» »

Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...

Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...

Tito ::

Kaj potrebujem, če mi nek človek hoče nakazati nekaj denarja na moj račun? Ali potrebuješ kakšen posebni devizni račun ali navaden račun zadostuje?

LoneWolf ::

Za bancno nakazilo potrebujes devizni racun, lahko pa ti poslje tudi kot Western Union nakazilo, ali v kaksni drugi obliki, npr. cek po posti. Pri bancnem nakazilu traja cca dva tedna, v drugih dveh primerih ne potrebujes deviznega racuna, so pa vmes zato dodatne marze (pri Western Union placa posiljatelj, cca 10%-15%, odvisno od zneska, pri vnovcevanju ceka pa je marza banke 1000 SIT (NLB)).

Yohan del Sud ::

Zadostuje navaden račun po novih standardih. T.I. Osebni transakcijski račun. Imaš ločen del za devize in tolarje za isto ceno. Pozanimaj se pri domači banki.

Opozorilo. Komplicirajo, priskrbi si prospekte. Povzdigni glas če je treba, trenutno v bankah vlada čista zmeda.

andrej ::

LoneWolf: provizijo si samo zaracunajo kadar niso ziher da je cek "pravi", oz. se niso poslovali s to banko. v tem primeru gre zadava na inkaso, in ti cakas par tednov da oni dobijo denar sele potem ga dobis ti.

ce pa banko ze poznajo potem ni treba cakat in cek vnovcis takoj, brez provizije. seveda odvisno od vrednosti.

jezus: navaden racun zadostuje. lahko pa gres do banke in to bo tocno povedala katere stevilke moras dat nekemu tujci, da ti nakaze denar.

LoneWolf ::

Andrej: Jaz jim zadnjih pet let redno nosim cek vsak mesec okoli 15., vedno od istega izdajatelja v ZDA in iste banke. Cek gre vedno na inkaso in vedno ob tem placam 1000 SIT (do pred kaksnega leta je bilo 300 SIT). Res je malo vecji znesek, par tisoc USD, ampak banko do zdaj zelo dobro poznajo... Nakazilo dobim na devizni racun po cca dveh tednih (transakcijskih tule se nimajo za fizicne osebe, ampak komaj cakam).

Tito ::

Pred kakšnim tednom sem dobil vlogo, za modernizacijo al neki tazga mojga računa... Zanima me, če lahko enostavno dam človeku mojo številko mojega računa in on z banke nakaže vsoto... Potem bodo vzeli provizijo in to bo to? tudi na navaden račun... Ker tudi sam sem že slišal da bodo sedaj ločene devize...

LoneWolf ::

Zakaj enostavno ne vprasas na tvoji banki? Gotovo ti bodo znal tam najbolje povedat.

Tito ::

Bom!

andrej ::

Lone: jaz sem par let vsak mesec tudi vnovceval ceke pa sem na zacetku moral dajat na inkaso in placevat provizijo - okrog 700 SIt na mb banki.

potem pa sem americanom reko, da naj posljejo tri ceke in ne enega. potem pa sem vsakega posamezno vnovco brez inkasa... komu pa je cakat skoraj mesec:D

andrej ::

lone: mislim, da majo banke znese nad katerim v vsakem primeru dajo na inkaso. tocno ne vem kaksen je ta znesem, mislim pa da bo okrog 100.000 - 200.000 SIT ali nekaj taksnega

poweroff ::

Jezus Kristus - saj v bistvu ti tip sploh ne rabi nakazovat denarja, saj si bog. :D

Rabiš pa še SWIFT kodo banke, naslov banke in številko računa na svoji banki. Tista modernizacija pa je najbrž sprememba tekočega na transakcijski račun.

madmitch ::

Glede na to, da delam veliko s tujimi bankami ti lahko povem, kaj moraš poslati tipu, da ne bo problemov:

Bank:
Address:
Account Name: (Ime nosilca računa, podjetje ali pa ti)
Account Number:
Bank Officer Name:
Bank Officer Telephone & Fax:
S.W.I.F.T. code:

Prosi ga, naj ti pošlje kopijo SWIFTa, da boš lahko na naši banki zatežil, ko denarja ne bo dovolj hitro na tvojem računu (to se zelo rado dogaja).

Zaenkrat še obstajajo devizni računi, mislim pa da če boš odpiral nov račun, bo le ta že transakcijski.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nevidne devize na bančnem računu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911271 (9603) fikus_
»

international Money Order

Oddelek: Loža
284246 (3551) baker
»

nakazilo iz tujine

Oddelek: Loža
51792 (1672) pingec
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6212485 (10151) Tody
»

Prenos denarja iz amerike

Oddelek: Loža
71731 (1613) Gandalfar

Več podobnih tem