Forum » Omrežja in internet » DELJENJE INTERNETNE POVEZAVE (4 računalniki s routerjem 1 s crossover cablom)
DELJENJE INTERNETNE POVEZAVE (4 računalniki s routerjem 1 s crossover cablom)
zidane ::
L.P.
Ke rnikjer nisem izsledil odgovor na moj problem, sem odprl novo temo.
Moj problem je sledeč
Imam ADSL povezavo, ter router z štirimi porti. Vsi porti so zasedeni, se pravi vsi štirje računalniki so povezani na internet in vse deluje bp. Tudi vsi računalniki so videni v domaćem omrežju. Problem je v tem ker se je "pojavil" še peti računalnik kateri je z enim računalnikom povezan v omrežje prek mrežne kartice s crossover kablom.(vse deluje ok v omrežju)
Sedaj pa vprašanje kako naj ta peti računalnik povežem na internet(preko računalnika s crossover cablom), sem probal že s ICS, pa z bridgom pa ne gre. Aja na vseh računalnikih je windows XP.
Hvala za odgovor
Ke rnikjer nisem izsledil odgovor na moj problem, sem odprl novo temo.
Moj problem je sledeč
Imam ADSL povezavo, ter router z štirimi porti. Vsi porti so zasedeni, se pravi vsi štirje računalniki so povezani na internet in vse deluje bp. Tudi vsi računalniki so videni v domaćem omrežju. Problem je v tem ker se je "pojavil" še peti računalnik kateri je z enim računalnikom povezan v omrežje prek mrežne kartice s crossover kablom.(vse deluje ok v omrežju)
Sedaj pa vprašanje kako naj ta peti računalnik povežem na internet(preko računalnika s crossover cablom), sem probal že s ICS, pa z bridgom pa ne gre. Aja na vseh računalnikih je windows XP.
Hvala za odgovor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568642 (5471) | c23po |
» | Ne dela internet (sharing pa)Oddelek: Omrežja in internet | 2322 (2129) | LordPero |
» | Povezava preko switcha ne delaOddelek: Omrežja in internet | 1699 (1607) | BlazP |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9562 (6498) | bastadu |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4880 (4399) | SasoS |