s kablom. Če te to ne moti, bo ena od njiju pravi nakup.

Kot pa vidim iz tvojih zahtev, želiš brezžično miško. Najboljši taki trenutno sta logitechovi MX1000 in MX610, kljub nižji cifri je druga novejša in malce naprednejša, gotovo pa bosta obe več kot zadovoljili tvoje potrebe, glede na to, da si napisal, da se ukvarjaš s photoshopom, ne pa igricami.

Cherryjevih mišk ne priporočam, gre za cenejše izvedbe mišk, ki so slabše od mišk večjih in boljših proizvajalcev ala logitech. Namenjene so bolj nezahtevnim uporabnikom, ki jih želijo zaradi usklajenosti dizajna s tipkovnico.


fahrenheit - ja, copperhead ima spomin, namenjen shranjevanju nastavitev v miško, tako da se ohranijo pri formatiranju ali prenosu na drug sistem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fahrenGONE ::

Hehe, kako komplicirajo. Meni ze zdi da je najbp;j vazno tisto kar obcustis v prvih urah uporabe - udobnost, odziv, kvaliteta izdelave ipd... Potem si nastavis se obcutljivost in par funkcij in to je to.

Potem ko enkrat igram imam rad vse to urejeno, ne pa da on-the-fly reguliram DPI in pododbno. Morda je to cool za pocasne igre, ampak pri hitrih igrah nimas casa in tudi tezko je prilagajat igro na razlicen sensitivity. Kaksna sniper/rail orozja morda, ampak tam imajo velikokrat ze igre spremenjen sensitivity.

Za brezzicne pa mislim da ni treba veliko komplicirat, vsak boljsi model od Logitech bo zagotovo prava izbira. Seveda pa tam nimas moznosti tweakov, ko je na primer 500Hz na stari MX500 miski ipd. :)

mzidy ::

Meni se pa zdi, da je G7 najboljša brazžična rešitev>:D

Brane2 ::

Kar se Cherryjeve Cymotion Master Solar tiče, sem si jo ubodel (tole tipkam na njej) in je perfektna.

Miška, ki pride zraven, je crap in to sem takoj razstavil v prafaktorje, čiperaj zmetal v predal, ostalo je šlo naravnost v kanto. >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

supersfigato ::

Hvala vsem za odgovore!

Zdaj moram še malo po trgovinah, če bom lahko kero od mišk sprobal pol pa v nabavo!

Lp

tec ::

Jest imam g7 ze cca 14 dni. Ima tocno toliko gumbov, kolikor jih rabim, dober trd kolescek in cudovito natancnost. Jest sicer igric ne spilam tko da tle ne morem govorit, je pa za grafiko delat odlicna. Ko rabim natancno kaksno stvar premikat v full zoomu, sam znizam dpi z gumbom in se mi lahko roka trese, al pa skace, pa se nic ne premika. Ko koncam, sam zgornji gumb stisnem in mam spet normalno. Imas fine tri stopnje, ki jih lahko nastavljas po zelji. Tilta ne uporabljam, zato mi je brezveze, je pa fajn ker nic razmajan, tko kot pri mx1000. Edini minus je baterija, ki mi drzi po dan ali dva....cca 20ur dela. Ampak se rezerva hitro napolni tko da ni panike. Laser je pa itak zakon stvar, predvsem me veseli, da dela brez tezav tudi brez podlage, kar meni zlo olajsa delo. No, priporocam vsakmu...k mu ni zal tolk dnarja dat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero miško

Oddelek: Kaj kupiti
121111 (871) Nande
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
847501 (5662) Meddo
»

Nakup Logitech-ovega kompleta mx 3100

Oddelek: Kaj kupiti
121389 (1088) Cico
»

Nova poceni miška

Oddelek: Kaj kupiti
131252 (989) overlord_tm
»

Kvalitetna črna tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
382343 (1662) bastadu

Več podobnih tem