» »

Nepopolna slika na LCD monitorju

Nepopolna slika na LCD monitorju

easyrider3 ::

Imam eden problem z sliko(ojstrino),ker črke niso tako lepo oblikovane kot bi morale biti.Imam vgrajeno grafično kartico Asus Radeon Ah3450-256Mb na AGP vodilu in čisto novega LG Led monitor.Sem skoraj že čisto zgubu živce ker ni slika taka kot mora biti,celo podvomil sem da je mogoče monitor zanič.Vendar sem tudi to opcijo ovrgel,ker sem vzel monitor in ga šel priključit na drugega,kjer sem videl da je monitor uredu.Slika,sploh črkovanje besed je super tako kot mora biti in pri isti resuluciji brez kake nastavitve monitorja,kabel sem samo priklopu in to je to.Sploh pa zanimivo to,da ta računalnik je priklopljen na grafično na matični plošči,ker je druga se uničla.Potem testu sem videl,da je monitor uredu in da je nekaj narobe glede grafične al podobnega,ampak imam vse gonilnike prav inštalirane in tudi drugo grafično sem probal a je isto.
A je mogoče kaj v BIOSu narobe nastavljeno?

zee ::

Toliko besed a tako malo uporabnega si povedal.

Kaksen monitor imas? Kako je povezan z racunalnikom? Ce je povezan preko VGA kabla, ga lahko poskusis povezati z DVI kablom.

Gonilnike za graficno kartico sklepam, da imas nalozene, ali pac?

BIOS nima prav nobene veze s sliko na monitorju.

Sploh pa zanimivo to,da ta računalnik je priklopljen na grafično na matični plošči,ker je druga se uničla.Potem testu sem videl,da je monitor uredu in da je nekaj narobe glede grafične al podobnega,ampak imam vse gonilnike prav inštalirane in tudi drugo grafično sem probal a je isto.


WTF?!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

easyrider3 ::

Monitor je Led LG 2240 in povezanega sem najprej imel preko VGA kabla nato sem šel probat pa še z DVI kablom.Na hišnem računalniku super dela pa preko VGA kabla.Sem imel na probi se dva računalnika z istima grafičnima karticama pa je bila tudi slika slabša.Na vseh računalnikih nastavim resulucijo 1280x1024 in potem povežem preko VGA kabla.Edino hišni računalnik ima dobro sliko in edino pri njem je VGA kabel priključen na grafično kartico,ki je vgrajena na matično ploščo.Prav čudno da edino na enem dela normalno.Saj bi bilo vse uredu ampak kaj ko se težje bere sploh pa ko grem iz svojega na hišni računalnik in vidim razliko.

zee ::

Lahko z manj besedami poves, kaj je narobe s sliko na monitorju?

To da je slika slabsa, ce monitor povezes z DVI kablom, kaze, da je nekaj narobe bodisi z monitorjem bodisi s kablom bodisi z graficno kartico.

A monitor prestavljas iz enega racunalnika na drugega ali kako?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

errhec ::

Resolucijo nastavi na 1920 x 1080 potem pa poročaj.

LP
dd

easyrider3 ::

Pri resoluciji1920x1080 je slika z VGA kablom kar dobra vendar nisem vajen tako majhne pisave,ker imam na drugem računalniku resolucijo 1280x1024.Če pa povežem z DVi kablom mi na monitorju napiše optimalna resulucija 1920x1080 in slika je malo bolja kot z VGA kablom.A je mogoče razlika med računalnikom tudi zaradi tega ker eden je starejši AMD Athlon in ima Windows XP,drugi pa je dvojedrni Athlon z Windows 7 naložen.Pri resoluciji 1280x1024 je razlika zakaj pa pa ne vem.

errhec ::

Povečaj velikost pisave v nastavitvah za Windows.

http://support.microsoft.com/kb/310543/...
dd

fosil ::

Pri LCD monitorjih moraš imeti nastavljeno privzeto resolucijo, pri tebi je to 1920x1080. Drugače bo slika meglena. Nato pa lahko potem povečaš velikost pisave.

Na kakovost slike lahko vpliva tudi frekvenca osveževanja, nekateri monitorji delajo bolje pri 60hz, drugi pa pri 75Hz. Torej preveri še to.
Tako je!

easyrider3 ::

Bom probal tudi z frekfenco osvežavanja in drugače pri nastavitvah piše da je lahko max. do 75 Mhz in obtinalna resolucija 1920x1080.Možno je pa tudi,da na drugem računalniku bolje izgleda črkovanje(pisanje) pri isti resuluciji zaradi Windows 7.Druge razlike ni med škatlami samo windowsi in moč računalnika.

miranpozar ::

Ta monitor bo imel optimalno sliko samo z DVI kablom, pri 1920x1080, osveževanju 60HZ. Pika.
Če so črke premajhne, nastavi večjo pisavo v Windows. Ali pa se usedi bližje ekranu (jaz sedim pred mojim 23" Samsungom največ v razdalji iztegnjene roke, še raje bliže, pa dobro vidim in ne nosim očal). Če imaš monitor priklopljen z VGA kablom (slabo) uporabi funkcijo "auto adjust" (gumb na monitorju). Ali pa uporabljaj "širokozaslonske" ločljivosti, ne pa neke 1280x1024, ki ni v pravem razmerju.
Še to... da tebe slučajno ne moti (oziroma ti je všeč) funkcija ClearType? Tudi to nastavljaš v lastnostih zaslona v Windows.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219646 (9159) kozorog
»

Povezava grafične z HDMI ter LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
243306 (1304) ales1977
»

xbox 360 na LCD

Oddelek: Konzole
274592 (2758) syti
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523274 (14578) al3n
»

Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?

Oddelek: Kaj kupiti
153973 (3157) Okapi

Več podobnih tem