Forum » Hlajenje in modifikacije » Aktivna hladilna rebra...
Aktivna hladilna rebra...
EagerWolf ::
Zanima me, če se da kje kupiti aktivna hladilna rebra, ki se dejansko ohlajajo... Podobno, ko so imele kaksne hladilne skrine za v avto ... zgoraj je odvajal toploto, spodaj pa shladil vse skupaj...
Uporabil bi jih za hlajenje zraka, ki prihaja v sistem.. Se pravi bi jih namestil pred ventilator, ki bi srkal zrak v sistem ...
Hvala za odgovore!
Uporabil bi jih za hlajenje zraka, ki prihaja v sistem.. Se pravi bi jih namestil pred ventilator, ki bi srkal zrak v sistem ...
Hvala za odgovore!
I never eat a pig couse a pig is a cup!
AndrewSmith ::
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
EagerWolf ::
Tale peltierjev element bi bil kar vredu ...
Zanima me, če se kje to da kupt že narejeno?
Sej bi potem lahko na hladno stran dal ventilator, ki bi v sistem "vsrkaval" hladen zrak, na zunajo pa ventilator, ki bi segret zrak odpihnil stran od sistema.
Zanima me, če se kje to da kupt že narejeno?
Sej bi potem lahko na hladno stran dal ventilator, ki bi v sistem "vsrkaval" hladen zrak, na zunajo pa ventilator, ki bi segret zrak odpihnil stran od sistema.
I never eat a pig couse a pig is a cup!
;-) ::
kolk jaz razumem bi mogo bit peltierjev element vgrajen na računalnik tako da bi tist del k oddaja toploto bil zunaj ohišja (ven bi pač gledal, pa bl pritrjen na ohišje...nekaj takega).
Kakšne so pa kaj zmogljivosti tega...?do kolk mislte da bi z tem lahk ohladil notranjost ohišja računala? hmmm tole je zanimivo upam da fejst fejst hladi,...pol bi nabavo jaz to.
Kakšne so pa kaj zmogljivosti tega...?do kolk mislte da bi z tem lahk ohladil notranjost ohišja računala? hmmm tole je zanimivo upam da fejst fejst hladi,...pol bi nabavo jaz to.
Yoni ::
jst sm uporabljal nekaj časa en pelt.....sicer ne v kompu, ampak na eni drugi zadevi....nič v zvezi s kompom....
hja če hočeš da on dobro hladi, moreš tudi ti njega dobro hladit na "vroči strani".....bolj kot ga boš hladil na hot-side, bolj bo hladna tudi cold-side.....če ga na hot-side ne moreš zadosti hladit, pa tale zadevica hitro postane grelna plošča na obeh straneh... ....v takem primeru se zadevica v par minutah segreje ko satan, in pol adijo CPU/GPU/NB....
tako, da če že zdaj nimaš dobrega vodnega hlajenja, pozabi na peltierja....
hja če hočeš da on dobro hladi, moreš tudi ti njega dobro hladit na "vroči strani".....bolj kot ga boš hladil na hot-side, bolj bo hladna tudi cold-side.....če ga na hot-side ne moreš zadosti hladit, pa tale zadevica hitro postane grelna plošča na obeh straneh... ....v takem primeru se zadevica v par minutah segreje ko satan, in pol adijo CPU/GPU/NB....
tako, da če že zdaj nimaš dobrega vodnega hlajenja, pozabi na peltierja....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vodno hlajenje (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6750 (5487) | LordWorm |
» | Ekstremno zračno hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1787 (1274) | Tomi |
» | klima - samogradnja ?Oddelek: Loža | 3781 (2939) | govno |
» | Baker vs srebroOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2157 (1807) | tec |
» | vodno hlajenje....Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1854 (1773) | element |