» »

Dreamweaver - slika v sredini

Dreamweaver - slika v sredini

McMat ::

Lep pozdrav!

Pri izdelavi spletne strani, se mi je pojavil en problemček... In sicer, ko se naloži stran, imam v enem frame-u sliko, ki je večja od samega frame-a.
Zdaj pa bi rad, da se ta slika v frame-u odpre nekje v sredini in ne v zgornjem levem kotu. Se pravi, da bi sliderji (scroll) že bli nekje v sredini.
Upam da sem bil dovolj jasen in da je to izvedljivo.

Hvala za pomoč... :\

mte ::

Uf, že sumim da bo to za uporabnika zelo neprijazna stran. Frame-i? To je bilo 10 let nazaj. Drsniki? Joj prosim ne na sredini strani. Prevelika slika? Zmanjšaj jo in ponudi možnost ogleda večje slike na drugačen način.

Da pa ne bo vse offtopic, poleg frame-ov obstaja tudi i-frame, ki ga postaviš kakorkoli že kamorkoli že na stran, mu določiš velikost in notri dodaš karkoli (sliko v tvojem primeru). Ampak PAZI: to je sicer hitra, ampak slaba rešitev, uporabna samo za hitro krpanje že tako slabega designa v html-ju. Če hočeš boljšo alternativo, se boš moral najprej znebit okvirjev in si pogledati kaj pomenijo izrazi kot so (x)html in css, potem pa se lahko pogovarjamo naprej. Da bi tudi drugi člani foruma videli kaj hočeš narediti in bi ti lahko svetovali druge možnosti, pa ne bi bilo slabo če vržeš trenutno (pol?)stran nekam na internet da si lahko boljše predstavljamo kaj imaš v mislih.
lp

McMat ::

Hja, res sem bolj začetnik.... :)

No, tista slika, ki bi rad da bi bla na sredini... je karta. Zato se mi zdi smiselno, da se najprej prikaže center karte (kjer je naselje) in ne zgornji levi rob, kjer je (recimo) njiva. Torej tudi zato slika (karta) ne more bit manjša, ker je pač v nekem merilu. Za frame in drsnike pa sem se odločil, ker sem videl edino rešitev, kako prikazati in se pomikati po karti.... obenem pa ohraniti glavo strani.

Ja, CSS se še tudi mislim naučit.... samo prvo so na vrsti izpiti :(

Lp

mte ::

Hmm.. karte je za moje pojme ena zelo redkih stvari, za katero se mi zdi smiselno odpreti novo okno. Tako daš na tisto trenutno stran eno manjšo sliko toliko da je videti za kaj gre (oz. samo sliko centra), če bi kliknil gor pa bi se odprlo novo okno in v njem neka srednja velikost slike kjer bi se dalo tudi kaj pametnega že razbrati, v tem novo odprtem oknu pa bi imel nek link oz. gumb oz. komplet navigacijo s katerimi bi potem povečeval, pomanjševal, mogoče celo premikal (v kolikor gre za večjo karto) sliko. Če je pa to manjša karta, pa ponudiš neko optimalno velikost glede na velikost okna in berljivost.
Merilo? Saj merilo je tako ali tako na sliki narisano kaj ne? Če ni, bi pa moralo, ker nikoli ne veš kdo in kako bo sliki spremenil velikost.
Jaz si to tako predstavljam, mogoče ti bo kdo drugi dal še kakšno idejo.
lp

McMat ::

Sej v bistvu mam približno tako narejeno :)
Imam eno manjšo karto in ko klikneš na njo, se v istem frame-u odpre večja karta... in ravno za to večjo karto bi rad, da je prvotna pozicija nekje v sredini.
jah merilo... merilo sem tudi sam narisal (tako kot karto), vendar merilo ni na karti. To pa zato, da lahko (ne glede na pozicijo drsnikov pri karti) razbereš merilo.

Hvala za pomoč... vendar zgleda, da bo pač kar ostalo kot je že blo :) Tudi časa nimam več veliko, da bi delal kake večje spremembe!

Lp!

Tody ::

popupu določiš da bo toliko velik kot je slika tako bo zadeva brez scroolov in direktno vidna cela zadeva.

Za kaj bolj naprednega se boš moral zateči k javascriptu ali kaki podobni zadevi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298341629 (766) sunniegoldie
»

css vs frames

Oddelek: Izdelava spletišč
231883 (1578) b0B3k
»

Izdelava strani brez frame-ov?!

Oddelek: Izdelava spletišč
121192 (972) Ziga Dolhar
»

BorgTV?!? capture > kodek problem!

Oddelek: Sedem umetnosti
221371 (1180) Bx
»

link v animaciji(urgent)

Oddelek: Pomoč in nasveti
7753 (686) Lunik

Več podobnih tem