» »

Call of Juarez

Call of Juarez

miwche ::

Demo igre je izšel pred kratkim.

klik

gre za streljaško/šunjaško izpeljanko, ki jo delajo Techland (poljska). igramo pa dva karakterja, enkrat raya, ostarelega duhovnika, drugič pa billya, indijanca.

Po sprobanem demu lahko le povem, da je voiceacting briljanten. igralnost je na zadovoljivem nivoju. ray pač skuša očistiti mesto grehov in pri tem mu pomagata dva kolta, katere vihtimo obojeročno. tu je tudi sedaj že uvejavljeni matrix efekt (podobno kot fear ali may payne) kjer za kratek cajt upočaniš čas. kar je posebej fino pri streljaških obračunih z večimi nasprotniki. fizikalni model je zelo kul. za dosego ciljev v igri moraš uporabljati tudi fiziko, razbijati ograje da greš mimo, sestavljati zaboje da splezaš ali zrušiti nek objekt, da odstraniš dotlej nepremostljivo oviro.

billy pa je šunjač v špilu, ki se bolj zanaša na bič in lok ter izogibanje konfliktom.

grafični motor je eden lepših, ki sem jih videl zadnje čase. zelo dobre animacije, sence in osvetljevanje... je tudi zelo prilagodljiv, tako da lahko izklopiš vrsto bonbončkov, če te sistem zajebava.

po moje bo tudi crysis videti podobno kot call of juarez. torej, če lahko igraš normalno z vsemi nastavitvami na high, potem bo kul tudi za crysis.

Tr0n ::

Zgleda zelo cool tale zadevica.

Cinderela ::

Uh jaz bi reko da je to dalec od Crysisa pa ze to laufa shit na low detail. 3500+, 6600GT, 1 Giga.

cole-22 ::

Špil (demo) je zelo zelo slabo optimiziran! Na MAX detajlih ne dela tekoče skoraj na nobeni mašini! Folk se zelo pritožuje po forumih...

Če koga zanima... LINK

Drugače pa, če bodo špil optimizirali do izida lahko veliko pričakujemo od njega!

klemen22 ::

Super zadeva, zares nek nov veter v 3d streljačinah, res osvežilno.
Glede na demo ki sem ga kar požiral, nas jeseni čaka zares odlična zadeva. Kar ne morem si predstavljati kako cool zna biti MultiPlayer. Po demu sodeč material za 5 zvezdic.
Da igramo z dvema likoma ker se TOTALNO razlikujeta in uporabljata različne veščine igri pridoda novo razšeznost.
1. Kavboj, pravi bad-ass, v tem načinu se žica kar leze in gre (skorajda)
2. Indijanec, tukaj pa v poštev pride bolj Splinter Cell slog. Aja pa bič rula in tudi vožnja s konjem je super.
Upam samo da bodo vse misije na takem nivoju kot tele v demu -> da se ne bo kakšna stvar preveč ponavljala (kot npr. vožnja s tistim čolnom po tisti reki v HL2ju za primer).
Grafika je super, zvok tudi. Končno ena prava 3d streljačina na temo divjega zahoda. To smo čakali.0:)
Edino naslov igre je bolj švoh. Glede na to da imamo Call of Duty, Call of Juarez zveni nekam podobno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Cinderela ::

noja gledenato da sem mel na default nastavah kar je zgledala bol low end grafika in stekalo ko pes si predstavlam da bo treba po novem kompu in graficni kmalu. Multiplayer si pa sploh neznam predstavlat sej indijanc proti kavbojcu z bicem nic nemore razen ce bo spet tak bedno izvedeno da bo tak hiter in skako v tebe da nebos mogo zadet. Te pa bo beda od spila seveda.
Z indijancem se nisem spilal samo do kojna sem priso pa ni htel nic naret znjim slusalk pa tudi nisem mel gor da bi vedo kaj govori mutec.

klemen22 ::

Multiplayer si pa sploh neznam predstavlat sej indijanc proti kavbojcu z bicem nic nemore razen ce bo spet tak bedno izvedeno da bo tak hiter in skako v tebe da nebos mogo zadet.

Si morda pomisliv da bi lahko multiplayer bil razdeljen na del z indijanci in kavbojci posebej. Ena stran bi npr. pri kavbojcih se predstavila kot good guys (šerif and company) ostali pa kot razbojniki?:\

Z indijancem se nisem spilal samo do kojna sem priso pa ni htel nic naret znjim slusalk pa tudi nisem mel gor da bi vedo kaj govori mutec.

Prvo potrebuješ sedlo. In da se vklopiti podnapise v nastavitvah!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

miwche ::

cole-22

valda štekajo zadeve če folk da prav vse nastavitve na max. ne moreš met shadows na high, pa še velikost textur senc na 2048x2048. to bo kar precej pokopalo maltene vse karte razen 7900 in x1900. poleg tega pa je potrebno imet večjo količino rama. na sistemu p4@3500, 7900gt in 2gb rama teče čisto v redu samo s sencami na medium, rez 1280x800.
špil je streljačina, ampak ni neka ultra fast zadeva, tako da se komot špila tudi s 40fpsji, imho.

v multiplayerju pa bodo zadeve sigurno bolj optimizirane - beri: ne bo toliko bonbončkov, texture bodo bolj švoh, itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miwche ()

cole-22 ::

@miwche

Če bi malo pogledal na link, ki sem ga dal, bi videl da folk igra na normalnih resolucijah in jim šteka ko svina!!!

Jaz sem testiral na Opteronu 170@2830MHz, 1gb rama, X1900XTX in je na max nastavitvah na 1280×1024 neigralno! Če bi malo pogledal na tist link bi videl, da folk z dvema 7900GT ne more igrati na MAX tekoče!!! To se pravi nad 30FPSja average! In to niso resolucije 2048x2048 kot ti praviš!

Edit:
Pa govorim o MAX nastavitvah in ne o nekih medium! Če izbereš v igri SM2.0 se igra igra z 40FPSji, če izbereš SM3.0 je takoj 50% padec FPSjev!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cole-22 ()

miwche ::

cole22

sej verjamem da so težave. konec koncev COJ se mi ne zdi FPS v klasičnem pomenu kjer so sličice na sekundo zelo pomembne. pravim da je igralen z 30-40 fpsji.

2048x2048 ni resolucija zaslona, ampak velikost textur senc. sence so valda najbolj požrešna zadeva in če imaš sence na high in njihovo velikost na 2048x2048 ni šans dobit več kot 20fps.

ne morem verjet da s takim sistemom ne moreš igrat na 1280x1024, če meni teče zadovoljivo kot sem zgoraj napisal. kaj imaš prav vse kar je v display settings na "on" ali "high"? jaz imam shadows na medium in velikost shadows na 1024. ne teče ultra hitro, ampak igralno pa je.

konec koncev se bova mogla zadovoljit s tem, da je igralnost+fpsji zelo subjektiven pojem. :)

cole-22 ::

2048x2048 ni resolucija zaslona, ampak velikost textur senc. sence so valda najbolj požrešna zadeva in če imaš sence na high in njihovo velikost na 2048x2048 ni šans dobit več kot 20fps.


Sem slabo prebral!


Ja vse na MAX... Itak da dela zadovoljivo, če zmanjšam zadeve samo na taki mašini kokr jo imam bi pričakoval, da dela na max. Če lahko vse igre do sedaj igram na MAX, bi lahko tudi to! Tako revolucijonarna grafika pa ni, da bi zato delalo tako slabo, ampak je samo slabo optimizirana! Tako da upam, da do izida še kaj popravijo!

opeter ::

Ja, samo cole-22, ti imaš "komaj" 1 GB RAM-a. Mislim, da bodo špili kmalu zahtevali 1 GB RAM, kot minimum (da se sploh zažene). :|
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Cuba man ::

Na kakšno konfiguracijo naj si naštimam Call of Juarez, da mi bo igrica gladko tekla (brez štekanja) in da bo kvaliteta karseda visoka ?

Intel Dual Core E6400
Gigabyte GeForce 7600GT Silentpipe II, na vrhu imam namontiran še 92mm Zalman ventilator
1G Ram Geil 800Mhz

T-Majo ::

pizda, js sm mislu pru, da je to kaka zajebancija za COD :D

Cuba man ::

Pomotoma sem izbrisal saved game na HDDju in sedaj ne morem nadaljevati od tam kjer sem končal. Gre za igrico Call of Juarez in ker na tisto temo nihče ne odgovarja bom kar tu vprašal. Ali ne netu obstajajo kakšni saved game ki bi jih potem naložil v mapo in nadaljeval od kjer sem končal ? Obstajajo kakšni cheati da prideš v določeno epizodo ?

X-Hair ::

Da dvignem eno staro temo. Patch 1.1.0.0 me malo heca. Trenutno pise v spilu 1.0.0.0En-SC. Hocem posnet patch 1.1.0.0 mi napise da je to mozno samo na patch 1.0.0.0. A?

BCSman ::

1 teden od zadnjega posta, torej ne obujam preveč "stare" teme.
Zahteva ta igra za multiplayer originalen cd-key? Saj me zanima če ga je smiselno prodajat, ker sem dobil zraven grafične.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro 2033 na DX11

Oddelek: Igre
182485 (2148) GammeR
»

DX 10 ali DX 9 grafa? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
80137296 (21515) macgajver
»

Igre z največjim System Requirements

Oddelek: Igre
393531 (2030) bluefish
»

DX10 Benchmarks - Call Of Juarez

Oddelek: Navijanje
244084 (2807) Tilen
»

Izkusnje z Gainward 8600GT 256 SILENTFX

Oddelek: Kaj kupiti
101234 (962) cpu

Več podobnih tem