» »

Čudna temeperatura

Čudna temeperatura

Steinkauz ::

Torej pišem z računalnika, ki naj bi imel 113 stopinj 8-O
Men je tole izjemn čudno, saj je v windowsih čist stabilno. Pa k potipam hladilnik bi reku, da ma ene 40 stopinj. Zdej me zanima al se to dejanska temperatura al se senzor moti. Aja preden sm na novo nanesu hladilno pasto je kazal 50 stopinj. Zdej grem v en špil pa poročam :D

5er--> ::

Po mojem si slabo postavil hladilnik na procesor in zdaj ta nima dobrega stika. (Daj dol hladilnik in poglej, če imaš na njem v pasti odtis procesorja) Jaz se na tvojem mestu ne bi igral:D.

Steinkauz ::

Pasto sm dal gor, k je reku lastnik tega kompa, da ga meče iz igrc. No in zapovrh se je pol zlomila plastika na katere daš železo, da drži hladilnik. Tko da sm res mogu dat pol hladlinik bl levo. Ampak pasto in hladilnik sm dal čist lepo gor. K potipam hladilnik bi reku da ma ene 40 stopinj po 2 urah pržganga kompa. Tko da tole je ful čudn. V špilu je zdej zdržal. Aja hladilnik je pa CNPS6500B-AlCu

5er--> ::

Po mojem ni dober stik...

Steinkauz ::

Jst mam isti hladilnik in je precej na enakem mestu, torej procesor je precej proti robu ampak jst mam 45 stopinj, s tem da men ne piha noben ventilator, njemu pa en 9cm čist direkt. Sm šel v 3 špile zagnal prog, ki ti 100% obremeni komp in je temperatura skoz bla 113 stopinj, niti mal se ni dvignla, pol k sm pa sklopu je pa padl na ene 105 stopinj. Ampak se med tem ni nč resetiru tko k prej k je bla temperatura kao 50 stopinj. Tko da jst še vedno mislim, da je senzor kriv. Lep bi bil še odgovor koga druzga :)

5er--> ::

Ma glej, če so prej hladilnik držali 4 zatiči, zdaj pa ti je enega uspelo odlomit, hladilnik na tistem kotu ni več toliko (mogoče nič) pritisnjen ob procesor. Vsa toplota se odvaja več ali manj samo po ostalih treh kotih. Po možnosti je še senzor za temperaturo v tistem neohlajenem delu procesorja in to je to. Pa ti si malo čudno razlagaš "stabilno"... windowsi in ena igrica ti še nič ne povejo o stabilnosti. Zaženi ti Prime95/Folding@home (tolikokrat kot imaš navideznih/pravih jeder in vsakemu procesu dodeli eno), pa boš videl, če je stvor res stabilen ali ne.
Sicer pa delaj kar hočeš.

Steinkauz ::

Ma nism jst odlomu hladilnika ampak plastiko na sredi(btw ful švoh 8-O ), ki drži hladilnik. Ker pa lahko daš hladilnik na 3 različna mesta, sm ga torej premaknu levo. Proc je še vedno pod hladilnikom, res da ne na bakru, sam vseen. Torej po 3 urah je bil hladilnik še vedno čist kul, kar bi se 100% segrel vsaj na 60 stopinj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Steinkauz ()

IČA ::

Sicer mogoče čisto mimo, ampak vseeno preveri, če so to dejansko Celzijeve in ne Farenheitove stopinje, ker potem bi temperature bile normalne (113 = 45).
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

smarkic ::

Temperatura hladilnika bolj slabo kaže, koliko je v resnici ohlajen procesor. Če hladilnik ni v stiku s procesorjem, je pa sploh prav lepo hladen ;-) Čisto možno je, da ni postavljen v redu (baker tam najbrž ni po naključju), tako da le preveri, če ga lahko postaviš boljše.
Je pa 113 stopinj _zelo_ veliko in gre res lahko tudi za čudno delovanje oz.nastavitve senzorja ali temperaturo v F.

Steinkauz ::

So celzije ker farenhiet so tut in je ulala :D
No včer je špilu 2 uri in je lepo delal, pol se je pa sesu, tko k prej k je mel 50 stopinj, edin zdej je dlje zdržu.
Ma ne vem no, jst tut nimam direkt na baker proca pa je kul. Bom še kakega prosu nej pride pogledat.
No ja hvala za pomoč :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

senzor za temperaturo od cpu je pokvarjen! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
648057 (6220) ziga1990
»

Speedfan in čudne temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
112126 (1982) kronik
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
728984 (6383) Vuli
»

athlon mobile 2500+ voltaža??

Oddelek: Navijanje
291246 (883) Pyr0Beast
»

A je važn s kako pasto namažem proc? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594538 (3905) C_maniak

Več podobnih tem