» »

Kje kupiti očala

Kje kupiti očala

Phoebus ::

Ker se oživljanje 2 leti stare teme ni obneslo, bom poskusil z novo.

Ker sem že fejst čorav in imam drug teden pregled okulistu (kjer pričakujem da bom dobil očala), me zanima, kateri optiki v LJ so vredni obiska, sej se na očala, cene in optike bolj slabo spoznam.

Katere torej priporočate, katere pa odsvetujete? Kateri so prijazni in kvalitetni, kateri pa so vas razočarali? Kateri nabijajo cene? Kje imajo najboljšo ponudbo?

...in na kaj moram najbolj pazit? (čeprav mi bo to najbrž že okulist povedal)

Slowenc ::

Kupi taka očala, ki ti bojo pasala na glavo. Kaj ti pomagajo ne vem kakšna superduper očala, če pa v njih izgledaš kot en lebavi tipček. Glede cen je pa tako: konkurenca je kar huda v Lj, tako da ne boš nevem kako prihranil.

kateri optiki v LJ so vredni obiska, sej se na očala, cene in optike bolj slabo spoznam.

Kaj pa če bi se počasi spoznal z očali, cenami in optikami. Najboljše bi bilo, da greš v vsako optiko, narediš seznam, njihove cene, da bomo še mi imeli kaj od tega.
Skiny gate.

Phoebus ::

Ja če bom šel čez vse optike ne bo kej dost pomagal, ker izkušnje ponavadi dobiš PO nakuup, ko vidiš, kaj imaš. Pri avtu so povsod super preden kupiš. Ko pa kupiš, pa nekje ugotoviš da imaš v resnici pokvarjev avto, drugje.....

Zato bi želel nasvete iz lastnih izkušenj.

Redkvica ::

Ti najprej pojdi k okulistu, da ti predpiše očala. Ko boš to imel, namreč recept za očala, potem pa s tem pojdi k optikom poizvedovat, koliko bi te stalo. Namreč, glede na vrsto in velikost dioptrije in drugih hecov (recimo astigmatizem) so lahko cene leč zelo različne.

Tudi sama izvedba leč je lahko različna: lahko so steklene, lahko so plastične (zdaj so to že večinoma), lahko so tanjšane (ima smisel naročiti, če bi imel večjo dioptrijo), lahko si naročiš da ti naredijo antirefleks (je priporočljivo menda če dosti visiš za računalnikom)...

Potem je pa še zgodba z okvirji. Imaš dizajnerske okvirje, recimo, ki so lahko tudi 100K SIT - samo okvirji. Obstajajo tudi poceni okvirji, ki pa so lahko bolj ali manj obstojni. Čisto najcenejših ne jemat, ker če so iz slabih materialov, se lahko kmalu kaj okruši, zgubi barvo, polomi.

Par dni nazaj sem bila na pregledu v okulistični ambulanti pri Krstiču (na Tržaški v Lj). Pregled sam ne vem koliko je stal. Ko sem vprašala, koliko bi stala očala, so mi na grobo ocenili da tam nekje 24000 SIT (najbrž z najcenejšimi okvirji, in brez kakih dodatkov, vračunano pa je bilo, da je potrebno izvesti korekcijo za astigmatizem). Če greš na pregled h Krstiču, je pregled sicer samoplačniški, a dobiš na pregledu bon za 20% popusta pri nakupu očal.

Glede zatemnitve: lahko si naročiš zatemnjene leče (potem so ta očala uporabna le kot sončna z dioptrijo).
Lahko si naročiš leče, ki se same zatemnijo, ko se poveča osvetljenost. To se sliši nobel, a v avtu ne deluje, ker menda reagirajo na UV svetlobo, ki je pa v avto ne pride dosti in moraš potem očala vsake tok časa pomolit čez okno, da se (za nekaj časa) zatemnijo. Skratka, meni se ne zdi uporabno.
Pri nekaterih tipih okvirjev imaš možnost dokupiti še posebna zatemnitvena stekla, ki jih po potrebi namestiš čez dioptrijska stekla. Jaz sem si pred leti to kupila, a je bil patent za namestitev malo čuden, mi jwe neka plastika prihajala v vidno polje in me motila, skratka se mi ni izkazalo za praktično. Treba prej preveriti, če ti ustreza. Sploh pa nima to veze, če ti očal ne bo treba stalno nosit.

tamara-x ::

Jaz sm očala kupil v optiki Markelj v Grosuplju. Izbira očal je zelo velika in cene se mi zdi da so nižje kot pa v Lj,pa še osebje je prijazno. So mi brez problema pomagali izbrat okvir zame. Pregled sem tudi tam opravil in bil veliko hitreje na vrsti kot pa v LJ. Jaz osebno sem zelo zadovoljen z izbiro in storitvijo tako da bom v nadalnje samo še tja hodil.

ziga7 ::

^^ SPAM

destroyer2k ::

tamara-x

Glede na to da je skoraj 6 let od tega kar je spraševal, je sigurno šel zdavnaj nekomu.

buneech ::

Optika Terbežnik. Prijazni so, pa prov obvladajo, direkt ti najde špegle, k ti pašejo na glavo.

logout ::

Temu se reče negativna reklama za optika...

L.p., Kloko

premus ::

Samo ne iti na mestno optiko, če boš imel srečo bo v redu, drugače pozabi na očala, denar in naročilnico od zdravnika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
39381032 (8990) Buggy
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11829799 (4180) energetik
»

Poceni očala za vid (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9437953 (29995) Dzhimen
»

Okulist

Oddelek: Loža
218388 (5230) ta-mau
»

Kontaktne leče?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213253 (11019) RobyRob

Več podobnih tem