» »

NTP (Network Time protocol) adapter

NTP (Network Time protocol) adapter

imagodei ::

Še v temle oddelku poskusim...

V firmi iščemo rešitev za sinhronizacijo naših naprav po NTP protokolu, se pravi, da bi se naprava, ki govori TCP/IP bila sposobna povezat na časovni strežnik in se sinhronizirat na atomski čas.

Sicer teoretično obstaja varianta, da bi sami šli sprogramirat ta protokol, iščemo pa kakšno bolj simpl rešitev, npr v obliki vezja ali čipa, ki bi že imel implementiran ta protokol. Za komunikacijo prek TCP/IP-ja uporabljamo Wiznet čip. Krasno bi bilo, če bi lahko na npr. 8 ur sprožili zahtevo za sinhronizacijo, potem bi pa NTP vmesnik (beri: vezje ali čip) zagotovil, da bi se naša naprava ustrezno zmenila s strežnikom.

Tukaj je še link na temo v oddelku Elektrotehnika in elektronika, kjer sem poskusil prej.

Se zahvaljujem že v naprej!
- Hoc est qui sumus -

BlueRunner ::

Google je tvoj prijatelj. Sicer ni tisto, kar iščeš, vendar pa je to boljši in predvsem cenejši način kako rešiti vašo težavo. Ideja je v temu, da postavite samo strata 1 strežnike, ne pa, da postavite en sam strata 1 strežnik, nato pa okoli distribuirate podatke iz strata 2 strežnikov.

Škatla, ki ti jo priporočam pa je morda en izmed Meinbergerjevih namenskih strežnikov: http://www.meinberg.de/english/products....

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Ne vem, če se prav razumeva. Naš problem ni, da bi morali imeti uro točno na npr. mikrosekundo, povsem zadostuje npr. 100-200 milisekund, recimo vsaj pod 0,5 sekunde. Ali si si prebral temo, ki sem jo odprl v oddelku Elektrotehnika in elektronika?

Mi želimo v naprave, ki jih proizvajamo (več ali manj gre za LED displaye in LED prometno signalizacijo) vgraditi možnost sinhronizacije s časovnim strežnikom. Kje je ta časovni strežnik lociran, nas sploh ne zanima. Npr. LED prometni znak, ki je postavljen ob cesti mora ob 12h vsak dan začeti prikazovati določeno vsebino. Znak zna komunicirati prek TCP/IP protokola, da pa ne bo čez pol leta začel te vsebine prikazovat ob 12:30 ali pa ob 11:30, bi želeli, da se npr. enkrat na teden sinhronizira. So pa še drugi izdelki, pa ne mislim zdaj tukaj v detajle.

Skratka, gre za to, da imamo izdelano vso logiko, vezje, procesor in firmware in znamo komunicirat prek TCP/IP protokola, ne znamo pa komunicirati prek NTP protokola. Ena varianta je, da sami izdelamo vezje/čip, ki bo znal NTP protokol in bo iz Neta pridobil točen čas, druga varianta pa je, da (morebitno) obstoječo rešitev kar kupimo od nekoga, ki je šel pred nami.

Kako bi rešili našo težavo s tvojim predlogom si ne predstavljam; še vedno bi morali iz strežnika prek NTP-ja pobirati čas, česar pa ne znamo. Googlal sem pa tudi precej, tako da me je moj šef že obtožil, da nage babe iščem po netu... Mogoče česa ne vidim in te prosim, da mi razložiš, kako si mislil, da bi to lahko uporabili, prosim pa tudi ostale za še kakšen dodaten nasvet!
- Hoc est qui sumus -

marjanX ::

Ola,

žal ne vem kakšno je razvojno okolje za Wiznet škatlice. Ampak, če prebavi C kodo, potem je tukaj
eden izmed primerov:
http://sources.redhat.com/ml/ecos-discu...

Glede na komentarje, zadeva deluje po RFC868. Je pa 'rdate' programček nekaj ful starega, kar se je (in se še) uporablja za sinhroniziranje časa na linux boxih.

Glavni del kode je odpiranje TCP socketa na portu 37 in branje trenutnega časa. Simpl. Če seveda tvoja škatlica govori TCP/IP:
- pripravi "pipico": socket
- poveži se na time server: connect
- preberi čas iz time serverja: read
- zapri "pipico": close
- obdelaj dobljeni podatek / nastavi nov čas

Upam, da kaj pomaga.
Ajd, Marjan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinhronizacija časa - windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
274345 (1072) Ledstorm
»

Windows 10 bo razumel prestopne sekunde in natančneje meril čas

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
137762 (6448) BigWhale
»

Danes ponoči prestopna sekunda (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7119256 (16073) BlueRunner
»

Ura v Windowsih ne gre prav

Oddelek: Pomoč in nasveti
141968 (1416) bisernik
»

NTP (Network Time protocol) adapter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202342 (1953) Dagy

Več podobnih tem