Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik onemi
Računalnik onemi
CIrCAcevl ::
Hm.. Tkole je. Ugasnem računalnik. Vse ok. ko ga prižgem in prižgem tudi ekran, na ekranu začne utripati oranžna ledica zraven gumba za vžig. Če bi monitor delal normalno, bi svetla zelena. Pa tud računalnik ne daje pravih glasov ampak je večina tih. To rašem tako da vse kable vzamem ven in še enkrat jih dam nazaj not. To moram ponavadi narediti 2x da se normalno prižge. Na tisti strani, kjer ti pokaze ferkvenco, memory test in opticne medije se spodaj pokaze:
Enter setup menu to set clock ratio
Pa mam normalno. Prosim pomagajte.Hvala za odgovore. Maticno mam Matsonic MS7117C
Enter setup menu to set clock ratio
Pa mam normalno. Prosim pomagajte.Hvala za odgovore. Maticno mam Matsonic MS7117C
JLP ::
Dej še mal podatkov o računalnikov napiš.
Drgač pa počekirej da je grafična dobr u AGP slot utaknena, da maš taprav monitor drajver izbran, če maš kej navit komp ga odvij.
Drgač pa počekirej da je grafična dobr u AGP slot utaknena, da maš taprav monitor drajver izbran, če maš kej navit komp ga odvij.
Live long and prosper!
Lucas ::
a se ti POST naloži in lahko prideš do BIOS a (ko prižgeš pc, ali zapiska in kolikokrat?)
Preglej, če je grafična dovolj "vtaknjena", preglej kablarijo!!!
Preglej, če je grafična dovolj "vtaknjena", preglej kablarijo!!!
I was here...
Lucas ::
skoraj zihr je nekaj narobe z grafično...verjetno je premaknjena iz ležišča...vzemi jo ven, pa še enkrat not...preglej kontakte! pogej ali jo premakneš, ko priklopiš kabel nanjo.
Imel sem enak primer...ko sem to uredil, mi ni več nagajalo!
Imel sem enak primer...ko sem to uredil, mi ni več nagajalo!
I was here...
Matek ::
Daj malo prečekiraj BIOS, pa poišči kaj se prvo prižge, al AGP al PCI grafična, pa nastavi na AGP, ker je najbrž na PCI. Sem mel enak problem, pa sem tudi moral dat na AGP, pa je delalo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Matek ::
Joj, res ne vem, premeči malo. Pri integrated perheripals (al kak se že napiše) se mi zdi, nisem pa prepričam. Sej ni tak velek BIOS.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Kdaj se je pa to zacel teb zezat. Takoj ko si graficno montiral al ko si jo ze mel neki cajta notr?
miranpozar ::
Svetujem ti, da vzameš vse kartice, procesor in RAM iz ležišč in jih nazaj vtakneš. Pa še malo po BIOSu se boš moral poigrati.
Po tvojih vprašanjih sodeč se mi zdi, da se tega ne boš upal, zato probaj dobiti kakšnega "lokalnega guruja", da ti malo pomaga.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Po tvojih vprašanjih sodeč se mi zdi, da se tega ne boš upal, zato probaj dobiti kakšnega "lokalnega guruja", da ti malo pomaga.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Tocno tako je, ker ce bi kej "zjebal", bi posteno nasankal od sestre,stare,.....Že zdej me cudn gledajo zarad ventov. Sicer pa mi je neki zacel delat, pa mislem, da je z graficno neki hin ali pa z monitorjem. Vseno hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijal sem intel quad core q9300 2.5mhz in računalnik se ne prižge večOddelek: Navijanje | 2755 (2045) | SATI |
» | Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18897 (12413) | Ursus |
» | Navijanje procesorjaOddelek: Navijanje | 1873 (1495) | stuki |
» | Nastavitve za EPOX 8RDA+Oddelek: Navijanje | 2220 (1866) | MrX |
» | navijanje celerona 1200Oddelek: Navijanje | 1270 (1067) | Samson |