Forum » Loža » Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Kdor išče ta SPET najde 10 mio

Bagr ::
NK Ajdovscina, rdeci dresi z crnimi pokoncnimi crtami
The beauty of open source is that somebody will eventually make it all work

Alpi ::
Ko sem vidu članek, sem šel pogledat, kje majo cerkve Svete trojice. Ena je tud v Trnovem ob Soči. Povezava z namigi:
-Z glavne ceste zaviješ levo ali desno (odvisno od smeri prihoda) proti Soči.
-Rdeča vrtnica v grbu NG (povezava s Sočo)+igralnice(sreča)
-Mogoče je mišljena Soča, ki ni velika, daje pa veliko elektrike.
-Z glavne ceste zaviješ levo ali desno (odvisno od smeri prihoda) proti Soči.
-Rdeča vrtnica v grbu NG (povezava s Sočo)+igralnice(sreča)
-Mogoče je mišljena Soča, ki ni velika, daje pa veliko elektrike.

medak ::
uh sm meu zdej zjutraj polno dela da sm vse prebral.
zdej pa sm vzel atlas v roke pa mal gledam vse te svete troice.
ena mi je padla v oko. sm označu na karti kje je potok z rdečo pa je obkrožena ta cerkev sv. trojice(je kr velka). upam da ne bom koga zmedu sam ce je kdo od tam lahko gre pogledat.
kr mozno da je blo to kljuse sam asociacija na sv. trojico. ni pa receno da tocno na tisto.
lp
tuki je pa link
ps: na tem forumu se ne znajdem pou k nic.
zdej pa sm vzel atlas v roke pa mal gledam vse te svete troice.
ena mi je padla v oko. sm označu na karti kje je potok z rdečo pa je obkrožena ta cerkev sv. trojice(je kr velka). upam da ne bom koga zmedu sam ce je kdo od tam lahko gre pogledat.
kr mozno da je blo to kljuse sam asociacija na sv. trojico. ni pa receno da tocno na tisto.
lp
tuki je pa link
ps: na tem forumu se ne znajdem pou k nic.

SebaR ::
AngelOfDeath bi se vstal ob 5ih zjutraj?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>

Alpi ::
V Mostu na Soči bo tud prireditev Noč na jezeru (23-25.06).
"Kjer se zmeraj kaj dogaja" je slogan Novic, zato mislim da je povezano z neko prireditvijo.
"Kjer se zmeraj kaj dogaja" je slogan Novic, zato mislim da je povezano z neko prireditvijo.

strojtech ::
Dobro jutro,
vidm, da ste se ponoči razpisal
Mislim, da se ček nahaja, blizu trojice, katera je omenjena pri Matrinu Krpanu - tukaj se ne sme komplicirat, kakor so rekli v Novicah.
Počakajmo še na 9. namig
vidm, da ste se ponoči razpisal

Mislim, da se ček nahaja, blizu trojice, katera je omenjena pri Matrinu Krpanu - tukaj se ne sme komplicirat, kakor so rekli v Novicah.
Počakajmo še na 9. namig

ja jz sm nasu se eno k ni tolk dost oddaljena od pivke.
sam zdej povejte naj fliknem gor al ne?
sam zdej povejte naj fliknem gor al ne?

masevc ::
zdravo
moj prvi post tle gor. Po moje ste kr na pravi poti do čeka, vendar sem jaz osebno predaleč geografsko da bi ga šel iskat
drugače pa sem našel tole stran s karto, ki bo mogoče komu pomagala
bloke
spodaj pa potem izbiraš kraje
moj prvi post tle gor. Po moje ste kr na pravi poti do čeka, vendar sem jaz osebno predaleč geografsko da bi ga šel iskat
drugače pa sem našel tole stran s karto, ki bo mogoče komu pomagala
bloke
spodaj pa potem izbiraš kraje

medicinka ::
jst tut mislim, da če pravjo naj ne kompliciramo, ne smemo komplicirat, sam vseen je zmedeno, da obstajata dve sveti trojici. Zdej jih bom vzela resn, da ni za komplicirat in se pač osredotočla na to v zvezi s krpanom, pri postojni. zanima me kolk je tja kilometrov iz Celja in zakaj za hudiča se ček še ni našel :)

alfika ::
Zdravo! Mislim, da ne smemo iskati novih krajev, vsaj po tistem ne, kar piše v Novicah, da jih je veliko na forumu zelo blizu pravi rešitvi.

Amare ::
Trdijo, da ne smemo preveč komplicirati, ampak vseeno dvomim, da je to prava sv. Trojica, ker vse skupaj zgleda nekako prelahko.

Pisatelj, pesnik in kritik Fran Levstik se je rodil v Spodnjih Retjah pri Velikih Laščah. Kaj pa če je ček skrit v Spodnjih Retnjah. Blizu mora bit tudi Trojica, samo nikjer ne najdem na zemljevidu, kje so Spodnje Retnje.

Morfejus1 ::
Po mojem se je treba na Štejersko orientirat, ker je takšen tudi namig v SLovenskih novica.

medicinka ::
ne vem no jst sm čist zmedena, pravjo naj ne kompliciramo, torej gre za sveto trojico, kjer je živel krpan. ampak, tam so obrnili že vsak košček predvidevam. če domačini ne najdejo, kako naj nekdo iz drugega kraja.

masevc ::
koci 2: najbolj zanimivo pa je to, da ko v guglu vpišeš noter sveta trojica, jih večino vrže ven za štajerskega

Samo kaj ima Sveta trojica na Štajerskem povezave z Martinom Krpanom oz. majhno kljuse-velika moč? Če so v Novicah omenili, da smo na pravi poti poj tam čeka ni.
Jaz stavim na Trojico pri Velikih Laščah.
1. Ker je v povezavi z Martinom krpanom 2.Poglejte zemljevid Medaka (reka- manj kot 2 km od odcepa)
Da ne bomo končali v Radovljici, kjer je tudi nekj od Svete trojice.
Jaz stavim na Trojico pri Velikih Laščah.
1. Ker je v povezavi z Martinom krpanom 2.Poglejte zemljevid Medaka (reka- manj kot 2 km od odcepa)

Neon87 ::
Tisto Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti je nekakšna zanka. Kaj, če so to stopinje recimo kje na vrhu kakega hriba, na kateremu je plošča, na njej pa so označene smeri krajev in pa geografske stopinje?
Po drugi strani pa piše v članku, da je ček dostopen vsem. Ali kdo pozna temu podobno ploščo kje?
Po drugi strani pa piše v članku, da je ček dostopen vsem. Ali kdo pozna temu podobno ploščo kje?

alfika ::
Pa je v Velikih Laščah kaj takšnega, da " Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti". Ne smemo pozabit, na ta namig, če so nas že uničili s temi Sv. Trojicami, ki jih kar mrgoli.

Neon87 ::
- označena in vodena učna pot od Petelinj do vznožja Svete Trojice (vas, jezero, rastlinje, obvodne ptice,…)
hm.....
hm.....

urosh ::
Če dovolite še jaz pristavim svoje mnenje.
Kar se gre reklame in da kamera pokaže gor, pa noč in to...
Mogoče (čist tak btw) nekaj kar se vidi ponoči, podnevi pa ne - to bi lahko bil kak oddajnik ali karkoli visokega, ki mora biti ponoči označeno z rdečo lučjo - ki se je podnevi ne vidi
. Mogoče razmišljajte malo v to smer. Sem sicer iz Štajerske, samo ker se mi sanja ne, kja bi to lahko bilo, se niti ne bom podal na pot. Lahko pa je rdeča barva, ki se vidi ponoči, podnevi pa ne - tudi kak spomenik - nagrobnik, kjer so prižgane sveče (se sicerf podnevi tudi vidijo) - samo se mi tista z oddajnikom bol vidi, glede na to, da kamera pokaže v zrak.
Upam, da bo komu pomagalo...
Lp
Kar se gre reklame in da kamera pokaže gor, pa noč in to...
Mogoče (čist tak btw) nekaj kar se vidi ponoči, podnevi pa ne - to bi lahko bil kak oddajnik ali karkoli visokega, ki mora biti ponoči označeno z rdečo lučjo - ki se je podnevi ne vidi

Upam, da bo komu pomagalo...
Lp

Sixty9 ::
Mene ste cist zmesal folk... Nic mi ni vec jasno :D HE HE HE...
Jst sem dele v Mariboru... dejte mi povedat ce je tle okol kej za pogledat pa grem... darujem 100.000 ce dejansko kej dobim :D HE HE HE....
Jst sem dele v Mariboru... dejte mi povedat ce je tle okol kej za pogledat pa grem... darujem 100.000 ce dejansko kej dobim :D HE HE HE....
"I Am The ALPHA And The OMEGA!"

tajfi ::
ma kakšna štajerska ne mešajte štren sto posto je notranjska ali pa primorska saj so novice povedale da smo blizu in da ne smemo preveč asociacirat.

OK... Ce je tak potem bo ze drzalo... Kajti jst nisem prebral novic... Prevec kompliciramo a ne da? :D :D :D Kam te gremo pol iskat?

Poglejte: V namigu so omenjeni turisti. Zato mora bit ta krat turistično oblegan - torej iščemo pomembnejše (kulturno ali športno ali kaj v tem smislu) mesto, kjer je tudi sveta trojica. Seveda se morajo ujemati tudi vsi namigi.
Kakšni predlogi?

Kakšni predlogi?

Laufman ::
dobro jutr
joj ste kompliktorji. clovk ne more vrjet, da je tok mal vpisa na filozofsko fakulteto
joj ste kompliktorji. clovk ne more vrjet, da je tok mal vpisa na filozofsko fakulteto

Jst tut tko pravim... Sam ce mi nic ne pade v glavo kej takega... k bi bil 2km stran od krizisca... ??? Mate kako idejo?
Nisem iz dobove... Iz Trbovelj prhajam...
Nisem iz dobove... Iz Trbovelj prhajam...

r3m1ngt0n ::
Povzetek, da ne iščete:
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda.
2. Na kolena, pa brez lopate.
3. Sreča je rdeča.
4. Majhno kljuse, velika moč.
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti.
6. Blizu je voda
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni daleč do svete trojice.
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda.
2. Na kolena, pa brez lopate.
3. Sreča je rdeča.
4. Majhno kljuse, velika moč.
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti.
6. Blizu je voda
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni daleč do svete trojice.

Matek ::
Folk - prebral sem tisti članek, ki ste ga dali in tam notri nikjer ne piše, da naj bi bili blizu. Citiram:
Da je dozdajšnjih sedem namigov naletelo na velik odziv, opazimo zlasti ob obisku spletne klepetalnice na www.slo-tech.com. Iskalci si tamkaj, prežeti z geslom v slogi je moč, nesebično izmenjujejo ideje, nekaj se jih je tudi že družno odpeljalo na lokacije, kjer naj bi se, po njihovem, skrival dragoceni listič. To naj bi bilo, opažamo, na Notranjskem ali Primorskem. Komentarjem se seveda odpovedujemo, zlatokopom pa vendarle spodbudno kličemo, da bi se med vsemi njihovimi domislicami našla kakšna, ki je zelo blizu, in še malo več takšnih, ki niso prav oddaljene - počakati bo pač treba na osmi, deveti, deseti... namig in vključiti možgančke.
Bodite pozorni na tisti BI, ne pravijo, da smo že bili blizu, temveč da kličejo (upajo, nas vzpodbujajo), da bi le našli kako dobro domislico. Zato se tudi sam strinjam s tistimi, ki podpirajo iskanje v drugih delih Slovenije.
Da je dozdajšnjih sedem namigov naletelo na velik odziv, opazimo zlasti ob obisku spletne klepetalnice na www.slo-tech.com. Iskalci si tamkaj, prežeti z geslom v slogi je moč, nesebično izmenjujejo ideje, nekaj se jih je tudi že družno odpeljalo na lokacije, kjer naj bi se, po njihovem, skrival dragoceni listič. To naj bi bilo, opažamo, na Notranjskem ali Primorskem. Komentarjem se seveda odpovedujemo, zlatokopom pa vendarle spodbudno kličemo, da bi se med vsemi njihovimi domislicami našla kakšna, ki je zelo blizu, in še malo več takšnih, ki niso prav oddaljene - počakati bo pač treba na osmi, deveti, deseti... namig in vključiti možgančke.
Bodite pozorni na tisti BI, ne pravijo, da smo že bili blizu, temveč da kličejo (upajo, nas vzpodbujajo), da bi le našli kako dobro domislico. Zato se tudi sam strinjam s tistimi, ki podpirajo iskanje v drugih delih Slovenije.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pirat ::
Morda brca v temo, pa vseeno...
opcija Brezje .....
Tam se gre na kolena okrog oltarja, v cerkvi je polno slik, kipcev svete trojice, turistov je kar hočeš, z avtoceste zaviješ levo ali desno v Brezje (pač odvisno s katere strani pelješ), katedrala je cca. 2 km od izvoza z avtoceste, na najbolj znani sliki je Marije ogrnjena v rdeče ogrinjalo.....
ni vrag, da ni tudi kakšnega termometra v bližini, na parkirišču pred katedralo pa je tudi en majhen vodnjak (se mi zdi, če me spomin ne vara preveč...)
opcija Brezje .....
Tam se gre na kolena okrog oltarja, v cerkvi je polno slik, kipcev svete trojice, turistov je kar hočeš, z avtoceste zaviješ levo ali desno v Brezje (pač odvisno s katere strani pelješ), katedrala je cca. 2 km od izvoza z avtoceste, na najbolj znani sliki je Marije ogrnjena v rdeče ogrinjalo.....
ni vrag, da ni tudi kakšnega termometra v bližini, na parkirišču pred katedralo pa je tudi en majhen vodnjak (se mi zdi, če me spomin ne vara preveč...)

Hvala lepa za pomoč in obrazložitev
Potem ni odveč če se tu okoli kam zapeljem... danes grem namrec domov nazaj v TRB in imam čas malo okoli poskakljat...

v cerkvi je polno slik, kipcev svete trojice
Sveta trojica ne more biti upodobljena, po krščanskem prepričanju bi naj bili to oče, sin in sv. duh, od teh bi lahko samo sina (Jezusa) srečal v obliki kipca. Sicer pa - kako povezuješ kljuse s tem?
Sveta trojica ne more biti upodobljena, po krščanskem prepričanju bi naj bili to oče, sin in sv. duh, od teh bi lahko samo sina (Jezusa) srečal v obliki kipca. Sicer pa - kako povezuješ kljuse s tem?

Tocno to sem imel dele v mislih in mi ni ravno jasno - kam bi dali kljuse zraven...

Lahko kdo še komentira mojo interpretacijo članka, ki ga je SebaR prilepil na prejšnji strani? Se strinjate z mano ali mislite, da vendarle hočejo reči, da smo že bili zelo blizu z ugibanji?

LapD ::
Okej prekolesaril sem celo petelinjsko jezero, pregledal slovensko vas. Mimogrede ludi moji iz cele slovenije tam..jst bom šu vstopnino za v vas pobirat :D Potem sem prekolesaril še pot kjer se odvija "znameniti" Petelinjski Tek. Najbolj me je zamikal na poti star parkiran gasilski kamion ki je popolnoma rdeč. Se pa je folk pletel okoli njega kot čebele pri čebelnjaku. Jst ne grem več nikamor dons, čakal bom na naslednji namig ker je enostavno preširoko območje. Kot sem že rekel tisti ki bo sedaj našel bo imel zeeelo veliko srečo.

Hm... zdajle sem se malo poglobil v tale članek... Meni se pa zdi de imajo prav... de nam namigujejo, da bi se našla kašna in še malo več takšnih malo oddaljenih... Hm... ali pa je le tole nekako dvoumno napisano?

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čeki (izplačila)Oddelek: Loža | 1518 (785) | MartinKrpan |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 4065 (3027) | Saladin |
⊘ | Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 45617 (23296) | OmegaBlue |
» | Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...Oddelek: Loža | 6304 (6182) | madmitch |
» | $Oddelek: Omrežja in internet | 1642 (1460) | eiht |