Forum » Loža » Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Kdor išče ta SPET najde 10 mio

Sixty9 ::
Dobr si - ni kaj...
Pa veselo na delo, oz. iskanje ko dočakaš novi namig, če ga ne bo kdo že našel pred teboj...

"I Am The ALPHA And The OMEGA!"

LapD ::
MMM. Tvoja razlaga pomojem mnenju ne pride v poštev. Če prebereš cel odstavek je jasno, da smo z nekaterimi ideja tukaj zadeli v polno ne pa da upajo da bomo zadeli.

girisan ::
Čist tko...
A mate na Brezjah kake fjakajre ? Majhno kljuse, velika moč...
Drugaš se mi pa zdi da so Brezje preblizu Planici, da bi lahko tm ček skril.
A mate na Brezjah kake fjakajre ? Majhno kljuse, velika moč...

Drugaš se mi pa zdi da so Brezje preblizu Planici, da bi lahko tm ček skril.

Laufman ::
js pa mislm, da bo to kr to. itak vrjetn nam mu moznosti it, tko da je vseen. sj mogoce se motm, ampk pomojem je obcina pivka. itak morjo dat neki, kar pozna vsa slovenija, se prav krpan, trojica. da bo letos mal tezje, cek ni na trojici sami ampak v okolici. 1.krizisce (nism iz tm,tko da n vem),2.na kolena brez lopate (ne koplji v zemljo, po moznosti podlaga ni zemlja,mogoce clo na kolena pa sezt nekam notr z roko),3.sreca je rdeca (v blizini samega ceka bo rdeca),4.kljuse(hocejo nam povedat da gre za obcino pivka, krpana majo v grbu, kot naprimer lan ni mesto v njej pa zivi ne vem kok ljudi),5.stopinje (ravbarkomanda, ker jih turisti prebirajo mimo tega kraja,obcine, se vozjo v blizini ampak mimo),6.voda (js sm se zmeri najbl za petelinje jezero),7.2km (krizisc sm reku da ne poznam,nism iz tm doma),8.blizu je trojica (idelna je lazja pohodniska pot, od slovenske vasi, mimo petelinjega jezera na trojico), cek more bit nekje v okolici. moje skromno mnenje, upam da sm na pravi poti. ce bo kermu pomagal me veseli, ce bom pa kerga zajebov pa sorry
.

para! ::
MadManMato, se kar strinjam s tvojo interpretacijo, zdi se namreč, da nas spodbujajo oziroma nam želijo, da bi se med našimi idejami našla tudi tista prava, skoraj prava, blizu prave,...
lp
lp
Death before dishonor!

bloody_mary ::
Lep pozdrav!
Sama sem malo brskala in se mi precej verjetna zdi še ena varianta ki bi jo bilo fajn pregledat. Nism šla po vseh namigih, ker nisem imela dovolj časa, ampak se precej ujema.
To so Slovenske gorice. Včeraj se je že nekaj omenjalo vendar potem kar potihnilo.
Glede turistov - tam je romarska cerkev Sv. trojice, kjer je verjetno precej ljudi in dogajajo se razni sejmi in prireditve
V bližini je nekaj jezer in potokov ter rek. Nedaleč stran je hipodrom za konjeniške prireditve, mogoče je namig majhno kljuse velika moč namenjeno temu. Tam blizu obstaja nogometno igrišče Sveta Trojica, če vpišete v google nogometno igrišče sveta trojica je edino nogometno igrišče tam.
Se mi zdi da v poštev prideta krajevna skupnost Sveta Trojica ali pa krajevna skupnost Lenart v Slovenskih goricah.
Kaj se vam zdi? Je možno?
Sama sem malo brskala in se mi precej verjetna zdi še ena varianta ki bi jo bilo fajn pregledat. Nism šla po vseh namigih, ker nisem imela dovolj časa, ampak se precej ujema.
To so Slovenske gorice. Včeraj se je že nekaj omenjalo vendar potem kar potihnilo.
Glede turistov - tam je romarska cerkev Sv. trojice, kjer je verjetno precej ljudi in dogajajo se razni sejmi in prireditve
V bližini je nekaj jezer in potokov ter rek. Nedaleč stran je hipodrom za konjeniške prireditve, mogoče je namig majhno kljuse velika moč namenjeno temu. Tam blizu obstaja nogometno igrišče Sveta Trojica, če vpišete v google nogometno igrišče sveta trojica je edino nogometno igrišče tam.
Se mi zdi da v poštev prideta krajevna skupnost Sveta Trojica ali pa krajevna skupnost Lenart v Slovenskih goricah.
Kaj se vam zdi? Je možno?

dule39 ::
hmm-Petelinje-odcep za slovensko vas (manj kot 2km)-postavljena maketa Vasišča z Martinom Krpanom .obstaja kaj takšnega kje tam v bližini?Sreča je rdeča-martinov konj? manjkajo mikro namigi drgač pa bi se ta kraj ujemal z ostalimi namigi.Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti-to bi lahko bila pot mimo kakšne turistične kmetije.

da bi se med vsemi njihovimi domislicami našla kakšna, ki je zelo blizu, in še malo več takšnih, ki niso prav oddaljene
Tole meni nedvoumno pove, da smo z nekaterimi idejami čisto zadelo z nekaterimi pa malo manj.
Tole meni nedvoumno pove, da smo z nekaterimi idejami čisto zadelo z nekaterimi pa malo manj.

van ::
zakaj ste pa rogaško čisto odpisali?
men se pa to zdi kar primerno.
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda. {eno križišče sredi mesta, nič posebnega}
2. Na kolena, pa brez lopate. {cerkev ali pa da je nekje na tleh skrito}
3. Sreca je rdeca. {povsod je kaj rdečega}
4. Majhno kljuse, velika moc. {kot je nekdo pred mano napisal, en konj je udaril s kopitom in "odkril" vrelec, mogoče je kak kip konja v mestu}
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. {je kar dobro turustično mesto}
6. Blizu je voda {vrelci, vodnjaki.....}
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1 {absolutno}
8. Ni dalec do svete trojice {pokopališče se imenuje sveta trojica [baje]}
glede brezja: kljuse bi si lahko razlagal tudi kot osla, ki je bil prisoten pri jezusovem rojstvu
men se pa to zdi kar primerno.
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda. {eno križišče sredi mesta, nič posebnega}
2. Na kolena, pa brez lopate. {cerkev ali pa da je nekje na tleh skrito}
3. Sreca je rdeca. {povsod je kaj rdečega}
4. Majhno kljuse, velika moc. {kot je nekdo pred mano napisal, en konj je udaril s kopitom in "odkril" vrelec, mogoče je kak kip konja v mestu}
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. {je kar dobro turustično mesto}
6. Blizu je voda {vrelci, vodnjaki.....}
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1 {absolutno}
8. Ni dalec do svete trojice {pokopališče se imenuje sveta trojica [baje]}
glede brezja: kljuse bi si lahko razlagal tudi kot osla, ki je bil prisoten pri jezusovem rojstvu

Laufman ::
ne vem, ampk po mojem mnenju vse prevec pozabljamo, da je kraj al pa saj okolica nekej, kar pozna cela slovenija, ker drugac je igra brezvezna. takih stvari, da jih pozna cela slo, pa ni velik.ze lan so uporabl delec najbol mozno znano, tko da letos pomojem ne bojo sli v drugo skrajnost

S tem kljusetom komplicirate na 100 in en način. Pa lepo so povedali da so namigi dokaj direktni. Ne more bit drugo kot Krpan.

medicinka ::
ja res preveč filozofiramo. dejstvo je, da gre za turistični kraj v bližini Svete trojice, edina zanka je, al gre za trojico pri lenartu ali trojico pri pivki.

para! ::
OK, a mi kdo prosim pove kaj pomeni beseda "kljuse", ker sam, kljub temu, da sem med drugim končal OŠ, ne vem kaj to je :)
lp
lp
Death before dishonor!

Glavna ::
Javljam se prvič!
Dva dni nazaj sem povezala dotedanje namige in mi je vse dišalo po Piranu, tudi google earth je pokazal krizične v piranu, ki ful ustreza, in do Cerkve svetega jurija je bilo manj kot dva kilometra - včeraj smo se odpravili v Piran in ničesar našli. Ta cerkev je naznanjala začetek solilne sezone, stopinje nenehno prebirajo turisti, neposredno zraven je voda, zemlja je rdeča, ko moliš, greš brez lopate na kolena ...
Počakali smo še na novi namig - torej ta današnji (dobili smo ga okrog 23. ure in po tem mi je prišlo na misel še Hrastovlje pri Črnm Kalu - kjer je znamenita cerkev Svete trojice, šli smo tja, prečesali cerkev z okolico in ničesar našli.
Kar se pa hotinje vase tiče, velikokrat smo šli tja obiskat znance in to ni NITI NAJMANJ turistični kraj!!!! To je navadna, bedna vas, kjer čeka ne bi imeli kam skrit!
Cerkva svete trojice je po vsej sloveniji milijon! Mogoče ne bi smeli tako dobesedno tega vzeti, ker je bil namig napisan z velikimi črkami - in zato ne vemo, ali gre za zemljepisno lastno ime ali je to preneseni pomen za kakšno svetopisemsko sveto trojico!
Dva dni nazaj sem povezala dotedanje namige in mi je vse dišalo po Piranu, tudi google earth je pokazal krizične v piranu, ki ful ustreza, in do Cerkve svetega jurija je bilo manj kot dva kilometra - včeraj smo se odpravili v Piran in ničesar našli. Ta cerkev je naznanjala začetek solilne sezone, stopinje nenehno prebirajo turisti, neposredno zraven je voda, zemlja je rdeča, ko moliš, greš brez lopate na kolena ...
Počakali smo še na novi namig - torej ta današnji (dobili smo ga okrog 23. ure in po tem mi je prišlo na misel še Hrastovlje pri Črnm Kalu - kjer je znamenita cerkev Svete trojice, šli smo tja, prečesali cerkev z okolico in ničesar našli.
Kar se pa hotinje vase tiče, velikokrat smo šli tja obiskat znance in to ni NITI NAJMANJ turistični kraj!!!! To je navadna, bedna vas, kjer čeka ne bi imeli kam skrit!
Cerkva svete trojice je po vsej sloveniji milijon! Mogoče ne bi smeli tako dobesedno tega vzeti, ker je bil namig napisan z velikimi črkami - in zato ne vemo, ali gre za zemljepisno lastno ime ali je to preneseni pomen za kakšno svetopisemsko sveto trojico!

Storm ::
Me veseli, da si prečesala okol Hrastovlji, ker sem mislo jst dans tja it, ampak zdi se mi da tale 4.namig s kljusetom ne more namigovat hkrati na viadukt in še na sveto trojico kot cerkev, kjer je MK baje stanoval. Torej al eno al pa drugo.
Markec The Great

kljuse je konj/kobila slabšalno.
Citat iz Martina Krpana:
Skušali so jahači in konjarji in vsi tisti, ki so učeni, kako velja v strah prijeti konja, bodisi hud ali pa krotak, pa kobilice ni nihče premaknil z mesta; vsakega je vrgla na gnojno gomilo. "Bes te lopi!" reče eden in drug. "Majhno kljuse, velika moč!"
Citat iz Martina Krpana:
Skušali so jahači in konjarji in vsi tisti, ki so učeni, kako velja v strah prijeti konja, bodisi hud ali pa krotak, pa kobilice ni nihče premaknil z mesta; vsakega je vrgla na gnojno gomilo. "Bes te lopi!" reče eden in drug. "Majhno kljuse, velika moč!"

Vsi govorite o tej krpanovi sveti trojici... pa noben ne najde... ??? To neki ne štima fantje in punce... Kak se bomo dej pomenli... al ja? al ne?

Glavna ::
Storm, na viadukt namigujejo turisti, ki se vsak dan mimo vozijo! Ampak po moje to ni tam! Pa še cerkev je več kot dva kilometra stran od krizisce - okrog 2,5!
Sem pa videla dva iskalca pod viaduktom! haha
Sem pa videla dva iskalca pod viaduktom! haha

Ma ja... A niso že pisali de okol viadukta ni čeka pa to...?? Vsaj tak mi je sestra neki govorila... Am... pa seveda... piše da je MANJ ko 2km stran...

bloody_mary ::
Lahko pa da so ček že našli, ampak čakajo do zadnjega in si mislijo naj folk kar išče ko zmešan, jih bomo mal zajebal. Ker po vseh namigih, ki naj bi kar držali, da čeka ni nikjer, to je mal čudno. Pa če ves čas trdijo, da nej se ne komplicira

ajtak1 ::
fantje in dekleta to sem vam napisala včeraj pa zdej se enkrat kopi pejst... mau razmislte pa najdte unga k je reku da jih je vidu
Poslano: 16.06.2006 01:15:31 | odgovori
sam še eno vprašanje? na začetku je nekdo napisal da se mu zdi da je vidu eno familijo k je najdla ček in to na sveti trojici... zdej k se je izkazal da je res tm nekje me sam zanima a je kdo pomislu na to da je ta familija res že najdla pa pač še ni javla sej majo itak čas do 22. kdo je biv tist k nam je sporoču da je najden ček????????
Poslano: 16.06.2006 01:15:31 | odgovori
sam še eno vprašanje? na začetku je nekdo napisal da se mu zdi da je vidu eno familijo k je najdla ček in to na sveti trojici... zdej k se je izkazal da je res tm nekje me sam zanima a je kdo pomislu na to da je ta familija res že najdla pa pač še ni javla sej majo itak čas do 22. kdo je biv tist k nam je sporoču da je najden ček????????

prvi_2005 ::
no tudi jaz sem prebral vaše komentarje in moram vam povedati,da sem lansko leto pri 8. namigu odkril lokacijo skritega zaklada ob 22. uri zvečer,drugi dan pa sem se odpeljal v planico ob 5.30 zjutraj (130 km daleč) in tja prišel ob 7.30 uri,iskal skriti zaklad do 12 ure,šel sem celo do vrha velikanke,ampak na žalost spregledal ravno tisto najpomembnejše,239 metrsko znamko in ob 12 uri brez idej o mikroiskanju zaklada odešel domov(zaklad je bil najden šele pozno popoldan)....
tukaj gori sem do sedaj opazil samo Jožeka,ki je ravno tisti dan tudi iskal zaklad,pa ravnotako nič našel,zanima me samo,a je bil pred mano takrat še kdo,al pa sem bil s kr velikim naskokom v resnici takrat PRVI jaz...
Ker sem pač mel veliko smole,saj sem šel mimo zaklada le 5 metrov stran,se mi je pa v tolažbo posrečilo z žrebanjem dobiti 100.000 SIT!
tukaj gori sem do sedaj opazil samo Jožeka,ki je ravno tisti dan tudi iskal zaklad,pa ravnotako nič našel,zanima me samo,a je bil pred mano takrat še kdo,al pa sem bil s kr velikim naskokom v resnici takrat PRVI jaz...
Ker sem pač mel veliko smole,saj sem šel mimo zaklada le 5 metrov stran,se mi je pa v tolažbo posrečilo z žrebanjem dobiti 100.000 SIT!

medak ::
jz in kolega sva prečesala kr dosti okol viadukta, sam res pa je da sam pod njim in v smeri proti ospu, ne pa proti hrastovljam.
ampak vseeno pomoje ni pod crnim kalom ampak pol zgori-tista pivka. in meni strasno disi tista sveta trojica ki sm jo objavu v drugem zemljevidu. sam problem je prevoz iz pirana pa finance:>
ampak vseeno pomoje ni pod crnim kalom ampak pol zgori-tista pivka. in meni strasno disi tista sveta trojica ki sm jo objavu v drugem zemljevidu. sam problem je prevoz iz pirana pa finance:>

ursica ::
jaz sem našla tole in se mi zdi zeloooo zanimivo
:
Slovenska vas - Sv. Trojica:
Z avtom iz Postojne proti Pivki. Nekaj kilometrov pred Pivko na levi strani v vasi Petelinje je smerokaz Slovenska vas 2km. Ko pridemo v vas, opazimo ob desni strani markacijo in kolesarsko pot. Tu zavijemo desno na makedam in se z avtom zapeljemo še kakih 300m, ko na levi strani na drevesu ob ograjenem pašniku zagledamo markacijo - tu je začetek naše poti. S parkiranjem na prostranih travnikih ni težav. Lahko pa se z avtom po tem makedamu pripeljete tik pod vrh.
Najprej mimo ograjenih pašnikov - bodite pozorni na popadalne pse! Spustimo se do kotanje Petelinskega jezera, ki jo prečkamo po južnem robu. Nato strmo čez senožeti do makedamske ceste, kjer je znak za vojaški poligon. Če bodo vojaki ravno sredi vaj, se boste počutili kot na ruski fronti. A brez skrbi poligon je odmaknjen od naše poti, ki nas kake dobre 0,5h vodi po tej makedamski cesti več ali manj po ravnem.
Nato spet pridemo do senožeti in se ob obronku gozda strmo vzpenjamo. Nato spet v gozd. Tu pa bodite zelo pozorni na markacije, saj naša pot skrene z nešteto gozdnih cest. Kmalu zatem pridemo na omenjeno makedamsko cesto, ki nas pripelje na vrh, a mi jo le prečkamo - naredimo korak ali dva po cesti navzdol in na levi gledamo za zbledelo markacijo na kamnu. Nato spet čez senožeti in borovce do obširnega travnika z lovsko opazovalnico. Do tu lahko naokrog tudi z avtom.
Potem zavijemo v gozd najprej precej položno, kjer se nam pridruži pot iz Trnja, nato pa kar precej strmo proti vrhu. Tik pod vrhom se nam odpre široko travnato pobočje z vrhom, ki je povsem gol in tako zelo razgleden. Nanos, Vremščica, Slavnik, Pivška dolina s Pivko, Snežnik, Javorniki in še marsikaj vas čaka na vrhu, da si odpočijete oči. Markacije so zbledele in redke in nam niso v skoraj nobeno pomoč! Skupaj hoje 1h45-2,5h.
Na vrhu pa so tudi konzervirani ostanki nekdanje cerkvice Sv. Trojice, ki jo povezujejo z Martinom Krpanom. Kot zanimivost še tole... staro ime za Sv. Trojico je Lonica, kar pomeni seneno kopico, na katero spominja hrib Sv. Trojice.
Žig transverzale je na vrhu v skrinjici na verigi!
A je že kdo to stvar pogledal? Torej - na kolena in brez lopate...mogoče je skrinjica rdeča?! Dostop je tudi z avtomobilom, blizu je voda (Petelinsko jezero - pogled z vrha), povezano s "kljusetom"...tabla, 2 km Slovenska vas, za križišče pa ne vem, ker nisem niti približno od tam :)
Kaj pravite?

Slovenska vas - Sv. Trojica:
Z avtom iz Postojne proti Pivki. Nekaj kilometrov pred Pivko na levi strani v vasi Petelinje je smerokaz Slovenska vas 2km. Ko pridemo v vas, opazimo ob desni strani markacijo in kolesarsko pot. Tu zavijemo desno na makedam in se z avtom zapeljemo še kakih 300m, ko na levi strani na drevesu ob ograjenem pašniku zagledamo markacijo - tu je začetek naše poti. S parkiranjem na prostranih travnikih ni težav. Lahko pa se z avtom po tem makedamu pripeljete tik pod vrh.
Najprej mimo ograjenih pašnikov - bodite pozorni na popadalne pse! Spustimo se do kotanje Petelinskega jezera, ki jo prečkamo po južnem robu. Nato strmo čez senožeti do makedamske ceste, kjer je znak za vojaški poligon. Če bodo vojaki ravno sredi vaj, se boste počutili kot na ruski fronti. A brez skrbi poligon je odmaknjen od naše poti, ki nas kake dobre 0,5h vodi po tej makedamski cesti več ali manj po ravnem.
Nato spet pridemo do senožeti in se ob obronku gozda strmo vzpenjamo. Nato spet v gozd. Tu pa bodite zelo pozorni na markacije, saj naša pot skrene z nešteto gozdnih cest. Kmalu zatem pridemo na omenjeno makedamsko cesto, ki nas pripelje na vrh, a mi jo le prečkamo - naredimo korak ali dva po cesti navzdol in na levi gledamo za zbledelo markacijo na kamnu. Nato spet čez senožeti in borovce do obširnega travnika z lovsko opazovalnico. Do tu lahko naokrog tudi z avtom.
Potem zavijemo v gozd najprej precej položno, kjer se nam pridruži pot iz Trnja, nato pa kar precej strmo proti vrhu. Tik pod vrhom se nam odpre široko travnato pobočje z vrhom, ki je povsem gol in tako zelo razgleden. Nanos, Vremščica, Slavnik, Pivška dolina s Pivko, Snežnik, Javorniki in še marsikaj vas čaka na vrhu, da si odpočijete oči. Markacije so zbledele in redke in nam niso v skoraj nobeno pomoč! Skupaj hoje 1h45-2,5h.
Na vrhu pa so tudi konzervirani ostanki nekdanje cerkvice Sv. Trojice, ki jo povezujejo z Martinom Krpanom. Kot zanimivost še tole... staro ime za Sv. Trojico je Lonica, kar pomeni seneno kopico, na katero spominja hrib Sv. Trojice.
Žig transverzale je na vrhu v skrinjici na verigi!
A je že kdo to stvar pogledal? Torej - na kolena in brez lopate...mogoče je skrinjica rdeča?! Dostop je tudi z avtomobilom, blizu je voda (Petelinsko jezero - pogled z vrha), povezano s "kljusetom"...tabla, 2 km Slovenska vas, za križišče pa ne vem, ker nisem niti približno od tam :)
Kaj pravite?

medicinka ::
ajtak mislim , da se ček še ni našel. vsaj ne takrat. zakaj? ker je bila prva asociacija po prvih namigih Sveta trojica, tam so vsi iskali, nihče okoli, novi namigi pa nam povejo, da je ček blizu svete trojice in ne prav tam. edino čudno mi je, da so lahko ček tako skrili, da ga res nihče ni našel, pa je tam polno iskalcev.

draga ursica, vrh trojice je v zadnjih dneh na glavo postavilo ziher 1000 ljudi. Dam si spolni ud rezat če je tam gor. Razmišljaš pa ziher pravilno in jst še zmer trdim da je nekje tam. Kot sem že prej napisal sem zjutraj prekolesaril celotno pot ampak rabil bi bolj oprilemjiv namig

aambro ::
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda.
2. Na kolena, pa brez lopate. (pred krizem, ni zakopano. Zakaj bi sel na kolena, ko mas lopato? Brez lopate ne govori o vrsti poklekanja, temve le to, da ni zakopano, kot lani, ampak je prilepljeno na spodnji strani "stropa" necesa nizkega (luknja, klop - v visini kolen). Edino tako lahko opazis tako stvar, da gre na kolena.)
3. Sreča je rdeča. (Ko enkrat ves lokacijo, isci vse, kar je rdece.)
4. Majhno kljuse, velika moč. (Tu je nesmiselno razmisljat v smer - Aha, krpan, soline, morje, otok, palma. Razmisljat je treba, zakaj bi nekdo dal citat iz krpana? Ce bi slo npr. za lipico, bi nasel kako drugo asociacijo za konja, ne pa Krpanovo kobilo. Tu mislim, da je direkt nakazan na KRAJ Sveta trojica, ne pa dobesedno Sveto Trojico. Ce bi slo le za cerkev ali dobesedno sveto trojico.. kdo bi razmisljal.. hmm... sveta trojica.. -> vas -> krpan -> dejmo kr njegovo kobilo za asociacijo.. na oceta, sina in svetega duha? no go. zagotovo gre za krajevno ime.)
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. (turisti se ponavadi vozijo ali hodijo. ce bi napisali pohodniki bi blo prevec ocitno. so tisti turisti, ki hodijo. Vsak dan... ni nujno, da je znano po celi sloveniji, ce hodijo vsak dan gor.)
6. Blizu je voda (hidrant, zleb, vodnjak, korito za zivino, mislim, da gre za informacijo, ki je koristna, ko ves kraj, ne pa za 7 km oddaljeno jezero.)
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni daleč do svete trojice. (ni pa na sveti trojici.)
A ce bi vi vedli, bi sli najprej sami pogledat tja in pol povedal drugim, ce ne bi nic nasli.. al bi tle delili info? Ce bi bli ZLO prepricani : )
Jest grem danes se mal pospegat... again.
2. Na kolena, pa brez lopate. (pred krizem, ni zakopano. Zakaj bi sel na kolena, ko mas lopato? Brez lopate ne govori o vrsti poklekanja, temve le to, da ni zakopano, kot lani, ampak je prilepljeno na spodnji strani "stropa" necesa nizkega (luknja, klop - v visini kolen). Edino tako lahko opazis tako stvar, da gre na kolena.)
3. Sreča je rdeča. (Ko enkrat ves lokacijo, isci vse, kar je rdece.)
4. Majhno kljuse, velika moč. (Tu je nesmiselno razmisljat v smer - Aha, krpan, soline, morje, otok, palma. Razmisljat je treba, zakaj bi nekdo dal citat iz krpana? Ce bi slo npr. za lipico, bi nasel kako drugo asociacijo za konja, ne pa Krpanovo kobilo. Tu mislim, da je direkt nakazan na KRAJ Sveta trojica, ne pa dobesedno Sveto Trojico. Ce bi slo le za cerkev ali dobesedno sveto trojico.. kdo bi razmisljal.. hmm... sveta trojica.. -> vas -> krpan -> dejmo kr njegovo kobilo za asociacijo.. na oceta, sina in svetega duha? no go. zagotovo gre za krajevno ime.)
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. (turisti se ponavadi vozijo ali hodijo. ce bi napisali pohodniki bi blo prevec ocitno. so tisti turisti, ki hodijo. Vsak dan... ni nujno, da je znano po celi sloveniji, ce hodijo vsak dan gor.)
6. Blizu je voda (hidrant, zleb, vodnjak, korito za zivino, mislim, da gre za informacijo, ki je koristna, ko ves kraj, ne pa za 7 km oddaljeno jezero.)
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni daleč do svete trojice. (ni pa na sveti trojici.)
A ce bi vi vedli, bi sli najprej sami pogledat tja in pol povedal drugim, ce ne bi nic nasli.. al bi tle delili info? Ce bi bli ZLO prepricani : )
Jest grem danes se mal pospegat... again.

Odlicno... Ma ja - jaz bi delil, saj nisem finančno sposoben se furat po SLOVENIJI, saj sem iz Trbovelj. No - zdaj pa vas zapuščam ljudje... lepo se imejte pa veselo razmišljajte... se slišimo malo kasneje... ;) (pa ne ga najdit brez mene... HE HE HE)

lordnox ::
zdej usaj vemo da je v okolici svete trojice...treba bo počakat še na kakšen točnejši namig

Amare ::
Slovenska vas se kar sama ponuja, včeraj sem najprej na to pomislil.
Kaj pa če bo naslednji namig: Ni v občini Pivka.
Kaj pa če bo naslednji namig: Ni v občini Pivka.

Dejancek ::
Ker ste vsi mahjeni toliko na tega Martina Krpana lahko povem tole.
Najbolje je da se odpravite od Trsta do "cilja" Krpanove poti in 100% na tej poti boste najdli ček
Najbolje je da se odpravite od Trsta do "cilja" Krpanove poti in 100% na tej poti boste najdli ček

r3m1ngt0n ::
Namig 4 in 8 vsekakor namigujeta na Martina Krpana, njegovo kobilico in Sveto trojico.
Najprej sem mislil še na ferrarijevega konjička, vendar je namig št.8 to izničil
.
LP
Najprej sem mislil še na ferrarijevega konjička, vendar je namig št.8 to izničil

LP

lordnox ::
mooo ni prevoza da bi šu poiskat malo okoli...bom šu pa s kwlom ko jebe..hehe 60km s kwlom...

Pa kaj folku ni jasno... Tu se govori o zakladu ne o dolgonogih medicinskih sestrah
Be Good And Stay Good... Potlej pravte de na štajrskem nea mora bit al kaj?

aambro ::
medicinka: ce mislis rajcat z altruizmom v srcu in dolgimi nogami, te povabim na pijaco. : P ; )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čeki (izplačila)Oddelek: Loža | 1519 (786) | MartinKrpan |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 4065 (3027) | Saladin |
⊘ | Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 45625 (23304) | OmegaBlue |
» | Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...Oddelek: Loža | 6304 (6182) | madmitch |
» | $Oddelek: Omrežja in internet | 1642 (1460) | eiht |