» »

napajalnik

napajalnik

tsh2 ::

rad bi kupil en poceni napajalnik. imam par enostavnih vprašanj, ker se ne spoznam na tole, pa bi vseeno rad sam zrihtal.

tega, ki ga imam zdaj, nekaj piska. včasih se tudi resitira ali težko prižge. tudi miš mi po nekaj časa zmrzne. je 230 V.

pri mlacomu vidim, da imajo najcenejšega tegale: Napajalnik 350W ATX 3.480

zdaj pa sprašujem, če ni premočan. oziroma če močnejši napajalnik porabi več elektrike?ker mogoče se čez celo leto to kar pozna pri računu elektrike, če je računalnik stalno prižgan?

še tole: paša ta napajalnik pri mlacomu vsakemu računalniku (duron, celeron...)?
je smiselno kupovati 200W napajalnik namesto 350W in kje se ga dobi?

tsh2 ::

piska pa najbrž zato , ker sem par let nazaj zamenjal ventilator pri tem napajalniku, ker me je motil, ker je bil preglasen. par let je delalo v redu, zdaj pa ne več. zdaj me niti ne moti več glasnost, ne bi pa imel nič proti, če bi dobil tih napajalnik.

iMark ::

Odspodej si najbrš mislu napisat: je smilselno kupovat, 350W namesto 200W napajalnik. Hja neki razlike je, sam jst bi vselih vzel več :D. Premočan pa ni možno da bi bil. Hmm hja več elektrike... a ni to tko da tok ku rabe tok bo vzel (vatov mislem).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iMark ()

Jakka ::

Tale napajalnik pri mlacomu je kar kul. Ima 12cm vent, pa dokaj tih je. Vsaj nekaj mesecev nazaj je bil tak od tem nazivom.

Napajalnik nikoli ne more biti premočan, lahko je le prešibak. Teli W pa pomeni, koliko jih lahko napajalnik da največ od sebe, v teoriji seveda. Elektrike se pa porabi toliko, kot jo računalnik zahteva in ni odvisno od moči napajalnika. Če si imej prej notri 200W napajalnik, potem bo tale v mlacomu popolnoma dovolj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
769459 (7820) techuser
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13213192 (8826) Napajalc
»

Napajalnik za grafično kartico visokega kakovostnega razred za cca. 50€

4710030 (9036) Brias
»

kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )

13410826 (7379) kuglvinkl
»

napajalnik mi je crknil - lepo prosim za pomoč

Oddelek: Strojna oprema
141198 (988) ajagodnik

Več podobnih tem