Forum » Pomoč in nasveti » Kolko elektrike žerejo naše mašine?
Kolko elektrike žerejo naše mašine?
|GrEgOr| ::
Danes sem v Večerovi prilogi prebral, da bi naj povprečen račuanlnik s 17 inčnim monitorjem skuro za 700 W eletrike!
Samo to mi ne gre ravno najbolj v glavo...(kaj pac morem je bolj trda )
Po moji logiki lahko računalnik skuri tolk elektrike kolk ma močan napajalnik (200, 235, 300 W) plus monitor(cca 100W) in ostale naprave ki so priključene posebej, ne preko napajalnika.
Samo to mi ne gre ravno najbolj v glavo...(kaj pac morem je bolj trda )
Po moji logiki lahko računalnik skuri tolk elektrike kolk ma močan napajalnik (200, 235, 300 W) plus monitor(cca 100W) in ostale naprave ki so priključene posebej, ne preko napajalnika.
roscha ::
Pretiravanje! Računalo "žre" maksimalno toliko kot je deklariran napajalnik (npr. 300W) ampak v ekstremu. Ponavadi precej manj. Na oko recimo 100 - 150W. Monitorji pa tudi tam nekje 100W. Sem zaradi firbca pobrskal za moje "čudo" NOKIA 447Xi --- 110W. Torej summa summarum 200 -250 W pa še malo rezerve recimo 350W. Se pravi pol manj kot nakladajo v Večeru. Sami tiskalniki so precej nepotratna zadeva, če niso laserski! Buble(ink)-jeti recimo enih 50-100W (pretiravam), laserski pa tja do 1kW (spet pretiravam), ampak računaj koliko časa na dan tiskaš...
Povzetek: pretiravanje!
Povzetek: pretiravanje!
Sergio ::
itak... že število 350W je pretiravanje, saj nimaš cel dan vžgan monitor ter furaš SETI.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Matek ::
Mater, uni v Večeru, ki delajo rubriko računalništvo pa res nimajo pojma. Sem že večkrat prebral kake LOL izjave.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
R0K ::
a pa obstaja kakšen program, ki ti izračuna porabo elektrike ?? čeprav je malo možno da obstaja....
...meni pa žre moj ekran (LG flatron 795) "žre" mi pa 105W v normalni uporabi, in 3W ob ugasnjenem monitorju čeprav nevem zakaj ?!
...meni pa žre moj ekran (LG flatron 795) "žre" mi pa 105W v normalni uporabi, in 3W ob ugasnjenem monitorju čeprav nevem zakaj ?!
krucymucy ::
ja mal ti porabi tud v stand-by!!! Del vezja, ki čaka na to da dobi signal iz grafične tud neki malga kur - mal pa še Ledica
TESKAn ::
Za porabo - dob si eno tistih zadevc, k jih daš med vtičnico pa napajaln kabl...pa ti gor šteje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Spajky ::
Evo nacin, ce nimas tokometra (univerzalca): izklopis vse porabnike v stanovanju /ne pozabi pol hladilnika in skrinje nazaj vklopit, cene bo poplava :-)) / pol pa gres do stevca in presteje obrate tiste ploscice z rdeco crto v dolocenem casu: 1 obrat je cca.85W na minuto /2 obrata v minuti=170; en obrat na 2 minuti pa 42,5W itd/ pa si preracunaj koljk ti pije v raznih rezimih dela! Navedeni postopek je zelo koristen za fizicno kondicijo, se posebej, ce je stevec v pritlicju, tvoje stanovanje pa v petem nadstropju.. :-) ..
KamikazA ::
Po mojih meritvah okoli 150W.
Za neko normalno konfiguracijo je že 350W prevec.
Za neko normalno konfiguracijo je že 350W prevec.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.
za večnost se ne ravsaj! F.P.
CaqKa ::
meni je tudi se zdelo tisto fejst pretiravanje.... sem oceta vprasal pa je tudi rekel da napajalnik ponavadi ne porabi take moči kot piše na njem... ker imam 24/7 prikloplen racunalnik me je seveda zaskrbelo... no monitor pa verjetno okrog 70W.. imam sicer 17" iiyamo...ah... kot je že en rekel ve veceru vcasih v racunalniski rubriki take kvasijo da jih še ********* s svojimi izpadi ne pelje na malo potrebo
Kaboom ::
rešeno po hitrem postopku:
Monitor GoldStar Studioworks 56i, 15", star 6 let
11,5W - standby ali samo v vtičnici
55W - črna slika
65W - bela slika
Externi modem US Robotics 56k Sportster Flash
5,7W - napetostni adapter
9W - normalno
10,3W - na internetu
Računalnik (800MHz Duron, 200W napajalnik, 10GB IBM HDD, Disketnik, CD-ROM, 2 grafični (ATI Rage Pro + Kyro 2-4500), TV Tuner)
11,5W - samo v vtičnici
69W - brez OS
74W - v WinXP
80W - CPU full load
92W - vse full load (CPU, GPU, CD-Rom (glasba), floppy, HDD)
(izmerjeno po P=U*I metodi)
Monitor GoldStar Studioworks 56i, 15", star 6 let
11,5W - standby ali samo v vtičnici
55W - črna slika
65W - bela slika
Externi modem US Robotics 56k Sportster Flash
5,7W - napetostni adapter
9W - normalno
10,3W - na internetu
Računalnik (800MHz Duron, 200W napajalnik, 10GB IBM HDD, Disketnik, CD-ROM, 2 grafični (ATI Rage Pro + Kyro 2-4500), TV Tuner)
11,5W - samo v vtičnici
69W - brez OS
74W - v WinXP
80W - CPU full load
92W - vse full load (CPU, GPU, CD-Rom (glasba), floppy, HDD)
(izmerjeno po P=U*I metodi)
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba elektrike računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11517 (9428) | Spajky |
» | Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 33357 (26906) | oemdzi |
» | Obremenjenost Vtičnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20858 (19959) | AngelOfDeath |
» | Koliko elektrike porabi račOddelek: Strojna oprema | 9051 (8368) | gumby |
» | Elektrika?Oddelek: Loža | 2962 (2188) | Kaboom |