» »

Zapacana slika - črke

Zapacana slika - črke

Storm ::

Zadnje čase se mi dogaja, da mi v igri COD2 zmrzne grafika, nato moram ven z resetiranjem računalnika. Ko pridem nazaj v winxp imam resolucijo naštimano na 640x480, črke pa so ko da bi bile zapacane. Tudi po ponovni nastavitvi resoulucije na klasično in resetranju račulnaika ostanejo črke zapacane.

Kako to urediti, je kartica prevroča?

Ali se v teh vročih dneh splača stranico ohišja umakniti, da bo notr hladnejše ali bo zato še bolj vroče=?
Markec The Great

#000000 ::

Ja verjetno bo da se pregreva, vročina nardi svoje, omisli si kak majhen fan oz. cooler za grafično, sej se da namontirat gor na hladilnik. cca 4×4 cente je velik, napajanje pa že najdeš zanj nekje v škatli. LP

edit: aja pa jest sem umaknil stranico, pa se pozna samo 1 stopinjo prej je blo 47. Zdej pa še vprašanje za ostale, a je za amd athlon xp preveč tole al bo ok. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Storm ::

Jst ga mam na 51 celzija.
Markec The Great

#000000 ::

No men kaže dele 45, ampak baje da so athloni kao vzdržljivi glede tega (pravi kolega ki jih dost proda) drug ki jih dost servisira pa da je kontra, da naj bi se intel ob pregretju ustavil amd pa nej bi teral dok se ne skuri. Tko da res ne vem, kako, grem pa takoj v ponedeljek po nov cooler, ne vem kako se reče men se zdi da zalman (tista roža z ventilatorjem v sredini okol pa sama rebra) baje naj bi zadeva prehladila procesor, tolk dobr dela, in niti ne košta velik. cca 6.000 sit al pa malenkost več. LP

Storm ::

Na novo sem instaliral WINXP in vse kar spada zraven, pravzaprav iz formata C: Spet so se mi začele pacati črke, pa ne vem kako to popraviti. Imam novo instalirane drajverje tako za matično, kot tudi za monitor in grafično! Črke se pacajo predvsem spodaj
Markec The Great

lukanium ::

- kakšen monitor imaš - CRT ali LCD?
- so te razmazane črke že od začetka (torej zdaj po sveži namestitvi OS-a) ali zdaj postopoma postajajo razmazane?

Drugače pa bi jaz na tvojem mestu najprej dal not eno drugo (kvalitetno in preverjeno normalno delujočo) grafično kartico, pa en drug monitor bi gor priklopil. Ker nekaj od tega mora bit - ali grafična crkuje ali pa monitor.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Storm ::

Imam LCD, zapacano je pa od vsega začetka. Sumim monitor, čeprav so sveži gonilniki, ker se na TV vidi ko da je vse u redu. Tko kot da bi imel sliko za-blur-ano. Ni jasna slika, čeprav so nastavitve na monitorju nespremenjene od zadnje instalacije.
Markec The Great

lukanium ::

Preden začneš odpirati računalnik (da preizkusiš drugo grafično), poskusi z drugačnimi nastavitvami monitorja - z drugačnimi ločljivostmi in vertikalnim osvezevanjem, čeprav slednje ni ravno smiselno pri LCD-jih.

Se pa tudi meni zdi, da je monitor problematičen.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Storm ::

Edino kar mi pomaga je da dam makismalno resolucijo, ki jo monitor podpira, to je 1280x1024, potem je u redu slika, ampak pred zadnjo reintalacijo winsow sem imel na precej manj resolucije, pa je bila jasna slika.
Markec The Great

drola ::

Pri LCD zaslonih je vedno tako, da moraš imeti ločljivost nastavljeno na tisto, ki je priporočena oz. največja za tisti LCD zaslon, sicer je slika zapacana (v igrah se rahlo težje opazi, ker so pisave večje).
https://drola.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepopolna slika na LCD monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
9861 (726) miranpozar
»

Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?

Oddelek: Strojna oprema
353407 (2448) Matev
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454408 (3198) Suli
»

LCD 19" čudna neostra slika????

Oddelek: Pomoč in nasveti
221521 (1214) urban
»

LCD ali FLATRON

Oddelek: Kaj kupiti
282366 (1852) Lime

Več podobnih tem