» »

Radeon 7200 velik problem

Radeon 7200 velik problem

Skiper ::

Pozdravljeni,

omenjeno kartico sem vstavil v masino, windowsi XP so jo prepoznali kot Default VGA adapter, OK, instaliram jaz winXP drivere, prilozene kartici. Vse OK. Zazenem Return To Castle Wolfenstein (OpenGL), dela super. Za tem zazenem Microsoft Flight Simulator 2002 (D3D) in monitor takrat, ko bi moglo zacet prikazovat zacetek igranja gre v stand-by...wtf...probam deinstalat Flight Sim in reinstal, se vedno isto. Probam zagnat Fifo 2002 (D3D), ista zadeva...Colin McRae 2(D3d) isto. OK, ocitno ma neke probleme z directXom...Najbolj me sokira, ko zazenem 3DMark2001 in takoj zatem, ko kliknem gumb benchamr gre monitor v standby...vedno je potreben hard reset (ctrl-alt-del ne prime). Potem sem mislil, da od prejsnje nvidiine kartice se kaksni driverji delajo zmedo, zato sformatiram disk, na novo nalozim XP-je, spet isto! Probam vse mozne official in unofficial drivers, vedno isto. Potem po nakljucju instaliram Drivere za Windows2000 (ampak za kartico Radeon SDR), in sment, dela. Nic jasno. Problem je v tem, da je zdaj kartica prepoznana kot Radeon SDR, kar pa ni vredu, ker je verjetno posledicno zarad tega tudi pocasnejsa. V 3DMark2001 dobim cca 2200 tock?!?
Resnicno bi rad usposobil, da bi delalo z PRAVIMI driverji.


Ma kdo kako resitev? Please.
Hvala v naprej

Moj sistem:
Procesor: AMD Duron 800@800
Maticna: Chaintech 7AIA0, VIA Apollo KT133 (VT836-686)
Spomin: 192RAM
Zvočna: Genius Sound Maker Live 5.1
HardDisk: Maxtor 40Gb
Lan: dve omrezni kartici (notranja mreza in kabelski inet)
  • spremenil: Skiper ()

Skiper ::

Zdaj sem probal tudi tako, da sem pojemal vse komponente ven, tudi dvd rom in cd-rw...namrec napajalnik imam "samo" 250W, ce bi blo mogoce to, da nebi mel dovolj moci napajalnik in bi zato zajebavala, ampak tudi ni pomagalo.

Naj mi kdo pomaga, pliiiiz.

CaqKa ::

si probal monitor izklopit preden preklopi v standby? podatkovni kabel za monitor mislim pri tem... pa probaj dat v winsih drugi driver za monitor... neki default lcd probaj.. mogoce bo delalo

danielka84 ::

o

Zgodovina sprememb…

miranpozar ::

Kot po stari ATIjevi navadi... zanič driverji. Ne se preveč obremenjevat... počakaj novo verzijo driverjev, pa bo.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Skiper ::

Tudi na to sem ze pomislil...posebej vceraj, ko mi je nekdo na rage3d forumu odgovoril, ima podobne tezave, vendar le v winXP, v win98 pa mu dela vredu. Vendar pa se je problem se poglobil, ko sem danes odnesel kartico k kolegu (CaqKa), in je vse delalo OK, sistem pa je bil pravtako windows XP. Nic jasno?!?

Se ma mogoce kdo kako idejo?
Prosim, pomagajte.

Yurko ::

Kaj pa če ima kolega frekvenčno bolj zmogljiv monitor. Namreč, monitorji se, v primeru, da je nastavitev osveževanja nad podprto (prevelika), avtomatsko postavijo v standby.
Zadevo lahko rešiš s powerstripom, kjer določiš dočno določeno frekvenco za točno določeno resolucijo v DX ali OGL mode.

LP, Yurko

CaqKa ::

to sem mu jaz ze tudi reko pa je reko da je probal z monitorjem od očeta (baje najnovejse cudo tehnike) in je bilo isto...

Yurko ::

Ampak vseeno probej, nastavi v vseh ločljivostih vrednosti 60Hz, pa bo.
Mimogrede, atijevi drajverji majo neko bedasto foro nastavljanja Hz, mogoče si pa tam nastavil preveliko vrednost (ControlPanel/Displey/Settings/Advanced/Displays (in ne Monitor!)/Monitor/MaxResolution & Maxrefresh).

LP, Yurko

Skiper ::

NIc ni ratalo...niti z powerstripom, niti z nastavitvami monitorja v ATI-jevem "Displayu"...

Hvala vam vsem za pomoc.
Se mogoce kaka ideja?

Dalmatinc ::

A menjaš svojga ATija 7200 za Mx-a?
Folks komentirajte če se mi to sploh splača, tako uslugo človeku narest?

Skiper ::

Dalamatinc, you must be joking, right? Bwahaha.

Vsem, ki ste se trudili mi pomagat se najlepse zahvaljujem. Pravkar sem nasel odgovor. Problem tici v driverjih (kot je ze miranpozar omenil), namrec, na drugi disk sem instalno win98 in dela graficna brez problema. Ocitno winXP driverjem nekaj v mojem racunalniku ni najbolj vsec. Bo treba pocakat na nove:D.

Hvala vsem se enkrat.

Dalmatinc ::

A bi mi nekaj povedal; kolk dobiš z svojim sistemom v 3D marku ?

Hvala

Skiper ::

A ti si eden ozmed tistim, ki prisegajo na razne benchmarke ;) Whatever, meni osebno se sšmirgla za tiste cifre. Ampak ker si me pa ze tako vljudno prosil sem pa se enkrat instaliral 3DMArk 2001 in ga pognal. Dobil sem 2413 tock ali karkoli ze to pomeni. Zadovoljen?

Lep pozdrav in vesele božične.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skiper ()

Dalmatinc ::

Hmm, najlepša hvala. Tej vidim, da je MX še vedno bolši od tega radeona 7200; mam možnost menat za 3k doplačila......pa se mi zgleda ne izplača :):D

Skiper ::

Yo, zaj sem malce se precital nasvete na rage3d.com, tam sem dllno rage3dtweaker, malo postimal nastavitve in dobil CELIH 3132 tock :D. (ali karkoli ze pomenijo te stevilke >:D). Aja, pa procesor sem clocknil iz 800 na 960Mhz za ta test.

Seveda pa mores racunat, da nimam trenutno pravih driverjev, in ko bojo, bo verjetno se malce vec. Grem se še malo igrat z nastavitvami, mogoče istisnem še kako točko več:D:D:D.

Dalmatinc ::

a za 2400 al za kolk

CaqKa ::

hehe moj voodoo 3000 pa še vedno potegne 30+ fps v Q3 soba dm17 :)
dalmatinc ti se pa ne hecaj... če rabiš 3dmarke si pa kupi gf3 in problem bo rešen.

Dalmatinc ::

men moj MX zadustuje prek glave in čez...........>:D

CaqKa ::

ja kaj pa te gnjaviš?;(
ti si cist :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Navijanje
122458002 (26734) LittleDevil
»

Sapphire Atlantis Radeon 9000PRO 64MB

Oddelek: Strojna oprema
271565 (997) Zheegec
»

3DMark tocke (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
544842 (3925) 1161815611
»

Detonator 40.41 XP drivers

Oddelek: Strojna oprema
452216 (1158) PassTrough
»

test grafičnih v Monitorju marca

Oddelek: Strojna oprema
241814 (1320) R0K

Več podobnih tem