» »

home made 4 kolesnik (like go-card but...)

home made 4 kolesnik (like go-card but...)

;-) ::

vedno ko grem na vikend razmišlam kak bi se jaz vozo tam na tisti parceli (170x20m)z kakim mal višjim gokardom...

torej rad bi si dobo/izdelal/predelal kako prevozno sredstvo, za po travi, go-card style, le da je višje in dosega dobre hitrosti tud po kakšnem klancu...

ima kdo kako idejo??? 4kolesniki so mi brezveze, to je preresno zame, rabim nekaj manjšega, a vseeno mal višjega-da nem na krtini nasedo:D

Mislim da če bi mi nekdo zavaril okvir itd...skratka da je narejen doma da je lahk kr poceni stvarca tole...

Prosim za nasvete vse, ki ste kdaj razmišljali tako daleč:D , vse varilce, mehanike, tehnike itd...pa če mi zračunate približno ceno tega->cena naj bo taka kod da bi sebi sestavljali (če je možno pod 100k ali manj, če ni možno pa mi je brezveze, kr pol si pa lahka že kaj druga kupim)

IceIceBaby ::

Torej bi rad enega buggyja ? Pomoje pod 100k nimaš kaj delat, če hočeš da bo zadeva kam šla, se ustavila in zdržala vse obremenitve. Pa tudi dela bi bilo kar nekaj.

Drugače pa gokart šasija pomoje ni primerna. Gokarti nimajo vzmetenja, je že šasija ubistvu vzmetenje, ti bi pa rabil konkretno vzmetenje, če bi se rad po terenu vozil. Mogoče od kakšnega motorja amortizerje in vzmeti, samo je problem od 2 enakih motorjev dobit (2 spredaj 2 zadaj). Tudi samo šasijo bi moral kar dobro natuhtat, da bi lepo izpeljal vpetje vzmetenja in koles, pa vsega ostalega. Material in izdelava pomoje ni problem, se najde dovolj mojstrov, ki to po načrtih znajo skup zavarit kot je treba.

Zadnja prema nebi bila problematična, lahko narediš isto kot imajo gokarti. Enostavno eno pogonsko gred z zavorami na sredini (diski in čeljusti od avta/motorja) pa verigo za pogon. Kater motor uporabiš je odvisno od budgeta. Pač, tisto kar dobiš poceni v oglasniku od kakšnega motorja. Vse od 125 naprej...močneje = boljše :) Jaz bi kar kakšno 600 ali celo 1100ccm mašino dal gor, da bi res trgal.

Potem pa imaš tukaj še miljon stvari, ki jih je potrebno zmontirati in tudi precej stanejo. Servo za zavore recimo, volanska letev, sedež, kolesa (od ATVja recimo, ni poceni), pedali za zavore, plin, sklopko... Pomoje je to kar hud projekt. Če nimaš že nekaj predznanja in prostora kjer boš zadevo delal par mesecev ti ne priporočam.

;-) ::

joj sm se kr ustrašu:D

ti si zadevo preresno vzel!

vzmetenja nerabim8-) 8-) res ne...tud preveč komplicirano.
Mašina je 125ka dost...z 600ccm se jaz ubijem!
Pa da bi sam gas pa bremza bla- ma kaki sklopka! tako go-card

OwcA ::

Če misliš resno voziti po terenu bo največji problem bo vzmetenje in težave, ki jih artikualcija prinese (prenos pogona, krmiljenje, ...). Malo si poglej kako delujejo "live axle".

EDIT: pozabi, ravnokar prebral tvoj drugi odgovor ... škoda mojega časa. :\
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

stromar ::

Kaj takega lahko kar poceni narediš. Rabiš bolho/fičota + nekaj ročnih spretnosti

buggy

;-) ::

tale na sliki je grd-pa še prevelik. majhnost naj bi bla ok. go-carda no


ne res nebi rabo vzmetenja-parcela je dolga 170m in široka 20m....spodnji del je vodoraven, zadnjih 70 metrov je par % hrib- nič večjega, hribček pač.

drgač pa je teren raven- ni lukenj v tla kot na njivi, trava je kot tepih:D če mal pretiravam=)

najvišja odstopanja (hribčki, jamice) so krtine...tak da ni problemov. Res nebi šlo pod 100k?
Tale mini moto 4 kolesnik stane 50k pa gre kar dobro....če pa kupiš sam kak 125ccm motor pa nardiš sam skupaj pomoje nebi smelo bit kaj preveč...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

stromar ::

Najenostavneje je, da greš na avtoodpad po kakšen star avto- yugo ali kaj podobnega, boš še najceneje (zastonj) prišel skozi

Brane2 ::

IMHO kak jugač 65 fits the bill... by all acounts... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

;-) ::

ehh dajte si reč da rabim sam mal "predelan gokard" (dvignjen z velkimi kolami-kramparcami)....

avti odpadejo!

Brane2 ::

Zakaj avti odpadejo ? Yugača dobiš za drobiž. Za boljši feeling si pa odmontiraj dol šajbe, vrata, motorne pokrove itd.

Eto ti gokard ! :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

;-) ::

avto odpade ker je prevelik! more bit tak da lahka v prikolici avto pelaš. Pa ne mi zaj reč spet za yugota naj ga skrčim!

AVTI ODPADEJO!

Brane2 ::

Hmm. Pol bo za 100 kSIT kriza... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

IceIceBaby ::

To, da ne rabiš vzmetenja boš trdil samo toliko časa, dokler se ne pelješ s tako zadevo po tisti travi :) Z gokartom se lahko voziš po gladkem asfaltu pa je že tisto precej mučno doživetje. Poleg zelo neprijetne vožnje pa bi tak buggy brez vzmetenja na neravni površini skakal in lega bi bila obupna.

Pomoje bi za 100k lahko dobil kvečjemu pogonski sklop, pa še to vprašanje kako mašino bi dobil za tak denar. Kakšno zgojeno 125, ki bi po 1 uri vožnje potrebovala nov bat.

Btw...par tednov nazaj sem prodal popolnoma voznega in spodobno ohranjenega bmwja 316 za 20 jurjev :) Zadeva ima pogon zadaj in 1.6 mašino (samo 75 konjev sicer, ampak za kroge risat je dost :)) Pa če res ven pomečeš šipe, sedeže in podobno navlako imaš idealen avto za avtocross. Ja, ok, vem da nočeš avta, ampak spodobnega buggypa za 100k pa tudi ne boš dobil.

stromar ::

Glede na to, da more bit majhno, bi lahko vzel bolho, odrežeš streho, stran pobereš šipe, havbo... Lahko jo tudi skrajšaš, če mora bit res majhno.

Mal sem pogledal še na avto.net in našel nekaj zate klik :D

Brane2 ::

Hehe. Cabrio- roadster... :D :D :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

hamax ::

ce nisi mehanik, sam nebos nkol sestavu 4 kolesnika.
no ce pa ze, bi pa js naredu nekak tko:
iz zeleznih palc sesvasas pravokotnik. uzadi namontiras os, na katero prek verige prklops motor(recimo od ksne mocnejse kosilnce),
uspredi bo pa mal tezi, ker rabs krmiljenje. mogoce bi lahk dau uspredi sam eno kolo, recimo spredn delu ksnga motorja.
nasvasas se varnostno kletko in sedez pa je.
ampak tud za to rabs neko znanje in delavnico.

#000000 ::

LOL Ma za po travi krtinah, kako luknjo tud mate verjetno, boš brez v saj minimalnega bolj tenko piskal (dobr daš kako deko pod rit da te ne boli še pol cel teden) :D ampak avtek pa zna zgubit kak del, v prvo mogoče auspuh stran odleti pol kak nosilc poči, in za posladek ti lahko odpove volan al pa kak kalu stran odleti (vidi točak):D tko da si naštimi mal vzmetenja, al pa švas aparat pel na vikend, in se prprav na 10 minut vožnje in pol na poškodbi- sorazmeren čas popravila. IMHO boš več šravfal-varil-klel kot se vozil.

Pejt na odpad in si nabav kak krš ter ga mal prerihtaj, al pa poišči kak odslužen-zapuščen avtokros, porihtaj in piči. LP

edit: evo od štromarja zadeva kr dobr zgleda, od pegle mašina pa verjetno ostalo tud. Na odpad po bolho, pomojem za ene 20.000 dobiš celo vozno, samo še mal žaganja in kletko nardiš pa si fertig, te še 100 čukov nav stalo vse skup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

IceIceBaby ::

http://www.diyden.net/

evo, ena kul stran za take stvari. Tisti "Drirt Devil" zgleda kul za po travnikih, pa če se malo znajdeš in večino stvari narediš sam mogoče res lahko za kakšnih 100k skoz prideš.

;-) ::

A zdaj bote pa rekl da če tole nardiš doma stane celo premoženje???

IceIceBaby ::

Ne stane premoženja, samo ne se zaletet. Sem že precej stvari delal in predeloval sam na avtu (ni isto, je pa podoben princip) pa se je izkazalo, da so dejanski stroški kar precej višji od načrtovanih. Zdaj tistim predvidenim stroškom vedno prištejem dodatnih 50% za tiste nepredvidene probleme pa dobim pribljižno realno sliko, koliko bo zaveda stala v končni fazi.

Iz teh slik pa lahko vidiš kaj vse potrebuješ za tak gokart. Če si resen bi jaz na tvojem mestu kupil te načrte in se počasi lotil zadeve.

;-) ::

heh..kje naj kupim načrte???

aja pa jaz nimam taga varilca, tak da dam sam skico enmu pa mi zvari skupaj zastonj pol pa sam šravfam pa vrtam itd.

IceIceBaby ::

na linku, ki sem ga dal zgoraj lahko kupiš načrte za cca 25 dolarjev (5k sit).

stromar ::

Mislim, da ga ni junaka, ki bi se šel 3 dni ali več zaj... s švasanjem, rezanjem, vrtanjem in to brez plačila :D

stromar ::

spet nekaj zate klik

;-) ::

tale je pa res idealen-sam preštrihal bi še ga da bi bil lep, nov volan dal gor, gume, itd...

"Mislim, da ga ni junaka, ki bi se šel 3 dni ali več zaj... s švasanjem, rezanjem, vrtanjem in to brez plačila :D "

to ti misliš ko še rasteš>:D ko sm mel ta tazadn minimoto mi ga je razstavo, pa celo ogrodje ojačal...tak da ga ni blo možno zvit, tako tale navadn, ko še z robnika nesmeš pelat.

ajaa zaj sm se spomno! minimoto tud nima "avzmetenja" pa se vozim z njim k tele (trenutno nimam nobenga) drgač pa res povsod vozim...

stromar ::

Super, a mi daš njegovo telefonsko, da mi zastonj sešvasa kompletno ogrodje za buggy, ker jaz nimam časa? :D

;-) ::

ste pa butli eni...

stric mi nebi zvaril skupaj zaston???
pol pa tak bolš da ga se ubijem

stromar ::

"Mislim, da ga ni junaka, ki bi se šel 3 dni ali več zaj... s švasanjem, rezanjem, vrtanjem in to brez plačila "

to ti misliš ko še rasteš ko sm mel ta tazadn minimoto mi ga je razstavo, pa celo ogrodje ojačal...tak da ga ni blo možno zvit, tako tale navadn, ko še z robnika nesmeš pelat.

ajaa zaj sm se spomno! minimoto tud nima "avzmetenja" pa se vozim z njim k tele (trenutno nimam nobenga) drgač pa res povsod vozim...


Na srečo ne rastem več, že tako imam težave s preveliko višino, sicer ne vem, kaj ima to veze.

Kakšnih 10 let nazaj sem se peljal s home-made gokardom za asfalt (brez amortizerjev) po bolj slabem makedamu in sem komaj čakal, da pridem spet na asfalt.

ste pa butli eni...

stric mi nebi zvaril skupaj zaston???
pol pa tak bolš da ga se ubijem


Napisal si, da neseš ENMU in da ti zastonj sešvasa. EN zame pomeni, da nimam z njim nobene sorodstvene ali frendovske veze.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stromar ()

mtosev ::

@EWEER

Piše se gokart in ne gocard. :P :P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

;-) ::

bmk kak se piše

mm76 ::

Zivjo

Mene pa zanima ali bi dali na gokard z katerim bi se večino vozili otroci 36v800w elektromotor ali 48v1800w.

;-) ::

Tadrugega kako bos spravil v pogon pa mi ni jasno. Sinme pa zdaj spomnil na tale leta ko sem odpiral to temo. Na koncu sem kupil Buggyja brez motorja, gor smo obesli motor od civica 1.4 vse je bilo zelo nevarno. Zaradi pozicije motorja je bilo najbolje motor obrnit tako, da je bilo 5 prestav nazaj in ena (rikverc naprej ?). Zadeva je bila hitra, gume so bile zanic, vsakic sem pumpal, vzmetenje pa je delalo malo bolje kot da ga nebi bilo. Na koncu sem ga prodal, ker me je očim "nahoblal" kaj sem naredil s parcelo (vse razrito). Pred dvemi leti in pol sem parcelo odkupil, postavil hiso in sedaj tukaj zivim. Skoraj vsak dan ko se vsedem v avto malo zakurim gume in si mislim "cepec stari" :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

golf3 ::

Nice

Silici ::

Dobro razmerje moč/teža da vedno unikatne zgodbe ;)

mm76 ::

https://www.ebay.de/itm/48V-Gleichstrom...

Tole sem imel v mislih vozil pa bi ga otroc in ne rabimo hitrosti

sandmat ::

mm76 je izjavil:

https://www.ebay.de/itm/48V-Gleichstrom...

Tole sem imel v mislih vozil pa bi ga otroc in ne rabimo hitrosti

800W36V je čez glavo dosti. Na skiroju leti 30km/h s 150kg obremenitve. enega rabljenega v skiroju mam še nekje skupaj s kontrolerjem in ročko, če te zanima. gor nabiješ 15mah lifepo4 in se pelješ 30km brez polnjenja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"gokard" za slabe 10k? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
37866035 (54374) Unknown_001
»

Gokart nacrti

Oddelek: Loža
148607 (3961) jaka12
»

Mini moto

Oddelek: Loža
335838 (3960) Janac
»

karting-rekreativni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779747 (5833) mastah
»

Bosejevo podvozje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
445782 (4530) Nejc Pintar

Več podobnih tem