» »

Chemtraili ali "kemični repi" so neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali

Chemtraili ali "kemični repi" so neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali

Temo vidijo: vsi
««
23 / 29
»»

Sasmara ::

Teleskop si bom izposodil in bom na preži. Minevata +2tedna, ko na nebu (Ptuj z okolico) ni niti enega contraila, kaj še kaj drugega. Pa upam da je jasno, da ne bom šel na Ptujski grad in danes zvečer že slik nalepil. Sicer pa mi lahko pomagate, saj ne morem pokrivati vse SLO in biti ob pravem času na pravem mestu. Ptuj in okolica je že dolgo čista, kako je v LJ, Primorkem...?

dzinks63 ::

Minevata +2tedna, ko na nebu (Ptuj z okolico) ni niti enega contraila, kaj še kaj drugega.

Najbrž ti je jasno zakaj je temu tako, saj si po tvojih postih sodeč zelo izobražen na tem področju.

jype ::

Sasmara> Minevata +2tedna, ko na nebu (Ptuj z okolico) ni niti enega contraila, kaj še kaj drugega.

Ja, to je res čudno, ob trenutno visokem pritisku in praktično nič vlažnosti.

Jutri, ko nas bo na višini dosegel hladen zrak fronte, bodo pa nenadoma vsi nad 28kft začeli špricat!

jype je izjavil:

Sasmara> Minevata +2tedna, ko na nebu (Ptuj z okolico) ni niti enega contraila, kaj še kaj drugega.

Ja, to je res čudno, ob trenutno visokem pritisku in praktično nič vlažnosti.

Jutri, ko nas bo na višini dosegel hladen zrak fronte, bodo pa nenadoma vsi nad 28kft začeli špricat!

Ja, hladna fronta bo trajala samo 20min, nato pa spet izginila za 3 tedne :)

jype je izjavil:

Se. Drugih (velikih) letal pri nas praktično ni.

Ne gre za to, če so pri nam velika letala. Preletavajo velika letala Slovenijo???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sasmara ()

Ja, pa pri 99% letal se kondenz ne ustvari, vsaj takšen ne, ki bi bil viden nekaj ur :) Pol pa pride eno, tava sem ter tja in čudežno so samo pri dotičnem vidne sledi, čudežno so samo pri njemu pogoji za ohranjanje contrailov +2h, čudežno ga ni na radarju. Po vašem ima dotično letalo drugačno višino in samo tam so pogoji za contrail. Prav tako je normalno za vas, da sledi ustvarja samo na enem določenem mestu v obliki križa, ne meter, levo, desno, gor, dol...Fantje, čudež vam povem :))

Sasmara> Ja, hladna fronta bo trajala samo 20min, nato pa spet izginila za 3 tedne :)

Očitno imaš izjemno slabo sposobnost opazovanja narave.

Sasmara> Ne gre za to, če so pri nam velika letala. Preletavajo velika letala Slovenijo???

Ne govorimo o velikih letalih, temveč o velikih letalih brez B transponderja.

Sasmara> Ja, pa pri 99% letal se kondenz ne ustvari, vsaj takšen ne, ki bi bil viden nekaj ur :)

Ja, pa pojma nimaš ne o fiziki, ne o letalih. Še za jadralnimi letali lahko ostaja kondenz, komot ga pa ni tudi čisto nič, pač odvisno od zraka, skozi katerega letalo potuje in vrste in načina delovanja motorjev in drugih lastnosti letala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Atmosfera je za vsa letala v krajšem časovnem obdobju enaka, letajo na podobni višini, kaj mešaš tu motorje. Imajo različne močne contraile, a pol pa pride po tvojem super duper letalo, s super duper gorivom in motorjem, ki je edino sposobno pustiti sled za +2h. Bravo!!!

Po mojem še mu koordinate za dovolj veliko vlažnost zraka sporočite, da se ves čas obrača in leta skozi en in isti pas. Beseda sarkazem ti je tudi tuja.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

da se ves čas obrača in leta skozi en in isti pas

a bejž no

Malajlo ::

Hja, 747, ki vzleta in A318, ki pristaja, za sabo puščata neprimeeljive contraile. Tko pač je in bo. Če pa en vzleta zjuttaj, drugi pa priataja zvečer, je pa še večja razlika.

Ven na zrak, od računalnika ne bote pametnejši ;)

Malajlo je izjavil:

Hja, 747, ki vzleta in A318, ki pristaja, za sabo puščata neprimeeljive contraile. Tko pač je in bo. Če pa en vzleta zjuttaj, drugi pa priataja zvečer, je pa še večja razlika.

Ves čas govorim o enakih pogojih, torej podoben čas, lokacija in višina. Pustimo zjutraj in zvečer.

Zgodovina sprememb…

Daj zresni se malo in zavedaj se da si na SloTech forumu in ne na 24 ur. Sicer je tole v loži, pa še tukaj se ne pokajo takšne kar vse poprek. Veliko so ti že odpisali, razumeš pa bolj malo od vsega tega, imaš samo bujno domišljijo, kar pa ni več dovolj v današnjih časih. Ta forum ni ravno primeren za poslušanje pravljic za lahko noč, od forumašev se pričakuje kaj več od tega.

sid911 ::

Zanimivo, preden sem nehal s contrailspottingom sem velikokrat slikal vsako letalo, ki je letelo nas skrajnim SV delom države - tudi tista, ki jih ni bilo na radarju in tudi tista, ki so včasih čudno zavila. No, nobenega nenavadnega letala ni bilo - edino če Antonova 124 štejemo med nenavadna (ni ga bilo na radarju pa še čudno je zavil). Ti pa trdiš da ENO IN ISTO letalo tava sem ter tja?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Sasmara> Atmosfera je za vsa letala v krajšem časovnem obdobju enaka, letajo na podobni višini, kaj mešaš tu motorje.

Ej, sine, posluš ti mene mal: Dovolj je bilo tvojega palamudenja.

Na formacijo contrailov in oblakov iz contrailov pomembno vplivajo atmosferske razmere - _podobna_ višina ne pomeni, da je višina ista. Par metrov višje je lahko (in praviloma tudi je) drugačna plast zraka z drugačnimi lastnostmi, par metrov nižje pa spet drugačna. Ko se letalo dviga ali spušča ali pa zgolj leti naravnost skozi območja, v katerih bi pri nekoliko nižji temperaturi zraka že bil oblak je normalno, da contraili ostanejo v presledkih - najprej so, potem jih ni, potem spet so, potem jih spet ni.

Sasmara> Ves čas govorim o enakih pogojih, torej podoben čas, lokacija in višina. Pustimo zjutraj in zvečer.

Mi ti pa pravimo, da ne le, da "podoben" ni dovolj, tudi različni motorji puščajo za seboj bistveno različne vrste sledi.

Brezveze se je z vami ukvarjati, ker nekaterih stvari nočete razumeti. Jasni so mi fizikalni pogoji...razumeš ti to, da se letalo vsakič vrne v točno določeno območje, in samo tam pušča sledi premica. Kaj se ima toliko za vračati? V bistvu se vrača tako, da dela križ. V bližini so druga letala, ki vozijo preko območja, zraven območja, in so vidni samo contraili, ki pa hitro izginejo. Dotičnemu letalu ne izginejo contraili več kot 2h...

Primer, ti me prepričuješ, da je za takšen contrail recimo pogoj točno na 10k, samo kot premica od točke A do točke B in druga premica (križ) od točke C in D. Da samo to letalo leta na tej višini (ko odpelje) in samo v obliki križa so pogoji za contrail, ki se ohrani +2h.

To še sam sebi ne verjameš.

Ampak precej frčoplanov pa z našga Pučnika kar ni na fr24. Zdele en prstaja, prejle je vzletu, pa na fr en manjka...

To si raje poglej, pa pusti tvoj pomankljivi radar. Novi testi, pri snovi bo itak kaj prikritega. Razišči, od kod denar za projekt :)
http://www.krqe.com/dpp/news/technology...

techfreak :) ::

Eno vprasnje ... ce res spuscajo nekaj tako skrivnostnega in top secret, zakaj bi uporabili nekaj taksnega, kar se lahko brez tezav vidi?

Sasmara je izjavil:

To si raje poglej, pa pusti tvoj pomankljivi radar. Novi testi, pri snovi bo itak kaj prikritega. Razišči, od kod denar za projekt :)
http://www.krqe.com/dpp/news/technology...

Kaj ce bi ti raziskal od kod prihaja in prilepil vire?

Zgodovina sprememb…

Hja, tistga iz Bruslja sem našel. Zdej, če zaokrožil in stresel vsebino wcja nad našimu glavami, da sem mislil, da sta dva aviona, pa nisem ziher. Samo pri odprtem oknu sem slišal dvakrat hrumenje.

da se letalo vsakič vrne v točno določeno območje, in samo tam pušča sledi premica.

Da bi se letala vračala v neko področje in tam nostop chemtrailala? Posnami ti to in prilepi video, če misliš da bi te tukaj kdo resno jemal.

Sasmara> razumeš ti to, da se letalo vsakič vrne v točno določeno območje, in samo tam pušča sledi premica. Kaj se ima toliko za vračati?

Samo tam pušča sledi zato, ker je samo tam območje višje vlažnosti. Če bi se shladilo, bi samo tam nastal oblak. Ti tega ne razumeš?

Da se letalo vrača ti pa seveda ne verjamem niti približno, ker tega še nikoli nisem videl, pa podrobno spremljam promet že leta.

XsenO ::

Sasmara> razumeš ti to, da se letalo vsakič vrne v točno določeno območje, in samo tam pušča sledi premica. Kaj se ima toliko za vračati?

Kaj pa če to letalo le čaka na dovoljenje za pristanek?
Holding (aviation) @ Wikipedia
1 + 1 = 1

Omenil si. da si od nekje blizu Ptuja. V MB na letališću imajo "avtošolo" za potniška letala in najbrž imajo šolsko ruto ravno tam nad tabo, potemtakem je seveda možno da se letala vračajo, krožijo in delajo križe po tvojem tam naokrog, celo obračajo, da se lahko vrnejo nazaj na MB letališče.

dzinks63 je izjavil:

Omenil si. da si od nekje blizu Ptuja. V MB na letališću imajo "avtošolo" za potniška letala in najbrž imajo šolsko ruto ravno tam nad tabo, potemtakem je seveda možno da se letala vračajo, krožijo in delajo križe po tvojem tam naokrog, celo obračajo, da se lahko vrnejo nazaj na MB letališče.

Končno nekdo, ki ima kaj pametnega za napisat! Vsi samo o vlažnosti, višini, ti ne verjamemo...
Ja, morda je to odgovor na uganko, ki jo rešujem. Saj pravim, za sledi se bi v bistvu ne gre. Gre se mi za letalo, na kakšen nenavaden način jih ustvari. Zato sam dvomim v pola potniška letala. Zadnji primer, ko sem začel že preko fligt radar opazovati zadeve, je bil v okolici MS, a tam v Rakičanu je prav tako letališče. Kaj te vem, bom poročal.

@Jype Ta letala za učenje imajo transponderje?

@KsenO Moti me samo nevidnost na flight radarju. Če bi @Jype potrdil, da niso vsa letala vidna, bi bila zadeva zaključena.

Zgodovina sprememb…

Sasmara> @Jype Ta letala za učenje imajo transponderje?

Pojma nimam, za kakšna letala gre. Štajerci itak spadate pod kontrolo v Grazu.

Torej vse, kar se dogaja na Štajerksem, vidi samo kontrola v Grazu?

Ne. Če se kaj dogaja nad VFR višino je to treba javiti tja.

nejc5 ::

Ej da me je kar sram da sem iz Ptuja očitno si na drugi strani železnice tam ko so par let nazaj imeli zastrupljeno vodo. Sem že kar enkaj časa v "letalskih vodah" vsaj kar se znanja tiče. Včeraj sem se spet pogovarjal z botrom ki je kapitan letala o teh tvojih sledeh, je padel v smeh. Štajerska spada pod kontrolo Mariborskega letališča. Glede na to katera letala pa imajo tansponderje obvezno vsa potniška letala, tovornim koliko mi je znano ni potrebo imeti šolskim prav tako ne ker so majhna ter ne letijo na visokih višinah.

Pa ne mi rečt da je Yves Rossy tudi hudobnež ki za sabo pušča chemtraile
slika:
 jetman

jetman

video:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc5 ()

Nekaj zanimivih podatkov Nejc, ostalo je pa za v drugo temo ;) Torej tovornim ni potrebno imeti transponderje, nekaj drugega, kot je trdil @Jype. Glej, pod predpostavko, da Chemtraili obstajajo. Potniška letala in boter jih definitivno ne moreta trositi. Podatek o transponderju v šolskih in tovornih letalih mi bo v pomoč pri reševanju uganke.

Sasmara> ni potrebno

ni isto kot

Sasmara> nimajo

zato sem te tudi popravil.

Sasmara> Glej, pod predpostavko, da Chemtraili obstajajo.

Čemu? Kaj naj bi sploh namigovalo na obstoj česa tako absurdnega? Tvoje neznanje?

Priznavam da obstajajo sledi za letali v katera so pomešani tudi izpusti ter del letalskega goriva ki pa ni glih brezmadežno. Da pa bi kdo škropil z kakimi zadevami pa se mi zdi skrajno nemogoče že iz fizičnega razloga da ni mogoče skladiščit take količine materiala da bi lahko bile sledi dolge po par 10 km. Že če gledaš canadair-e ki so razviti za gašenje lahko nosijo max 5000 ltrov vode, ki pa jo izpustijo v 20-30 metrih.

nejc5> v katera so pomešani tudi izpusti ter del letalskega goriva ki pa ni glih brezmadežno.

To je zgolj v nekaterih režimih poleta, križarjenje tega zagotovo ne vključuje. Bi bilo direktno metanje denarja v peč.

Nisem mislil na odmetavanje goriva temveč na ostanek goriva v izpustih.

Vrtimo se okrog oslove sence. Edino, kar me trenutno zanima je vrsta letala, ki leta sem ter tja in ga ni na flight radarju. Ko rešim to uganko, gremo na sledi.
@Jype Zakaj mi zmeraj naprej mečeš neznanje, ko prav dobro vem, kako kondenz nastane, kdaj je bolj viden, se dlje časa ohranja. Po dolgem in počez sem že razložil, zakaj dvomim v navadno kond. sled...samo zaradi smešnega letenja letal in pa da ga ni na flight radarju. Dovolj velik razlog, da lahko posumim na škropljenje.

Arto ::

Sasmara je izjavil:

In to pomeni, da ima Adria ta letala ali kaj?

Nima letal, je pa očitno vpletena, če govori mehaniku naj bo tiho.

Sasmara je izjavil:

Vrtimo se okrog oslove sence. Edino, kar me trenutno zanima je vrsta letala, ki leta sem ter tja in ga ni na flight radarju. Ko rešim to uganko, gremo na sledi.

Pa se ti zavedaš da ni to eno letalo ki leta sem ter tja. To bi bilo zanimivo videti če bi bilo res v kontrolorski sobi, ko nikomur nebii bilo jasno zakaj dela eno letalo preste po zraku.

Eno vprašanje samo še, si že kdaj letel z letalom?

Arto je izjavil:

Sasmara je izjavil:

Oseba, ki je priletela z letalom, mu je to dala vedeti. Je pa na netu ogromno slik, ki so malenkostno obdelane. Spodaj podana je v originalu, kjer ni napisa "Sprayer". Kolikor se spomnim, gre za nekaj povsem normalnega, a fotomontažno fotko najdeš na vsaki chemtrail strani.

"Sprayer"

"Sprayer"

nejc5 je izjavil:

Sasmara je izjavil:

Pa se ti zavedaš da ni to eno letalo ki leta sem ter tja. To bi bilo zanimivo videti če bi bilo res v kontrolorski sobi, ko nikomur nebii bilo jasno zakaj dela eno letalo preste po zraku.

Eno vprašanje samo še, si že kdaj letel z letalom?

Se hecaš, letel, letel:) Jp, eno in isto letalo je bilo. Ne vem, če si bral za nazaj, v okolici MS je bilo. Moraš pa seveda biti na odprtem, da imaš odprto vidno polje. Kaj sem še opazil, menim da je letalo letelo bistveno nižje od ostalih, na flight radar pa tema. Zagovornik zarot tudi nisem, da bi se oprijemal vsake vejice.

Evo še razlaga tvoje slike:
http://rense.com/general80/inside.htm

Fake ja.

CaqKa ::

Sasmara je izjavil:

jype je izjavil:

Sasmara> Moja opazanja so taksna, da ta letala, ki namensko obracajo in namensko ves cas vozijo v doloceno obmocje in samo tam sledi puscajo, da teh letal ni na flight radarju.

Takih letal ni.

Torej "vidis" samo to, kar ti uradno vcepljajo v glavo. Ze drugic ti povem, da ne prepricuj mojih oci, zavajas pa lahko ostale! In se enkrat link od flight radar, kjer ti lepo nasteva tipe letal, ki flightradarja nimajo! A flight radar stran zavaja ljudi?

http://www.flightradar24.com/about

Imajo tovorna letala te responderje?????

tebi ni jasno kaj ej to radar in kaj je to neka komercialno storitev ki ti beleži kje so avioni in ti dajo to v javnost na ogled.

pravemu radarju je vseeno kakšno nammebnost ima neko letalo. nadalje radar ne rabi nobenega transponderja na letalu. Radar @ Wikipedia
Sonar @ Wikipedia
da je letalo "nevidno" za radar potrebuje takoimeno stealth tehnologijo, pa še to je jeba ker gre tehnologija naprej in imamo ali pa bomo imeli radarje, ki bodo zaznali objektu tudi če so stealth. Stealth technology @ Wikipedia
konec koncev se spomnimo tiste zgodbe ko so srbi sestrelili letalo, ki je bilo nevidno za radar... pač s prostim očesom so ga še vedno vidli :>

malo si preberi faq na http://www.flightradar24.com/about, da ti bo jasno kaj sploh gledaš...

s1m0n ::

Glede okolice Ptuja ima dzinks63, popolnoma prav!
Tudi nad našim krajem 30km od Maribora vsake tolko časa na dan obrne 10x-20x isto potniško letalo, ker se šolajo pristajanja in vzletanja.
Večkrat se opazi tudi Lufthansa, tudi Švicarje večkrat. Nemci so celo enkrat po TV imeli dokumentarec o pilotih in so pristajali v Mariboru, saj gre za zelo omirjen letalski promet! Včasih so tako nizko, da je prav zanimivo jih opazovat ali fotografirat :) Aja sledi (chemtrails) na takšni višini ni za opazit!

dzinks63 je izjavil:

ne verjamem da se vidijo do Ptuja. to kar jih gledam ko delajo kroge za pristajanje naredi kvečjemu krog tam do zlatoličja, v drugo smer pa ponavadi nekje nad centrom maribora obrača, večinoma bolj nad teznom/rogozo/miklavžem.

ampak ok.. lahko da še kaj drugega vadijo... pa tudi če... dobi taki avion toliko višine na teh 25km?

Sasmara je izjavil:

...Po dolgem in počez sem že razložil, zakaj dvomim v navadno kond. sled...samo zaradi smešnega letenja letal in pa da ga ni na flight radarju. Dovolj velik razlog, da lahko posumim na škropljenje.

Jao, pa daj pusti toti flightradar24, pa se ne zanašaj na to zadevo kot na nevem kaj.
Kaj če trgovine ni na www.odpiralnicasi.com
to pomeni da ta trgovina ne obstaja?
ne to tega ne pomeni.
če na odpiralni časi piše da je trgovina trenutno odprta, ali to pomeni da je trgovina odprta?
NE, tudi tega to ne pomeni.
Vse skupaj je le nek servis javnosti, da ji gre malo lažje. Iz podobnega vzroka si je nek politik ali pa nekdo zaželel več varnosti pri letalskem prometu in naredil stran ki zbira te podatke. neobvezno.

Ampak to je bullshit za to debato, nepotrebno mencanje. Ko boš mel radar za avione in na tistem radarju ne bo aviona, boš ga pa videl s prostim očesom.. pol se bomo pa menli.
če pa nek podatek na neki storitvi kot je odpiralni časi ni točen, pa te BK, to ni stran ki bi bila v servisu za reševanje življenj kot je recimo od ministrstva za obrambo stran o javljanju z 112, ki ima gor uradne podatke in zaposlene ljudi, ki 24/7 pišejo gor. (http://spin.sos112.si/spin2/Javno/GIS/G...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Sasmara je izjavil:

Arto je izjavil:

Sasmara je izjavil:

Oseba, ki je priletela z letalom, mu je to dala vedeti. Je pa na netu ogromno slik, ki so malenkostno obdelane. Spodaj podana je v originalu, kjer ni napisa "Sprayer". Kolikor se spomnim, gre za nekaj povsem normalnega, a fotomontažno fotko najdeš na vsaki chemtrail strani.

"Sprayer"

"Sprayer"

chemtrail zagovorniki so pač eni verniki ki poberejo vsako kost ki se jim vrže in prej nič ne preverijo.
tvojo zgornjo sliko vržeš v google images search (v še enem tabu si ofnaš google images in klikneš na sliko in jo spustiš na search boxu). prideš do tega rezultata.
ker chemtrailovci itak poberejo vsko kost je jasno da bo zadeva ful razširjena na chemtrail straneh. Podobno kot so slike "mučenja živali" razširjene na straneh vegetariancev...

malo nižje pa potem med rezultati vseeno čaka razložitev slike, kaj na tisti sliki dejansko vidiš. Kaj so sodi, kaj so žice...
http://rense.com/general80/inside.htm
ter: http://depletedcranium.com/are-these-ch...

Sasmara je izjavil:

Fake ja.

seveda... tale tudi laže? http://contrailscience.com/contrail-or-...
orginalna slika, ki jo edino na internetu najdeš v tako visoki resoluciji nima napisa. Misliš da so fotošopane tiste z manjšo resolucijo ali tiste z večjo?

pa boeing v svoji brošuri tudi laže?

pa ni zanimivo kako si chemtrail strani niso edine, katera kemikalija je noter, anti chemtrail strani, pa so VSEenotnega mnenja, da gre pri teh sodih, za sode za testiranje s težo (balast barrels)?
https://www.google.si/search?hl=en&q=pl...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Nisem se dobro izrazil, slike so fake, s tabo se strinjam. Saj se sploh ne opiram na te fotke :)

Mipe ::

Ampak svoje informacije iščeš tam, kjer te slike jemljejo za svete.

Ne, ce bi bral vse za nazaj, bi vedel, da se v bistvu gre za to, kar sem videl. Vse ostalo je le zbiranje zakljuckov.
Flight radar, @Jype trdi, da je vsako letalo na SLO prostoru na tem radarju. Dajte se prosim med sabo zmenit, ce res je. Ze na sami strani pod info pise, da vsa letala nimajo transponderjev, a vseeno prodaja buce, da pa to ni mogoce, vsaj za SLO ne.

PaX_MaN ::

Sasmara je izjavil:

Ne, ce bi bral vse za nazaj, bi vedel, da se v bistvu gre za to, kar sem videl. Vse ostalo je le zbiranje zakljuckov.

Jst sm vidu letečo špagetno beštijo ki živi na luni, da je res sm pa ugotovu k sm zbral zaključke.

Prva uganka je letalo, druga me trenutno ne zanima. Informacije dobis tudi drugje, opozorila pilotov, stevardes, FBI upokojenega, predstavnico ene od letalskih druzb. Potem je kar nekaj patentov za zmanjsevanje temperature / welsbachov patent/aluminij in se in se. Jasno, da to ni dokaz za skropljenje, so pa infoti, ki jih ne mores jemati z levo roko.

Si kje opazil, da sledim fotkam in posnetkom teh strani. Da povezujem Chemtraile z nacrtno depopulacijo, kot to povsod pise.
Sem clovek, ki v obzir vzame vsako moznost in ne na prvo zogo o teorijah zarote.

Super Paxman, odpri temo, da te razsvetljimo :))

Zgodovina sprememb…

««
23 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Slovenija na prvem mestu po pogostosti googlanja izraza "Chemtrails" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013261 (10587) dzinks63
»

Ameriško vojaško letalo po nesreči ohromilo civilni informacijski sistem za kontrolo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3714018 (10211) pegasus
»

čuden objekt na nebu?

233946 (2787) stb
»

Zaprt zračni prostor

Oddelek: Problemi človeštva
284453 (3641) poweroff

Chemtrails - reakcija na sončni svetlobi? (strani: 1 2 3 )

11410563 (8715) imagodei

Več podobnih tem