Forum » Programska oprema » Exell $
Exell $
Guti ::
Zdravo
delam seminarsko nalogo in sem opzali pri seminarski nalogi prijatelja da ima znak $ noter in me zanima kaj to naredi
hvala!
delam seminarsko nalogo in sem opzali pri seminarski nalogi prijatelja da ima znak $ noter in me zanima kaj to naredi
hvala!
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Where the grass is green
And the girls are pretty
St@jler ::
znak $ v formuli pomeni, da ko boš kopiral celico, se ta del formule ne bo spremil.
Primer:
v A1 imaš formulo C1+D1
če to skopiraš v A2, boš imel v A2 = C2+D2
če pa npr. postaviš $ v A1 tako: C1 + D$1, boš imel v A2 = C2+D1
Če daš $ pred števiko, velja za vrstice, pred črko pa velja za stolpce.
Upam da nisem preveč zakompliciru
Primer:
v A1 imaš formulo C1+D1
če to skopiraš v A2, boš imel v A2 = C2+D2
če pa npr. postaviš $ v A1 tako: C1 + D$1, boš imel v A2 = C2+D1
Če daš $ pred števiko, velja za vrstice, pred črko pa velja za stolpce.
Upam da nisem preveč zakompliciru
Oxford ::
Tvoje vprašanje je malo nejasno, da ne rečem zmedeno. Če misliš na Excel (in ne Exell), pomeni znak $ konstantno vrednost. To pomeni, da se na primer celica A5, zapisana kot $A$5, v formuli ne bo stopnjevala, ko jo boš "raztegnil" čez določeno območje.
Primer:
V stolpcu A imaš vpisane številke od 1 do 100, v stolpcu B pa želiš izračunati zmnožek med celicami v stolpcu A in številom 5. V celico B1 vpišeš formulo "=A1*5" (brez narekovajev). Raztegneš formulo do stote vrstice in v njej bo formula "=A100*5". Namesto številke 5, pa lahko vpišeš $C$1, s tem da lahko v celico C1 vpišeš katerokoli vrednost in si s tem olajšaš popravke v izračunu.
Upam, da si želel izvedeti to.
Primer:
V stolpcu A imaš vpisane številke od 1 do 100, v stolpcu B pa želiš izračunati zmnožek med celicami v stolpcu A in številom 5. V celico B1 vpišeš formulo "=A1*5" (brez narekovajev). Raztegneš formulo do stote vrstice in v njej bo formula "=A100*5". Namesto številke 5, pa lahko vpišeš $C$1, s tem da lahko v celico C1 vpišeš katerokoli vrednost in si s tem olajšaš popravke v izračunu.
Upam, da si želel izvedeti to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7988 (3565) | -JM- |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9137 (3466) | omni-vor |
» | pomoč excelOddelek: Pomoč in nasveti | 3551 (2275) | sax8er |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2516 (2209) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4143 (3787) | rferrari |