Forum » Loža » Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Laufman ::
medicinka, mimo v stavku s stopinjam pomen (po mojem), da turisti mimo tega kraja kjer je zaklad prebirajo stopinje, se prav, turisti se vozjo mimo tega kraja (nek v blizini se furajo/hodjo mim).
milijonar85 ::
STJEPAN imaš popolnoma prav...Zelo velika je možnost na hotinjo vas..sam sem doma zelo blizu..in ljudje se prerivajo kot nori...tud sam sem nor no majhno kljuse ja.. cesar hotin je jahal na konju ki je bil kljuse (suh) je pa imel veliko moč saj je bil ta cesar po pripovedih zelo močne postave...jutri se odpravim na točno lokacijo..sumim kje je... LP vsem
ajtak1, velik srece. Lepo bi blo, da dobi en k je tud drugim prispevov (forum), ne pa eni penzjonisti, k majo prevec cajta, pa se usega drucga =). Dj porocej poj jutr, ce si dobila.
ajtak1 ::
drugac je pa tud dolg člank v cajtngu in komentirajo predvsem naš forum... pravjo da smo dost dobr razmišlal... se jutr vidmo djmo se zment da mamo rdeče kapce da se prepoznamo piše da ni na nevarnem kraju in da je dostopen vsem mladim starim velkim in debelim...
LapD ::
Hm mal razmišlam na katero stran trojice se odpravt. Tista voda me bega. Po drugi strani pa nisem ziher če je mišljena trojica pri Pivki.
kat ::
pol pa js vem kje je to
dan ze ceu dan norim zard tega, k smo ugotovil
po sm pa ta forum odprla, mi je pa vse dol pal
zdj sm pa zih da sm mela prou
dan ze ceu dan norim zard tega, k smo ugotovil
po sm pa ta forum odprla, mi je pa vse dol pal
zdj sm pa zih da sm mela prou
Za vse, ki se jutr res mislte odpravt iskat. Sicer je po mojem mnenju zlo mal vrjetn, ampk idej ni nikol prevec:
Slovenska vas
Slovenska vas je gručasta vasica z 42 prebivalci (leta 2002) na vzhodnem obrobju Srednje Pivke. Prvotno ime naselja, ki ga prebivalci uporabljajo še danes, je bilo Nemška vas. Na južnem robu vasi stoji cerkev svetega Andreja. V bližini je kotanja Petelinjskega jezera, ki jo z vseh strani obdajajo večje in manjše vzpetine: na severu Ostri vrh (646 m), na vzhodni strani se z jezerskega obrobja vzpenja položni Okroglek (673 m), nad njim Debeli vrh (888 m) in Veliki vrh (973 m), nad vsemi pa najvišja, znamenita Sveta Trojica ali Lonica (1124 m). Na zahodu omejuje kotanjo planotasta Olarica (611 m), na jugu pa so valovite Kozare, čez katere se svet prevesi v Pivško dolino.
Slovenska vas
Slovenska vas je gručasta vasica z 42 prebivalci (leta 2002) na vzhodnem obrobju Srednje Pivke. Prvotno ime naselja, ki ga prebivalci uporabljajo še danes, je bilo Nemška vas. Na južnem robu vasi stoji cerkev svetega Andreja. V bližini je kotanja Petelinjskega jezera, ki jo z vseh strani obdajajo večje in manjše vzpetine: na severu Ostri vrh (646 m), na vzhodni strani se z jezerskega obrobja vzpenja položni Okroglek (673 m), nad njim Debeli vrh (888 m) in Veliki vrh (973 m), nad vsemi pa najvišja, znamenita Sveta Trojica ali Lonica (1124 m). Na zahodu omejuje kotanjo planotasta Olarica (611 m), na jugu pa so valovite Kozare, čez katere se svet prevesi v Pivško dolino.
Laufman super ampak ta jezero tle okol so vsa presihajoča. Upam da to zadostuje pogoju blizu je voda, ker sedaj je ni.
Uf zdj sm se spomnu:
U Pivki je tabla - Slovenska vas 2km
Uf zdj sm se spomnu:
U Pivki je tabla - Slovenska vas 2km
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LapD ()
sicer mam se ene skice, kao vzpon od petelinjega jezera do trojice. z neta sm potegnu to, sam ne spomnem od kod
Matek ::
Hmmm, jaz sem iz Rogaške Slatine in se mi je vmes malce celo zazdelo, da bi lahko bila, ampak nekaterih namigov ne znam povezati.
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda. - je eno tako zelo tipično križišče v centru mesta
2. Na kolena, pa brez lopate. - mamo 3 cerkve, od tega ena na pokopališču, ena pa v bližini centra, za turiste
3. Sreča je rdeča. - NIMAM POJMA
4. Majhno kljuse, velika moč. - tukajšnji vrelci bi naj nastali, ko je pegaz udaru v tla s kopitom, ta konj je tudi v grbu kraja
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. - imamo v mestnem parku en tak stolpič, kjer so podatki o pritisku, temperaturi, turisti se redno sprehajajo mimo
6. Blizu je voda. - DONAT MG ODPIRA TUDI NAJBOLJ ZAPRTE!! pivnica je v tem mestnem parku
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1 - OK
8. ni daleč do svete trojice - lokalno pokopališče se tako imenuje in je blizu
LOL, uspelo vam je celo prepričat me, da bi lahko bila zadeva kje tu pri nas. A vi ste vsi tako ziher, da je na tisti krpanovi sveti trojici?
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda. - je eno tako zelo tipično križišče v centru mesta
2. Na kolena, pa brez lopate. - mamo 3 cerkve, od tega ena na pokopališču, ena pa v bližini centra, za turiste
3. Sreča je rdeča. - NIMAM POJMA
4. Majhno kljuse, velika moč. - tukajšnji vrelci bi naj nastali, ko je pegaz udaru v tla s kopitom, ta konj je tudi v grbu kraja
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti. - imamo v mestnem parku en tak stolpič, kjer so podatki o pritisku, temperaturi, turisti se redno sprehajajo mimo
6. Blizu je voda. - DONAT MG ODPIRA TUDI NAJBOLJ ZAPRTE!! pivnica je v tem mestnem parku
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1 - OK
8. ni daleč do svete trojice - lokalno pokopališče se tako imenuje in je blizu
LOL, uspelo vam je celo prepričat me, da bi lahko bila zadeva kje tu pri nas. A vi ste vsi tako ziher, da je na tisti krpanovi sveti trojici?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
SebaR ::
Evo povezano s Krpanom kot ste rekli
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
sebar to je mal z zamudo ja Ampak ni dobesedno na trojici, nekje okol in Slovenska vas je damn gut ideja
da vam prepišem še en stavek ki se zdi meni pomemben: zgolj en namig o namigih, nikar preveč zašletati in v njih iskati globokih nadpomenov, podpomenov in asociacij... stvari so lahko bolj enostavne in neposredne. to piše v novicah... držte se tega
iskalec111 ::
Sveta Trojica je drugače tudi pri Vrhniki. Ali je imel Ivan Cankar tudi kaj s kljusetom? Ljubljanica je blizu, turisti so (Cankarjeva hiša), na vrhu je cerkev (Na kolena brez lopate),...
to je pa sporočilo za une iz slovenskih novic k berejo forum; upam da mi boste dal tolažilno nagrado k ponoč hodm po vaš časopis...
Ok še ena za Slovensko vasjo. Zdj mi delajo možgani Direktno pred vasjo je most čez reko Pivko.
kje pa mate to pokopališče??
Jah malo nad mestom, a hočeš karto? Pomoje ni direktno s tem pokopališčem povezano (ni čisto blizu), ampak je samo zelo dober namig, ki eliminira dosti krajev.
Jah malo nad mestom, a hočeš karto? Pomoje ni direktno s tem pokopališčem povezano (ni čisto blizu), ampak je samo zelo dober namig, ki eliminira dosti krajev.
Zgodovina sprememb…
iskalec111 ::
Sebar - na tisti strani, ki si jo dal, klikneš na "kratek opis poti" in na koncu 1. odstavka je tekst "pozdravi tudi prijazen lesen kažipot, katerega RDEČE besedilo nedvomno namiguje, da gre za začetek markirane poti." Sreča je rdeča?
ti k maš slikco zdravn... ne razmišlaš ql ker v novicah piše da smo že prov razmišlal in bli zlo bliz rogaške pa še nismo omenjal
stromar ::
Zanima me, če se bo najditelj javil v uredništvo, bo to objavljeno, ali bodo vseeno dajali namige naprej in nas obvestili šele na koncu igre?
Lp
Lp
ajtak1 dobis lupcka . hehe, am ja no, mislm da ma prov. in nekje kle okol bo, ce koga zanima k bi jutr su mu lahko poslem se une skice, ce ne bo sam najdu na netu, ker js se ne spomnem kje sm potegnu to dol. mislm, da bo nekje v blizini petelinjega jezera. sam ne me na kriz prbit ce se motm
ti k maš slikco zdravn... ne razmišlaš ql ker v novicah piše da smo že prov razmišlal in bli zlo bliz rogaške pa še nismo omenjal
Mja, sam sem poskusil te namige nekako povezat, ko jo je nekdo omenil, ker sem pač od tu in poznam. Kje pa so drugače strici iz novic to rekli? Saj ne, da ti ne bi zaupal, samo vsakemu gre za lasten žep ane.
Sicer pa - danes je bil pri nas stric iz Novic, je vprašal, če bi se naročili. Mogoče nam hočejo namigniti .
marko,to je tu gor nad starim kerosom?
Em, Mato sm, sicer pa ja . Si od tu?
Mja, sam sem poskusil te namige nekako povezat, ko jo je nekdo omenil, ker sem pač od tu in poznam. Kje pa so drugače strici iz novic to rekli? Saj ne, da ti ne bi zaupal, samo vsakemu gre za lasten žep ane.
Sicer pa - danes je bil pri nas stric iz Novic, je vprašal, če bi se naročili. Mogoče nam hočejo namigniti .
marko,to je tu gor nad starim kerosom?
Em, Mato sm, sicer pa ja . Si od tu?
Zgodovina sprememb…
SebaR ::
Lol kar pomeni da je kje pri Rogaški? men ni nič več jasno
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
Ja ne vem, sam men se zdi da večina namigov dobro klapa. Tistega sreča je rdeča ne znam povezat z ničimer, tistega o kolenih pa itak samo ugibamo, ali je kaka cerkev, ali je pa treba v neko jamo, lahko pa celo nekaj čisto tretjega.
pomojem prevec kompliciramo vcas. ce je povezan s krpanom je ta kr prava trojica, konc koncov smo pa baje bli na dobri poti ze prej in itak smo se poleg solin pa portoroza samo o temu koncu pogovarjal
malecke ::
Najnazadnje pa da vas se jaz opomnin, da je na stajerskem tudi sveta trojica in tam je tudi zraven jezero, zraven je cerkev itd. itd.
Vgavnem vse tri Trojice pridejo v poštev HAHAHA
Vgavnem vse tri Trojice pridejo v poštev HAHAHA
še en namig moj osebn. lani se je skrivališče povezvalo z reklamo če se letos tud to pomen da treba it iskat ponoč pejte na pot tisti k mate čas
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čeki (izplačila)Oddelek: Loža | 1434 (701) | MartinKrpan |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 3930 (2892) | Saladin |
⊘ | Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 44142 (21821) | OmegaBlue |
» | Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...Oddelek: Loža | 6188 (6066) | madmitch |
» | $Oddelek: Omrežja in internet | 1538 (1356) | eiht |