Forum » Omrežja in internet » Lokalno omrežje
Lokalno omrežje
tedo ::
Domače omrežje (2.rač) sem postavil in vse dela super
Ni mi pa jasno glede IP naslovov kako so zdaj deljeni pravzaprav... Imam statični IP drugače 86.xx.xx.xx... Zaj sem pa v omrežju na obeh računalnikih nastavo 192.168.2.10 & ...11, to sta potem lokalna IPja ki sta videna samo računalnikom v mojem lokalnem omrežju?
Kako je pol viden statični IP? Na zunaj za oba računalnika isto?
Ker če pingam v cmdju gre pingat samo lokalna ipja, na ircu pa na primer mi pokaže dns od tega statičnega ipja
Problem mi je nastal v internetnem radiu, ko mi sem se moral povezat prek lokalnega ipja sai prek statičnega ni šlo da bi postavo server. Sedaj pa lahko radio poslušata samo ta 2 računalinka v lokalnem omrežju...
upam da razumete za kai se gre, pa mi en prosim lepo razloži...
LP
Ni mi pa jasno glede IP naslovov kako so zdaj deljeni pravzaprav... Imam statični IP drugače 86.xx.xx.xx... Zaj sem pa v omrežju na obeh računalnikih nastavo 192.168.2.10 & ...11, to sta potem lokalna IPja ki sta videna samo računalnikom v mojem lokalnem omrežju?
Kako je pol viden statični IP? Na zunaj za oba računalnika isto?
Ker če pingam v cmdju gre pingat samo lokalna ipja, na ircu pa na primer mi pokaže dns od tega statičnega ipja
Problem mi je nastal v internetnem radiu, ko mi sem se moral povezat prek lokalnega ipja sai prek statičnega ni šlo da bi postavo server. Sedaj pa lahko radio poslušata samo ta 2 računalinka v lokalnem omrežju...
upam da razumete za kai se gre, pa mi en prosim lepo razloži...
LP
- zaklenil: jurre ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izracun/nastavitev multicast naslovaOddelek: Omrežja in internet | 3652 (3194) | Invictus |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5415 (4919) | BorutK-73 |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2830 (1766) | Yacksy |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3694 (2688) | Ursus |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4534 (4084) | BBB |