» »

css vs frames

css vs frames

b0B3k ::

Trenutno se odločam za popravo izgleda svoje strani,
in čeprav CSS-a še ne poznam dovolj dobro ga vključujem v enega izmed možnih kandidatov za spremembo.

Zanima me predvsem menu oz. navigacija ali je treba pri CSS-u na vsako stran pripopat ta menu ali je morebiti kaka lažja opcija, kot npr. pri spletni strani ki je sestavljena iz frame-ov in se linki oz. povezave na tem frame-u ne spreminjajo (oz. če spremeniš povezavo jo samo v tistem frame-u, kjer imaš navigacijo in že deluje stvar ...)
A je morebiti kje kak boljši vir informacij (in examplov) kot w3schools?

Upam da razumete kaj sprašujem ...

Ziga Dolhar ::

Razumemo, razumemo.

Vendar tebi žal ni ravno jasna razlika med CSSom in okvirji. In tega, kar bi ti rad napravil, [kar tako] s CSSom ne moreš.

Vir -- www.sitepoint.com
https://dolhar.si/

b0B3k ::

hvala, to je zame dovolj dober odgovor ...
... vem, kar sem hotel izvedeti ...

CCfly ::

Z CSS so naredili že marsikaj takega, da ti spodnja čeljust odpade. Samo zamenjave za frame pa ne boš tam našel.

PS: Če do sedaj še nisi uporabljal CSS-a sploh ne znaš oblikovati strani. Definitivno se ga nauči !

b0B3k ::

Priznam svojo neumnost :
brez kakršnegakoli poznavanja CSS sem postavil neumno vprašanje.
Upam si pa trditi, da oblika oz. design (dizajn) strani ni odvisen samo od tehnike oz. standardov, ki jih uporabljaš za izdelavo svojih spletnih strani. (Velikega pomena sta namreč tudi tipografija sama, ter vizualno - barvna usklajenost, pa še kar nekaj faktorjev bi tu zraven pripomoglo)

Tihi-s ::

Ocitno ti ostali niso znali pomagati, ker so prevec obremenjeni s svojim veleznanjem o grafiki.
Poglej si uporabo ukaza iframe v povezavi s tabelami in CSS menujcki.
LP

CCfly ::

iframe je seveda element XHTML 1.0 ne CSS.
Pravzaprav sem ga pogledal šele prek nekaj dnevi, ko ga je nekdo omenil. Resno neprimerljivo s starimi okvirji. iframe je dejansko uporaben :)

http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp

64202 ::

Sploh <iframe width=1 height=1> ko pises virus/webbug :D

Tihi-s ::

Nikakor nisem mislil da je iframe del css.Ima pa iframe slabo lastnost da je prioriteno najvišje zato prekrije odpirajoči meni v css. Zaenkrat, sem jaz našel rešitev samo z uporabo java menujčkov;(( . Če kdo najde bolšo (brez uporabe jave) rešitev, bo zelo dobrodošlo.

CCfly ::

Hmmm kaj pa z-index v CSS. Morda bi se dalo ustrezno spremeniti nivo.

pivmik ::

Ali narediš tako kot je CCfly rekel,
lahko pa narediš da je menu iframe :D, kaj se bo v tem primeru zgodilo ne znam predvidet :)
LP, Gregor GRE^

[BISI] ::

Kaj pa ce izdelas predlogo oziroma template? Mislim, da bi bilo to najenostavnejse (v primeru, da se ne zelis spuscati v programiranje, ki pa roko na srce v tvojem primeru ne bi bilo zakomplicirano).
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Tihi-s ::

Ce uporabis z-indeks se meni ne odpira pravilno ali pa se sploh ne, v iframe menu pa ODPADE, ker se mora skoz na novo nalagat pa se v vsak podmeni ga moras vkljucit. Tut predlogo ze sprobu tko, da vse to en k... pomaga. Sm drugac naredu 2 strani z uporabo jave in obe brez problemov delujoci, sam jave ne maram in se ji probam izognit, ce se le da. Drugac pa vseeno hvala za predloge.

[BISI] ::

Kaj pa, ce ga preko javascripta poklices s funkcijo?
And then I saw her face... Mozilla Firefox

&nbsp; ::

zanimiva tema se tle odvija pa bi nekaj dodal oz ....

No ko govorite o menujih in iframe ipd .... pa z index ipd ....

sam delam menuje v flashu, katere vstavim v DIVe in s CSSjem pozicioniram točno tja kamor hočem ... tako se menu udpira čez vse ostalo ... ali je spodaj txt ali flash al karkoli ....

ima kdo kak komentar glede mojega početja ?

hruske ::

ja.
flash je pain in the ass.
tako kot java.
+ slabo podporo za linux ima.

CCfly ::

Poleg tega ni nič slabšega kot kičasta stran.

&nbsp; ::

uporaba flasha ne pomeni kič !! ... uporaba flasha ne pomeni da se mora vse svetit in premikat !!! .... kar se tiče pa linuxa .... naj že enkrat naredijo podporo flashu sej linux je tako zelooo dober !!

CCfly ::

V bistvu obstaja podpora za Flash (dve knjiznici sta ena GPL in druga od Macromedie). Sicer pa je format od Flash-a zaprt in ga ni ravno trivialno razbrati. Vidim torej da imaš očitne zmedene pojme glede tega kaj je operacijski sistem in kaj je plugin za Flash.

Mi lahko poveš kakšen je smisel Flash-a za menuje, razen če si nor na kič. Menuje se da narediti zelo lepo s čisto normalnim CSS-om in ne z ravno veliko truda. Razen seveda ja, če imaš rad kičaste menuje.
Videz strani na brskljanikih s kakšno staro različico plugina ti je pa tudi verjetno znan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CCfly ()

&nbsp; ::

spet ta kič kič kič .... menu je kič če ga kičastega narediš !!! pa uporabi kar hočeš .... flash je tak kot se ga naredi .
... menuji v CSSju niso glih kaj extra ...
.... seveda odvisno od tipa strani !! ... ko hočeš stran malo bolj dekorativno da ni sam goli text je uporaba flasha zelo smiselna ! pa ne preveč da ne rata kič !! minimalno !! ... jaz uporabljam flash ker ga znam uporaljat !! in če ga publisham v različici 5, ga prikaže večina iskalnikov
... tistemu ki ga ne predvaja pa živi še v pantiveku !!

CCfly ::

Nikoli nisem trdil da je Flash neuporaben za kaj pametnega. Izrazil sem samo svoje nezadovoljstvo nad kopico oblikovalcev, ki izrabljajo Flash v zle namene. Glede menujev sem pa pač mnenja da goli CSS zadostuje za vse kar se želi z menuji doseči.

PS: prosim izpuščaj klicaje. Imajo podoben efekt kot velike črke.

hruske ::

Pain: poglej kaj ti omogoča css.

CSS Zen Garden: The Beauty of CSS Design

Flash moras vsakic znova, ko ga spreminjas, objavit v swf obliki in ga dat na stran. To nujno zahteva Macromedia Flash program.

CSS je tekstoven fajl, ki opiše postavitev in dizajn strani. Kar je potrebno pri uporabi css dodajat, je samo to, da moras slike, ki jih uporabis, naftpjat. .css fajl urejas s katerim koli tekstovnim urejevalnikom.

Keč? Zahteva nekoliko več igranja z brskalniki, da moraš preverit, če zadeva deluje povsod enako.

za css:
+ enostavno spreminjanje
+ majhna datoteka
+ ne obremeni procesorja (razen z position:fixed)

proti css:
- nekoliko se je potrebno potrudit, da stran povsod zgleda enako
- ne omogoča gladkih animacij

----------
ok, tojk o flashu in ostalem, sedaj pa nazaj na temo.

morda ti, avtorju teme, pomaga kaj ta povezava stran na dmoz.org

&nbsp; ::

... to sem mislil ... odvisno od strani ...kaj boš uporabil, če gre za kako predstavitev oz. reklamo mora biti stran čim bolj udarna in lepa da pade v oči in v tem primeru se naredi menije in še marsikaj v flashu ... v ostalih primerih pa če že uporabiš flash, moraš malo popazit kaj delaš ... oz.uporabiš CSSje, katere podpiram saj so zelo uporabna zadeva ...

Pa še nekaj o tem zaradi česa se je tema odprla.... ni kaj primerjat med frame in CSSji , samo s CSSji lahko dosežeš podoben efekt kot da bi imel frejme če recimo glavo strani in menije zložiš v DIVe in jim s CSSjem določiš fixno pozicijo, tako se stran premika in kar je fixno pa ostane vedno prisotno na strani .... no ko zamenjaš html stran se pač naloži na novo, kar pa ni panike....

b0B3k ::

vidim, da se je kljub začetnemu "nerodnemu" vprašanju tema razvila.
O skriptiranju glede navigacije sem tudi že razmišljal. Bom z veseljem pregledal - prebral članek na podanem linku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odpiranje slik brez ponovnega nalaganja celotne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
7991 (894) varagna
»

Problem v HTML

Oddelek: Izdelava spletišč
6956 (865) EMET
»

Webpage help

Oddelek: Izdelava spletišč
101117 (978) Penny
»

Na kak način odpraviti okvirje

Oddelek: Izdelava spletišč
101219 (1122) Hypno
»

dreamweaver pomoč!

Oddelek: Izdelava spletišč
81046 (940) pivmik

Več podobnih tem