Forum » Loža » Očala s foto stekli
Očala s foto stekli
c00L3r ::
Imam torej nova (mesec dni stara) očala s foto stekli, ki se zatemnijo na UV svetlobi. Imam pa en problem z njimi. To je ta, da se mi v avtu skoraj ne zatemnijo Jaz sumim da imajo avtomobilska stekla UV zaščito in se za to ne zatemnijo. Ima kdo podoben problem ali pa morda pozna rešitev?
Zadnjo rešitev vidim v tem, da si nabavim še sončna očala z dioptrijo, te pa seveda nekaj stanejo...
Ima kdo kakšen predlog?
Zadnjo rešitev vidim v tem, da si nabavim še sončna očala z dioptrijo, te pa seveda nekaj stanejo...
Ima kdo kakšen predlog?
cybermedo ::
Ne, ni rešitve. Fotosenzibilna stekla reagirajo na UV svetlobo, ki pa jo avtomobilska stekla prefiltrirajo, zaradi česar bodo stekla na očalih samo minimalno ali pa sploh ne zatemnjena. Tako pač je, sicer pa to piše v navodilih za uporabo (vsaj pri mojih steklih). Če že res ne moreš nikakor voziti brez zatemnjenih stekel, so dioptrijska sončna očala edina rešitev.... ali si pa kupiš kabrioleta pa spustiš streho LP
speed machine ::
Aha, in potem se bo vsakih pet minut ustavljal ter očala sonču, ko se bodo raztemnila?
//
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ray Ban - očala (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 111600 (3578) | geofull |
» | Sončna očala z dioptrijo?!Oddelek: Loža | 12782 (8313) | NiggerBob |
» | Zatemnjeno vetrobransko okno na avtomobiluOddelek: Na cesti | 3856 (3328) | Engineer_ |
» | enostransko stekloOddelek: Loža | 3882 (3589) | Furbo |
» | Kje kupiti očalaOddelek: Loža | 4901 (2998) | premus |