» »

SP v nogometu - Nemčija 2006

SP v nogometu - Nemčija 2006

««
10 / 30
»»

matjazx ::

ja no kero prventvo je blo pa regularno?
učas so se dogajale še dost večje napake
pač zmaga tist k da več (priznanih) golov kt nasprotnik
sodniki pa pa zmeri bli in (zgleda da tut) zmeri bodo (pre)velik faktor na tekmi

drgač bo pa očitno treba počakat na Blatterjevega naslednika za kkšne spremembe

mavec ::

MatjazX, imaš prav 100%, ampak tu gre za Italijane in kjerkoli so oni je ogenj v strehi.

monster-x ::

Tinkec, ti se res smešiš. Sam zaradi Tottija navijaš za Italijo? Dej se mal zresn no. On je sam v Italiji priljubljen -- no, pa kot kaže pri tebi. A če on ne igra, pol ne navijaš za njih?

Sem se začel mal sprašvat ... že v Italiji 'veliki klubi' prirejajo rezultate in jim grozi izključitev iz Serie A. Jih bojo kle tud banal? >:D (To je seveda sarkazem ... da si ne boste nekateri tega vzeli preveč k srcu.)

Seveda bi tole z elektroniko bilo super ... pa tudi če se tekma zavleče, pa kaj. Sam pol je tud problem ka Italija ne bi prišla dostkrat naprej, a ne, tinkec?>:D

EDIT: Še nogometaši pravijo, da so Italijani imeli zegen..;)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Zgodovina sprememb…

monster-x, kaj pa veš, mogoče bi se pa takrat elektronka skvarla :D. Majo pač srečo Italijani, kaj moraš. Glede teh izključitev v SeriiA, Rome ni med njimi tako, da naj kar veliki popadajo v nižjo ligo. Bo imel Totti več priložnosti za naslov.

BlackHole ::

In ko bo Totti osvojil naslov, boš ti doživel 2 urni orgazem? :D
LP Marko

Alexius Heristalski ::

Če bi bili Italijani dosledni, Rome zdaj itak ne bi bilo več med živimi. Tako da ne zdaj govorit, da so oni kaj boljši, ker naj ne bi bili vmešani v to afero. V Italiji je več ali manj vse gnojno. Zato pa krompir obilno raste. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vajenc ::

Off topic: Krompir obilno raste, ker lahko Italijani uzakonjeno, nehumano škropijo po njivah. ;), zato je pri bivšem najboljšem sosedu(Mercator), pakirano korenje tako lepo in poceni.

Topic: V vseh svetovnih ligah se goljufa in načrtuje rezultate, Italijane so pač letos dobili.

Edit: imajo pa ITA res "krompir"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

BlackHole, sem mislil te častit pir oz. mogoče dva, tri, če bo Italija osvojila naslov, ampak tega nočeš ane.
Pa nič... :D Al si boš premislil...

BlackHole ::

Glede čega bi si premislil?

edit: komu napovedujete zmago v današnjih obračunih? Navijam bolj za špance (francozi so letos gnoj), na drugi tekmi pa naj zmaga boljši.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

Tooo še dva tedna in je konc. Jupi. Pol pa Tour de France!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

LapD ::

Dons bi si upal rečt da bo Brazilija zmagala, Francija pa napredovala. Stavil pa ne bom ker je preveč risky :))

gkovac ::

Od kar so se poslovili oranžni bom navijal za tiste, ki igrajo proti Italiji. Se pravi najprej navijam za Ukrajino in potem za Argentino (stavim, da bojo argentinci zmazal nemce)

Dons mi srce "bije" :D za Black Stars ampak bi bil čudež če bi premagal Brazilce. Kar se pa tiče Francozov in Špancev... Francozi so mi nekak bližje, ker bi privoščil Zidanu, da odigra res tako tekmo k jo zna in da se dostojno poslovi.
lp,

BlackHole, jah, o besedah izrečenih. Mogoče Italija osvoji naslov ane :D. A nočeš pira =o).
Klemen22, ja tudi sam čakam, da vidim kdo bo letos v ospredju. Moj favorit je Basso :D. Ulrich bo itak spet krepnu v gorskih etapah... Sploh v Alpah oz. Pirenejih...

No sj lahko za Tour odpremo novo temo :) Lahko tud Vinokourov preseneti, drgač pa Basso nima konkurence pomojem :P

Od kar so se poslovili oranžni bom navijal za tiste, ki igrajo proti Italiji.

to so tisti ta pravi (anti) navijači >:D

LapD, kar dajmo ja, da ne bomo tlele pospamal :D ...

Od kar so se poslovili oranžni bom navijal za tiste, ki igrajo proti Italiji.

Kaj pa če bodo Italijani igral prot samim sebi v finalu in zmagal. Za koga boš pa takrat navijal :D ?

Zmeraj me je zanimala primerjava kako bi se odrezal neki hitri nogometaš, proti šprinterju, npr. na 50m z visokega štarta. Bilo bi pa tudi zanimivo, kako bi se neki visokonogi nogometaš (Koller), znašel proti kolesarju . Ker muskulatura, eksplozivnost in vzdržljivost je pri nogometašu zelo dobra.

Včasih sem se tudi spraševal, kako bi bilo, če bi M. Jordan skakal v višino ;) .

Ne morš primerjat teh stvari ker so mišice čisto drugače razvite.

S kolesarji verjetno res ne, ampak ostali poizkusi bi bili pa zanimivi.

Soniux ::

Mene zanima kak je mozno da se italijanom vedno nekako posreci in zmagajo, tud ce res klavrno igrajo... ali je kaksna teorija?
Uno vceraj je bil res visek!

sj se jim ne prejšno prvenstvo je bla stvar popolnoma obrnjena

klemen22 ::

Btw. niso tut 94 leta v finalu zgubil po 11 metrovkah? Dejte bit malo objektivni ne pa eni dvolični pussyi? Kaj vam italijanke niso všeč al koga?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Soniux: Italijani so po statistiki ena najboljših reprezentanc, tako, da imajo tekmeci vedno malo rešpekta. Znano je tudi, da Italijani igrajo skoraj vsi v domači ligi, ki slovi, kot najtrša igra, zato naj bi bili tudi telesno dobro pripravljeni. Imajo tudi južnaški temperament, ki lahko včasih vpliva na sodnike. Poznani pa so tudi, kot najboljši branitelji rezultata.

Še nekaj o njih - Wiki

No in tud obramba mora bit kot se šika. Ni vse samo v napadu... >:D Izgleda, da majo kitajski zid =o).

no zdj loh pučas končn pozabmo na italijo - dons sta novi 2 tekmi

Jaz pravim, da bo Gana odpravljena po hitrem postopku, ker nimajo Essiena. Čeprav Brazilci se pa tudi ne bodo smeli igrat, ker so jim kamikaze pokazal, kaj se zgodi, ko se "zezaš"...

Kamikaze so se zaletavale v Robinho-ta in ga tudi uspešno poškodovale, tako, da bo žal spet moral igrati Adriano. Po mojem bo to ena lepših tekem SP 2006 do sedaj. Razigrati se mora še Ronaldinho in Juninho (če bo sploh igral).

Dvomim da bo Juninho igral, ker bo pomojem spet dobil prednost smrad Ze Roberto.

Juninho mora nadomestiti Emersona, za Ze Roberta pa je tudi že čas, da se dokaže.

shock ::

No danes sem videl tisti famozni prekršek, ki so ga naredili avstraci proti italjanom. No če mene vprašate ni se lih moral izogibat tistega avstralca, ki je ležal potleh (delni nalet - napol je tekel), ampak padel je pa teatralno :D. No če malo primerjamo druge igralce, ki so se dobesedno metali potleh brez nikakršnih fizičnih stikov alla Ševčenko leta 1999 proti Sloveniji, je bil včerijšnji padec bolj realističen. Kakorkoli že se strinjam, da ne bi smela biti 11 metrovka niti pod razno, samo dajte se vi v kožo sodnika, ki je videl padec pod drugim kotom kot mi. Druga stvar ene pač ne razumem zakaj nekateri navijate proti italijanom, zakaj sploh? A samo zato ker igrajo grdo igro in se branijo? Vseeno imajo več zmag kot nekateri ki imajo "lepo" igro, pač kdor zna zna. Če bi že bil proti komu bi bil proti angležom, ker se tako vzvišeno obnašajo in žalijo nasprotno ekipo (npr. Ekvador pred prejšnjo tekmo).

No tu imate enega izmed mnogih posnetkov:

oz. še boljši posnetek:

Še nemški strokovni komentator je povedal, da je igralec Avstralije storil napako, (če sem prav zastopil) bi lahko z obrambnim igralcem, ki je bil takoj za njim bolje odigrala.

Oglejte si ga večkrat ali pa iz več zornih kotov. Sicer je še cel kup drugih in lepo se vidi kako je levo roko nastavil tako, da bi Italijan simuliral padec...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mavec ()

Kaj pravite na drugi zadetek Brazilije. Zna biti še kar precej hude krvi, kot včeraj tisti gol Italije. Če Gani zmanjka ta gol, bo še precej vroče krvi o tem...

Nebo jim zmankal ta gol ne, zdj se bodo do konca odprli in še kakšnega pokasirali iz kontre. Drgač pa še ena velika napaka več.

PS: Aja dej pospravi tiste posnetke ker vsakič ko ga pogledam je bol očitno simuliranje :D Avstralec ni imel nobenega namena več sodelovat v igri, ko je enkrat zdrsnil mimo. K da bi mrtvega kenguruja postavu ter se med hojo spotaknu ob njega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

Tilen ::

Mah zdaj bojo v 2. dobili se 2 gola pa se nebo nihce sekiral za tistega drugega. Drugace pa z mojega stalisca brazilija itak igra bedno pol pa zgleda recejo tak dajmo jim zdaj en gol in takoj vse zorganizirano in pade gol pol pa spet neko sranje od nogometa. Da ne govorim o Ghani, ti pa samo da zogo dobijo pa bi ze vsak rad streljal s prve al pa druge skrajnosti, ko muckajo tako dolgo, da zgubijo zogo. Bo zgleda res treba pocakat na cetrtfinale in polfinale da bomo gledli res hud nogomet.

Zdi se mi, da to SP postaja nekako podobno F1. Tam se tudi vedno vec taktizira in ni bojev na stezi, tu pa tudi. Brazilija igra takticno, da ne dobi kartonov [ze skozi celo prvenstvo] in pol ob nasprotnikovih neumnostih pika gole. Bo res treba se malo pocakat na tisti pravi nogomet.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Alexius Heristalski ::

Če bi že bil proti komu bi bil proti angležom, ker se tako vzvišeno obnašajo

Anglija je prav tako na moji črni listi. Zmagali so 40 let nazaj, pa še to komaj, in blebetanju o tem še vedno ni ne konca ne kraja. Tole je sicer za v Funny & cool links,vendar zelo nazorno pokaže, kaj mislim. Navodila za komentatorje SP:
1 - Within 1 minute of kick off in the opening match (Germany v Costa Rica), the commentator must mention England.

2 - Regardless of what two teams are contesting the final, England have to be mentioned within the first minute.

3 - The commentator shall refer to the Falkland Isles in passing at some point in the match if England play Argentina.

4 - Whenever a hat trick is scored, comparisons with Geoff Hurst will be made within seconds of the third goal hitting the net.

5 - Should England wear their red jerseys, then '1966' should be mentioned approximately 20 times.

6 - 1966 will be mentioned approximately 10 times a match, or only on 4 or 5 occasions for matches not involving England.

7 - Prior to the captain of the winning team lifting the trophy, the commentator will mention Bobby Moore. And 1966.

8 - When Germany are playing, they must be referred to as being arrogant by the commentator on at least 14 occasions. This must refer to their style, their passing, their haircuts and their general footballing ability.

9 - Should England play Germany, mentions of Winston Churchill, Dambusters, The Luftwaffe and Adolf Hitler will be compulsory. And 1966.

10 - All Scottish members of our commentary team must continue to refer to England as "we" and "us".

11 - We must ensure that nationalistic stereotypes are adhered to. Of course, the Germans are arrogant. The Spanish are bottlers, The Ivory Coast are fast but bad at defending, The Angolans are disorganised, The Argentinians are cheats and the French are only good because their best players play in England.

12 - For matches not involving England, we must only discuss the players that are playing in England. (eg - Holland v Argentina should be referred to as Van Nistelrooy v Crespo).

13 - The mythical "bulldog spirit" phrase should be used as often as possible.

14 - Each match involving England should begin with the phrase "England Expects."

15 - Should any player be involved in an injury that involves the loss of teeth, then references to Nobby Stiles and 1966 are compulsory.

16 - If in doubt, mention 1966.

17 - Praise all of the stunning new stadiums in Germany but emphasise that they lack the presence of Wembley, the spiritual home of football since 1966.

18 - Commentators should feel free to imitate the style of Kenneth Wolstenholme, the hero of 1966.

19 - Should any team feature brothers playing together, then Jackie and Bobby Charlton should be mentioned.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

No nekako po mojih pricakovanjih. Francija pa danes mora zmagat, definitivno, da se oddolzijo za vse nazaj. Je pa skoda, da bo potem tako hitro tako dobra tekma [ce francija zmaga]. Cetrtfinale FR:BRA.

Po tem kopitu bi morala biti današnja tekma Španija vs Francija boljša in še nekatera poprej. Imena niso garancija za dobre tekme.

alum ::

joj kak mi grejo na živce ti slovenski komentatorji. Sem za ustanovitev društva proti slovenskim komentatorjem.

sj k bo pa bergant naslednič komentiru bo pa ful za brazilijo pa se zgliha >:D

Roadkill ::

Skor sem bruhal, ko je 95ič povedal, da brazilci igrajo katastrofalno neatraktivno.
MAter mu, naj gre on na SP igrat atraktivno igro. Zmagali so 2:0 in to je to. Ne pa da en jeben komentator veš čas teži s tem, da brazilco igrajo premalo spektakuralno....
Ü

Zmagali so 3:0 0:). Resnici na ljubo so gole dosegli po napakaj nasprotnika, Gana pa pač ni imela sreče. Tisti 2. gol je bil iz offsajda, pri prvem so pa Ganci sami sebe pač zaje*al.
Brazilci pa pač niso pokazal tistih potez, tistega kar znajo... Žal, resnica...

Razerzone ::

No da nav poj se kdo uletavv kako italjani nimajo lepe igre, jst jo nism niti pri brazilch vidu...

Drugi gol je bil zopet Ronaldo v stilu " El Fenomeno". Škoda, ker se niso še ostali razigrali.

Drugi gol je bil offside. Verjetno misliš prvega. Nevem ti Brazilci so mi tok sumljivi, se mi zdi da lahko dajo gol kadar se spomnejo. Bomo vidl v 1/4 finalu pravo vrednost do zdj so imeli same trening tekme.

Jaz bi bil prav rad da Francija danes zmaga. Potem bi morala Brazilija v 1/4 finalu ze pokazat pravo igro.

Vse upe, da bo finale zanimiv polagam na Argentino, ČE Italiji ne uspe. Ker edino južnoameriška reprezentanca bo Brazilce prisilila, da pokažejo kar znajo. Ne kaže druge...

E, pa nisi ti Italijan, da bi takole dobival penal, Adriano. :)

Amir, ja, sam Brazilci zmagujejo z mal več kokr 1:0. ;)

Enivej, na unih posnetkih tm gor je tok jasno, da ni blo penala, da ni res. Najprej se un vrže na tla, Italijan da žogo mimo, nakar se vrže čez Avstralca. Komot bi šel mimo. To je tko kokr, da bi tm Avstralc tm cel cajt ležu. A pol bi tud bil penal, če bi se un čez njega vrgu, prej pa dal žogo mim?

Razerzone ::

monster jah sej so italjani tud dve zmagal 2:0 :D

Ja, tist gol ta drug je bil itak šenkan, tko da ... :) Mene bolj zanima pri teh makaronarjih, če bodo, kako lepo tekmo pokazal na tem SP.
««
10 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šport
41281243 (60290) Sssaga
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896153852 (129103) FlyingBee
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15225016 (20967) jericho
»

Nogometno evropsko prvenstvo 2004 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19114479 (10585) Dr_M

Več podobnih tem