Forum » Kaj kupiti » Dilema LCD Samsung 940BF ali 203B
Dilema LCD Samsung 940BF ali 203B
refosk ::
Jaz se nagibam bolj proti 20" samsungu 203B. Zanima me ali ima kdo ta monitor? Izkušnje? Uporabljal bi ga pa predvsem za grafiko in videomontažo.
bluefish ::
će ga res rabiš za grafiko in podobno, potem priporočam 20" monitor (ne glede na znamko). Dobro je tudi, če ima 16:9 ali 16:10 razmerje stranic, saj tako dobiš širši in bolj pregleden delovni prostor. Poleg Samsunga si oglej še Dell 2007WFP.
icecube ::
glede na to da sta oba optimizirana za cimhitrejsi cas "osvezevanja", predvidevam da se nagibas k igram.
Malo premisli kolk na majhno hoces imeti ikone. Pri 19-ki je priporocena velikost 1280x1024, med tem ko je pri temule 20 colarju (kakor jst vem), priporocena 1600x1200.
Ce ti ni prehuda resolucija, izberi 20col, v nasprotnem primeru pa 19-ko.
Malo premisli kolk na majhno hoces imeti ikone. Pri 19-ki je priporocena velikost 1280x1024, med tem ko je pri temule 20 colarju (kakor jst vem), priporocena 1600x1200.
Ce ti ni prehuda resolucija, izberi 20col, v nasprotnem primeru pa 19-ko.
refosk ::
Igre sploh ne laufajo na mojem PC. Mene skrbi predvsem velikost črk in ikon, rad bi pa imel čim večjo delovno površino. Sem že odpisal 19", sedaj je bolj dilema 203B ali 204b. Raje bi vzel 204b, ker ima 1600*1200 (203b pa 1400*1050), samo da ne bo potem vse videti premajhno in bom moral napenjat oči al pa čisto zraven monitorja sedet. Dell bi bil OK sam cena mi ni všeč (nekje okoli 100K sit mam na voljo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: refosk ()
icecube ::
potem ti svetujem da si gres dobro pogledat ekran-a. U koncni fazi najdi trgovino kjer imajo oba modela, enega kupis, ce pa ti ne bo vsec pa ga v roku 8 oziroma 14 dneh vrnes nazaj oziroma ga zamenjas z drugim.
BluPhenix ::
Če nimaš iger, pol nimaš kaj gledati monitorjev z kratkimi odzivnimi časi. Torej 940BF odpade. Tebe zanima monitor, s čim bolj pravilnim prikazom barv, torej 970p ali 204. Oz tem enakovredni.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Matek ::
Ikone in fonti NISO tako majhni, da bi bilo moteče na 204b, vsaj zame ne. Če zate bodo, si lahko povečaš velikost obojega. Bi pa sam za podoben znesek priporočal Philips 200W6CS - stvar je widescreen, kar je z vidika delovnega prostora vsekakor pozitivno, poleg tega pa ima dosti kvalitetnejši PVA panel (namesto TN pri samsungu 204b), ki ima kvalitetnejše barve in večji vidni kot. Slabši je zgolj po odzivnem času, za katerega pa si rekel, da zate ni pomemben, ker ne boš igral igric. Kvalitetne barve bi bile za tvoj namen, ukvarjanje z grafiko, vsekakor zelo pomembne.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?Oddelek: Strojna oprema | 2719 (2063) | Damiani |
» | Kateri 20"LCD monitor kupitiOddelek: Kaj kupiti | 4620 (3749) | Ted |
» | 20'' LCD monitor za približno 100kOddelek: Kaj kupiti | 2128 (1575) | Trdi |
» | 20" LCD (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5342 (3973) | miwche |
» | Nakup 19" - 20" inčnega LCDja!Oddelek: Kaj kupiti | 1965 (1587) | urkoman |