Forum » Omrežja in internet » Zelo zakomplicirana povezava
Zelo zakomplicirana povezava
sobrle ::
Zdravo!
Mam en problem in upam da mi bo kdo pomagal. Je pa zadeva kar zakomplicirana...
Mam 3 računalnike, eden od njih je priključen na internet, ostala 2 pa bi rad priključil preko routerja na internet. Predstavljajte si, da sta računalnik ( z dvema mrežnima karticama ) in modem na enem koncu hiše, ostala 2 računalnika in router pa na drugem koncu, ki je približno 30 metrov stran, vmes pa je potegnjen en kabel ( od računalnika z modemom do routerja).
Lahko bi naredil tako, da bi router povezal na modem in vse tri računalnike na router, vendar nebi rad še en kabel vleku ( do 3. računalnika ), zato bi rad uporabil že potegnjenega.
Jest bi rad povezal ta router z računalnikom, ki ima internet, ostala 2 računalnika pa pač na router. Router je SMC7004VBR Barricade. Sedaj pa vprašanja:
- kateri IP moram nastaviti na routerju ( ali drugače, katero MAC adreso: mrežne, ki je priključena na modem, ali mrežne ki na katero je priključen router)
- pri izbiri povezave je bilo več varijant, katero naj izberem
Cable Modem
Fixed-IP xDSL
PPPoE xDSL
PPTP
BigPond
- ali naj nastavim IP na mrežni, na katero je priključen router ročno? Če ja, kteri GAteway naj nastavim?
- na računalniku, s katerim sem probal konfigurirat router naj bi dobil Gateway 192.168.2.254, dobil pa sem 192.168.2.198. Ali je tukaj mogoče problem?
Če sem priključil crosover kabel sta se računalnika vidla, preko routerja pa ne - zakaj tako?
Upam da ni preveč zakomplicirano.
Če ima kdo kakpen nasvet se mu že vnaprej zahvaljujem.
lp Sobrle
Mam en problem in upam da mi bo kdo pomagal. Je pa zadeva kar zakomplicirana...
Mam 3 računalnike, eden od njih je priključen na internet, ostala 2 pa bi rad priključil preko routerja na internet. Predstavljajte si, da sta računalnik ( z dvema mrežnima karticama ) in modem na enem koncu hiše, ostala 2 računalnika in router pa na drugem koncu, ki je približno 30 metrov stran, vmes pa je potegnjen en kabel ( od računalnika z modemom do routerja).
Lahko bi naredil tako, da bi router povezal na modem in vse tri računalnike na router, vendar nebi rad še en kabel vleku ( do 3. računalnika ), zato bi rad uporabil že potegnjenega.
Jest bi rad povezal ta router z računalnikom, ki ima internet, ostala 2 računalnika pa pač na router. Router je SMC7004VBR Barricade. Sedaj pa vprašanja:
- kateri IP moram nastaviti na routerju ( ali drugače, katero MAC adreso: mrežne, ki je priključena na modem, ali mrežne ki na katero je priključen router)
- pri izbiri povezave je bilo več varijant, katero naj izberem
Cable Modem
Fixed-IP xDSL
PPPoE xDSL
PPTP
BigPond
- ali naj nastavim IP na mrežni, na katero je priključen router ročno? Če ja, kteri GAteway naj nastavim?
- na računalniku, s katerim sem probal konfigurirat router naj bi dobil Gateway 192.168.2.254, dobil pa sem 192.168.2.198. Ali je tukaj mogoče problem?
Če sem priključil crosover kabel sta se računalnika vidla, preko routerja pa ne - zakaj tako?
Upam da ni preveč zakomplicirano.
Če ima kdo kakpen nasvet se mu že vnaprej zahvaljujem.
lp Sobrle
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568649 (5478) | c23po |
» | Nastavitve gateway-ev, mrežeOddelek: Pomoč in nasveti | 1772 (1133) | bobby |
» | Razbremenitev preobremenjenega modema z dodatnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 3438 (3219) | vmalhar |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3371 (3105) | barbara2 |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1715 (1382) | leskovsekg |