» »

Rohnenje cerkvenih zvonov mi pobira živce :(

Rohnenje cerkvenih zvonov mi pobira živce :(

poweroff ::

Točno. Ampak smešni so tudi vsi tisti, ki bi jih motilo "dretje" iz minareta. Oz. ki jih minaret moti že sedaj, ko ga sploh še ni.
sudo poweroff

tomaz 06 ::

Mene tud moti zvonenje, se pa da potrpeti.
Pred leti pa sem bil v Kopru za nek verski praznik v avgustu in je nek lokalni cudak "Tapeconiral Marijino Vznebovzetje", oz. je zavil s tapisonom cerkvene zvonove. Je blo kar smesno!:D

DominusSLO ::

Zdej pa niste več smešni... ne štekam, kako lahko zvoke intervencijskih vozil, ki so nujni, primerjate z enim retardiranim cerkvenim zvonenjem?? Za koji kurac more zvonit ponoči vsakih 15min?
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Fizikalko ::

EWEER: Človek, govora je o decibelih, dragi moj. Je ni mačke in ne rešilca, ki bi 30x na dan ustvarjal tak hrup. VSAK dan. VSAKO uro. VSAKO jutro.VEDNO glasno. Samo bluzenje, očitno ste nekateri res brez argumentov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

TESKAn ::

Mene poleg zvonov motijo tudi mačke, ko se gonijo. In sosedje, ki morejo vsako travno bilko prirezat točno na 5,231232cm, čene niso veseli. In sosedje, ki so mnenja, da je za staro krepo, ki ji ljubkovalno pravijo avto (ali pa avtobus) treba najprej zalaufat in potem pol ure zasmrajat okolico. Moti me tudi sosed, ki tuli na svojo babo. In vse to našteto ima bolj malo zveze s cerkvijo oz. vero. Smešni ste pa tu tisti, ki hrup nekaterih opravičujete z 'sej čez druge stvari se pa ne pritožujete' in si ne vzamete niti minutke, da bi preverili, če nas drugi druge stvari res tako zelo ne motijo. Heh, spominjate na mojega soseda, certificiranega bedaka, ki je na naše pritožbe na smradenje z prastarim avtobusom odgovarjal 'drugi se ne pritožujejo, torej ne smradim'. Je že žal tako, da če se pritoži le eden, je le - ta čudak, čeprav stvar moti tudi druge.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Soniux ::

Sej jaz sem tud en od unih ki jih moti vse, sam cerkveni zvonovi pa se mi zdijo se najbolj retardirana oblika motnje. Se minareti so mi bli bolj zanimivi, uno njihovo dretje je vsaj raznoliko!

Looney ::

Jo, ljudje božji... nič ne boste dosegli s tem, če se boste obremenjevali z zvonjenjem. Če ste toliko let prenašali to, potem ne vidim razloga, zakaj bi morali zdaj naenkrat nehati zvoniti vam na ljubo... saj ne rečem, da ne moti ampak vsega se da navadit... kako pa mislite, da je ženskam, katerih mož smrči? Navadijo se in jih ne moti več! ...bolj ko boste mislili na to, bolj vas bo motilo... enostavno ga ignoriraš, pa je, ne pa da zdaj na veliko razpravljate o tem, kako je to za vas grozno in oh in sploh... in s tem nikamor ne pridete. Sprijaznite se... vas bo takoj pol manj motilo...
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Poldi112 ::

Po eni strani imaš prav, po drugi pa s takim mišljenjem nikoli nič ne spremeniš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MadMax ::

Razumen človek se prilagodi okolici, nerazumen pa poskuša okolico prilagoditi sebi.
Torej je ves napredek odvisen od nerazumnih.


Kaj pa če bi S-T-ovci ob kakšnih določenih, navadnim smrtnikom nerazumno norih urah "zvonili" prek zvočnikov? 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SkIDiver ::

Pred leti sem preživel dopust nasproti cerkve. Okno sobe je gledalo direktno na zvonik in je blo vse skupaj v skoraj isti višini. Seveda je družba zvonov oznanjala vsakih 15 minut in polne ure. Spal sem pri odprtem oknu in me sploh ni motilo. Zjutraj je bla pa lepo dobrodošla budnica:D Pa da ne pozabm oment, da spim kot ubit:D

Večina, ki nas je spala v tisti sobi je imela mnogo težav z zvonenjem in ponoč niso spal, ker so se preveč oziral na ropotanje. Naslednjo noč, ko smo ga vsi imeli pod kapo ni nobenega motilo:D

Spi eno pivo preden greš spat. Sej veš. Pivce za živce;)

Čeprav sam bi rekel takole. To je zvočno onesnaževanje okolice in bi morala bit v nočnem času tišina. To je od 22 pa do 6, 7 ure zjutraj? Pač človek ima pravico do mirnega spanca. Ponoči tudi intervencijska vozila ne uporabljajo zvočnih signalov, če ni nujne potrebe.
Pri nas je Revoz uredil razsvetljavo parkinga. Sred noči je blo tako svetlo, da ni blo za vrjet. Pa so kmalu pogasnil cca 2/3 reflektorjev, ko so začele padat pritožbe. Župnjiska cerkev tudi ne zvoni ponoči. Še podnevi jo redko slišim, da bi zvonovi nabijali za vsakih 15 minut.
Po moje, če se zavzameš in ne boš edini boš dosegu svoje vsaj za tišino v času nočnega miru. Preglej zakon o nočnem redu in miru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Sandoval ::

Ne mešat v to policije, reševalcev in gasilcev.
kolikor vem so to nujne službe. pa si predstavljajte življenje brez njih - veliko težje kot brez cerkve.

EDIT: očitno je že post pred mojim vse lepo razloženo ...
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sandoval ()

MadMax ::

Đizs, SkIDiver, a zdej naj postanemo alkoholiki zarad institucije, katera alkoholizem dojema kot greh?
:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Matev ::

zakaj sploh je treba zvoiniti vsakih 15 minut
naj bo zvonjenje v nedeljo od 12h ali ob maši (enkrat ali max 2x na teden)
in pred točo
in ko kdo umre (ob pogrebu)

to je že čist zadost

vsake 15 minut je pa brezveze in zgolj onesnažuje okolico
ter znižuje ceno objektom okoli cerkva

;-) ::

"Ne mešat v to policije, reševalcev in gasilcev.
kolikor vem so to nujne službe. pa si predstavljajte življenje brez njih - veliko težje kot brez cerkve."

Ni res. Nerabijo siren. Če pa rabjo gleda varnosti pa lah plozajo tam ko rabjo. Živim blizu zdravstvenega doma pa vem kako je ko ti vsakih par minut rešilec začne ružit.

Se boste že navadli; pa nehali jokat po slo-techu. občutljivčki, ste kot mali otroci ko mu kdo dudo vzame.

TESKAn ::

EWEER, pejt malo vozit rešilca, pa potem pametuj, kako ne rabijo siren. Cerkev a ne rabi zvonov, da bi obstajala.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Looney ::

Rešilci in gasilci itak ne smejo imeti siren vključenih ponoči, ampak imajo vključene samo luči, tako, da sploh niso primerljivi z zvonovi v cerkvah.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

sid_dabster ::

Res ne vem, ali ti katoliki morda mislijo, da jih bo jezus imel rajsi, ce bodo vsake tolko casa izvajali tale noise-core z zvonovi? Ne stekam, prav zares ne. Torej ima tale njihov bog se posebno rekord v 10log(P/(10^-12 W)) db ? Res ne stekam. Nikjer v svetem pismu ne pise, da je bog naglusen. Meni gre to ze prav na jetra in kar blagodejen mi je zvok vranov, ki se vsako jutro derejo na mojem oknu. Rajsi prenasam to kot pa nabijanje zvonov.

Pa se ena zanimiva zadeva. Ko sva bila z mojo nekdanjo zivljenjsko spremljevalko na dopustu na enem od zelo poboznih hrvaskih otokov, kjer so ravnokar gradili cerkev, sva opazila zelo nenavadno sceno: od cerkve je bilo v tisti fazi postavljenih samo ene par zidov (pa se to ne ravno zelo visoko, cisto zacetna faza), o zvoniku ne duha ne sluha, zvonovi so bili pa ze vsi lepo zlozeni na zidarskih paletah ob vhodu na gradbisce! Mislim, prva stvar, ki tem ljudem pade na pamet, je ustvarjanje noise-a!
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

butkomutko ::

zvonenje je se en bedast dokaz ,da se majo katoliki za vsemogocne in ,da lahko vsepovsod terorirajo vse drugace mislece pa ceprav samo z brezveznim nabijanjem zvonov

BigWhale ::

Fizikalko, si ze kdaj zivel blizu policijske postaje? Ali pa resevalne postaje?

Najbrz ne. ;>

In sirena je RES precej bolj nadlezna kot en zvon.

Fizikalko ::

Dej, ne smeši se....

hamax ::

mislm kako sploh lahko primerjas sirene in zvonove? :/
haaloooo

sigurno so sirene motece, zelo motece, ce grejo mim tvoje bajte. ampak glede na to, da ma resilc uzat nalozenga napou mrtuga cloveka, mu nebom zamiru, ce me zbudi.

ko bojo pa zvonovi resval zivljenja, jih bomo pa lahk primerjal z sirenami.

Fizikalko ::

Predvsem ti pa ne grejo mimo 50x na dan. Kaj šele policaji, ki prižejo sireno 1x na mesec...

Saladin ::

ko bojo pa zvonovi resval zivljenja,

Saj včasih so in še vedno lahko. Preber, za kaj vse so se uporabljali.

btw, kaj pa sosed, ki muziko spušča? Lahanje psov in žvaljenje mačk pod oknom? Dirjanje kamionov pored tvoje hiše? Otroci prijateljev na obisku?
Paradirate kot da je zvonenje edini, največji in najbolj nadležen zvok na svetu.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Fizikalko ::

Pa, mater, a tebi in vsem tebi podobnim ne gre v glavo, da mi sosed to počne 1x na mesec, pes mi laja vsake svete cajte, rešilci tudi, bla bla bla,... CERKEV PA 50 in ceč X NA DAN! Ja? Zdej pa si to že zapomni ali ti moram narisat kot otroku?

Saladin ::

Če si ti izmed redkih, ki živijo 100m od zvonika, potem smo se izjasnili, da imaš pravico do določenega dogovora. Na jamraj tukaj, ampak se dogovori z župnikom.

Večino tukaj pa moti že tisti bežen opomin iz sosednjega hriba, da še res obstajajo katoliki pri nas.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Fizikalko ::

Ah, ni poanta moje jamranje, temveč dejstvo, da je takih, kot sem jaz, ki trpijo nemogoče razmere, ogromno. In da se NIKOLI ne da zmenit, trust me...

Gre za nasilje. Simple as that.

Saladin ::

In da se NIKOLI ne da zmenit, trust me...

Pri nas se pa VEDNO da zmenit,...
AMpak kot sem rekel - prosi župnika za uro časa, vsedta se za mizo in resno pogovorita. Povej mu svojo situacijo (ali če vas je več takih, se zberite skup - ampak civilizirano, ne z grožnjami), pripelji ga v hišo, pokaži kje spiš in kako se sliši in uredita kompromis.
To pa ni nujno ukinitev zvonenja, ampak so še druge poti.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

BigWhale ::

Prestej kolikokrat zvon zadoni ob polni uri (verjetno najvec 12x, ko je ura 12. ;>), kolikokrat ob pol ure in kolikokrat ob cetrt cez uro in kolikokrat cetrt na uro.

Ker me res ne zanima.

Pa prepricaj se, ce ne gre cerkveni zvon zvecer v kak nocni rezim zvonenja in zvoni manjkrat in manj intenzivno, kakih 15 let nazaj so ze tako zvonili.

---

No, ne gre se za to, kdo resuje zivljenja in kdo ne ampak kaj bolj moti.

In primerjava zvonu v nekem 15m visokem zvoniku oddaljenem 100m, ter taksne povprecne 90dB sirene, ki zatuli 3m stran od okna.

Nevem no...

BigWhale ::

PS: Nemogoce razmere? Jaz bi na tvojem mestu Hanzlna poklical! ;>

Sicer pa, zakaj si se preselil 100m k zvoniku? Kaj si studiral? Najbrz isto kot tisti, ki se preseli na obmocje tornadov in potem joka, ko mu leseno bajto odpihne trikrat zapored, ko je 'high season'. :P

Fizikalko ::

Pa smo spet tam... Pravico ima tisti, ki je tam prvi, kajne? Ajej, kam ste padli...

BigWhale ::

Glej, tukaj jokas ze 14 dni, ce bi prej malo mislil, bi zdaj zivel na ene vikendu v hribu, pozimi bi ti prsti vsako jutro sproti pomrznli, ko bi ketne na gume gor dajal ampak zvonil pa ne bi nihce.

Samo potem bi te najbrz motila sova uharica, ali pa sosedov petelin in njegov traktor (sosedov, ne petelinov) ali pa jez, ki bi prisel lovit crve med tvoje zelje. Da ne govorim o jelenih, ko se parijo. Pa vaske macke, ko se gonije...

Nevem zakajna upravni enotine zbiras podpisov za spremembo zakonodaje? Torej, zakaj jih ne?

Fizikalko ::

Ne štekaš, poanta NI v jamranju, izpostavit sem hotel problem, ki tare veliko ljudi. Jaz sem itak v najemniškem stanovanju in bom v roku par let spokal.

Gre za PRINCIP, pravico do miru.

BigWhale ::

Nevem kak princip bi ti rad, ce v zakonu pise, da cerkev lahko zvoni? Oni se v bistvu drzijo zakona in iz principa zvonijo. Ti gres pa lahko iz principa zbirat podpise.

In ja, gre za jamranje. Preberi svoj prvi post. :)


Pa si ponoci izmeril nivo hrupa?

Fizikalko ::

Seveda LAHKO zvoni, saj v tem je poanta debata. Zakon je diskriminatoren. Pač debata na to temo, ne vem, kaj te zdaj moti...

Matev ::

tisti ki primejajo zvonjenje z rešilci

a če rešilec tuli - potem lahko tudi sosed nažiga muzko na fula na glas

a?

zvonovi in muzka ma da so tiho

in sosed tudi

rešilec pa naj kar varno in najhitreje pripelje ponesrečenca ... zakaj pa ne

poweroff ::

Fizikalko - zgradi si minater, pa se 5x na dan oglašaj iz njega. Če ti bodo težili pa začni vpiti, da kršijo tvojo versko svobodo. :D
sudo poweroff

nurmaln ::

Rešilci in gasilci itak ne smejo imeti siren vključenih ponoči, ampak imajo vključene samo luči, tako, da sploh niso primerljivi z zvonovi v cerkvah.

Ubistvu ni čist res, vozila s prednostjo lahko tudi ponoči žgejo sireno če jim paše, samo potrebe ni, ker je ponoči modra luč dovolj opazna. Čez dan jo pa redkokdo opazi, zato sirena čez dan.

BigWhale ::

Matev,

A ti nisi razumel, da nihce ni enacil zvonenja in sirene? Potemtakem tudi nisi razumel, da ni nihce trdil, da sedaj tudi resilci ne bi smeli imeti vklopljene sirene?

No, primerjava je bila zgolj iz vidika povzrocanja hrupa in motilnega efekta, ki je, pri sireni precej vecji kot pri nekem zvonu. To je tudi namen sirene, vzbuditi mora pozornost in se ne sme stapljati z okoliskim hrupom. Zvonovom pa to kar lepo uspe.

PS: No, vsaj jaz nisem tega enacil in trdil, da ne bo kdo sedaj se obesal na to, da za druge govorim. :)

nurmaln ::

BW oboje je onesnaževanje okolja s hrupom. Glede siren verjetno obstaja en splošni konsenz, da so nujno potrebne, za zvonove pač ne. To je razlog, da nas je očitno kar precej mnenja, da so zakonske določbe, ki onesnažavanje z zvonovi, diskriminatorne.

;-) ::

Smešni ste! Res Vam rečem.

1.) Do sedaj ste živeli z zvonenjem pa Vas ni motlo ali kaj? Zdaj pa ste začeli paniko delat...

2.) Namest da bi kaj ukrenli jokate po forumu:8) Žalostno.Res. Če bi blo to tako moteče, bi v pol ure zbrali podpise pa bi se stvar morala nehat.

Sta dve možnosti zakaj ne ukrenete nekaj.

Prva je da raje jokate tule. Druga pa je da zvonenje res ni tako moteče da bi lah zbrali podpise.

LP

hamax ::

ej sam ti pa si moten EWER. pardon za zaljenja ampak je res.

1.) mislm da fizikalko ne zivi ceu zivljenje pr cerkvi, pa ce sm prou razumeu, so zacel sele pred kratkim ponoc zvonit

2.) jokanje po forumu? clovk je uprasu kaj je za nardit in tko se je razvila debata.

in se bols bi se, ce nebi taki kreteni kot ti vsake tok casa eno neumesno vn butnl.

BigWhale ::

"Sploh poleti je hudič, ker moram spat pri odprtem oknu in s tem takoj podpišem skorajšnjo kap vsako jutro. [;((] Bog ne daj, da je praznik - se je treba izselit za cel dan. Nevzdržno."

Tole je jokanje.

Nasveta pa ni se nobenega upostaval:

- pojdi se zmenit z zupnikom
- zacni zbirati podpise za referendum

M-XXXX ::

Kuk ste zakompliciral. Najprej naj na škofijo poklice pa se bodo ze kj zmenil!

;-) ::

hamax če je kdo moten pol si to ti.

Amm, samo res zakaj pa ne poslušate nasvetov, naprimer da bi se pogovorili z župnikom al pa zbrali podpise?

Prvič z župnikom se nevte pogovorili, ker nimate jajc...ja tak je!
Drugič pa podpisov nebote zbrali, ker stvar ni tako moteča!
Tretjič, jokali boste tukaj, dokler Vam ne zaklenejo teme:D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Yossarian ::

Eweer, malo bi se celo strinjal s tvojim zadnjim postom
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Fizikalko ::

He he, govoril s sosedom, ki je rekel, da so že številne prošnje šle do župnika in je vedno le zamahnil z roko:

"Se mi prav smilite, če vas zvonovi motijo."

nurmaln ::

Sam eni ste pa res težki... Pa pustite človeka da mal pojamra če mu paše, sej smo u loži:\

Yossarian ::

nurmaln, on je spraševal za rešitev njegovega problema in ni hotel samo jamrat, vsaj tako se je meni zdelo
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Fizikalko ::

Ja, malo pa lahko tud pojamram, menda. Ne?

Doman ::

@EWEER
Jaz SEM šel do župnika - to sem tudi tukaj napisal. Žal ni pomagalo:8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Črnuče - zvonjenje cerkve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10214746 (12791) Miha 333
»

Viška cerkev -- hrup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6412389 (10053) joze67

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47183205 (73672) Gandalfar
»

Nova anketa: kaj vas zjutraj zbudi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
7114577 (11782) jype

Cerkev - zvonenje - vsiljevanje vere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9117427 (16795) Ziga Dolhar

Več podobnih tem