» »

SP v nogometu - Nemčija 2006

SP v nogometu - Nemčija 2006

««
«
1 / 30
»»

LapD ::

No nevem, če je kje že odprta podobna tema (jaz je nisem našel). Torej kakšna so vaša pričakovanja? Za koga navijate? Mislite, da bo kdo presenetil in kdo bi to lahko bil? Kateri igralec bo pokazal največ? Ziher je dost nogometnih zanesenjakov tukaj, ki bi lahko malo pokomentirali zadeve. Jst mislim, da bo Brazilija vsekakor prišla daleč ampak imam občutek, da se bodo proti Hrvatom na prvi tekmi rahlo opekli, ker imajo le-ti zelo močno ekipo. Čeprav njihovih novinarjev ne presenesem so mi nogometaši kot taki in njihov stil igre zelo všeč in mislim, da bi lahko letos presenetili. Sicer pa navijam za Anglijo :))
No razpišite se še ostali.

Trubadur ::

Ufff Anglije jaz ne prenesem...manekeni

Navijam za naše sosede Balkance.
Kakav projektil!!!!!!!!!:D
Berite Thomasa!

tvich ::

Iran!

Pa upam, da bo Hrvaška pršla naprej.
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Alexius Heristalski ::

Pričakujem predvsem dobre tekme. :))
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

garv ::

No Trubadur, me pa res zanima kateri angleški reprezentanti (izvzemši Becksa) so manekeni? Za moje pojme so manekeni Italijani s Tottijem na čelu. In zanimivo, oboji imajo najbolj "moško" ligo na svetu. Navijam za Anglijo.

flipflop ::

Jst sem tokrat tudi za Angleže, upam da jim končno uspe. Drugače pa bi si želel čim manj sodniških napak na tem prvenstvu, dobre tekme pa brez traparij določenih bebcev zunaj igrišča.

LapD ::

Ja res nevem zakaj bi bli angleži manekeni. Jst jim prvoščm po tolkih letih ker zdj majo res v redu ekipo. V končni fazi pa vsi vemo, da vse razen zmaga Brazilcev -> presenečenje. Upam, da bodo Rooneya zrihtali.

krikoman ::

Tud za Angleže, vsaj meni so praw vredu ekipa. Pa tud za domačine, bomo vidl če bojo presenetl kot lani aja pa Nizozemci še:D :D :D

klemen22 ::

Ja res nevem zakaj bi bli angleži manekeni. Jst jim prvoščm po tolkih letih ker zdj majo res v redu ekipo. V končni fazi pa vsi vemo, da vse razen zmaga Brazilcev -> presenečenje. Upam, da bodo Rooneya zrihtali.

Ma kako presenečenje. Kot da so kakšna Francija, Anglija, Italija kej slabša ekipa.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Marjan_be ::

Sigurno da so brazilci razred zase, vendar..prvenstvo je v evropi, tu pa so tudi npr. spanci in italijani, (oboji imajo dobro ekipo), ki že dolgo niso dosegli nič vidnejšega...sicer pa res čimmanj sodniških napak, fairplay in bo vsekakor spektakel...:P
lp

LapD ::

Vsak ma svoje mišlenje ampak mislim, da tako izrazitega favorita kot je letos še ni bilo :) Če pogledaš njihovo postavo od sredine naprej te kr mine. Nimajo pa druge ekipe slabih ekip to nism reku..sam bi še najraj vidu, da ne zmaga Brazilija, ker so tud sami malo preveč samozavestni in že napovedujejo kako in s kom bodo v finalu.

Trubadur ::

No mogoče sem res pretiraval, da sem s tem označil celotno ekipo čeprov mi gre samo Beckham res na jetra
Berite Thomasa!

garv ::

Mislim da bo to eno najtežjih prvenstev doslej. Ekipe so zelo zelo izenačene, realne možnosti za polfinale imajo Brazilci, Angleži, Nemci, Argentina, Nizozemska, Nemčija, Španija, Francija, celo Švedska in Hrvaška. OK, mnogi izmed njih se bodo srečali že prej. Ne smemo odpisati niti Portugalske. Kar se tiče napada so najmočnejši Brazil in Argentina, najboljšo obrambo imajo Italijani(standard) in Angleži. Nemčija bo imela na svoji strani srečo(beri:sodnike), afriške ekpe so telesno brutalno pripravljene, tako da upam na čim boljši fuzbal.

Amare ::

Mah kaki Hrvati,daj ne me jebat,njihov ego je prevelik,pač mentaliteta,slej ko prej bodo postavljeni na realna tla......

Navijam za Brazilce že okoli 15 let in ne bom nič napovedoval kljub vlogi favorita.OK,igrajo dobro ampak takšne ekipe kot leta 1994 na SP v Ameriki ne bo nikoli.....to je bil nogomet.

Trubadur ::

Kaj ima njihovo obnašanje veze s kvaliteto igre?
Berite Thomasa!

Amare ::

Sem omenil njihovo obnašanje?

tvich ::

A je mogoče že kej več znanega o prenosih?
Nekje sem slišal, da bosta in POP in RTV prenašala tekme, kar pomen, da jih bomo več vidl v živo (zelo ql)
Me pa zato zelo skrbijo POP TV komentantatorji, ki so meni osebno Japonsko 2002 čist uničil (nisem si misli, da bom kdaj prav želel Stareta in Berganta poslušat).

Pa še to: a že kej veste kje bojo mel kakšno dobro platno v LJ in okolici?

edit: napake
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tvich ()

SebaR ::

Jst bom, kot od nekdaj, navijal za Brazilijo :)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Alexius Heristalski ::

Televizija Slovenija in Kanal A bosta prenašala vsak po 32 tekem svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo potekalo od 9. 6. do 9. 7.

Prenos prve tekme bo na Kanalu A, finalne pa na TV Slovenija 2. Prenosi obeh televizij bodo potekali izmenjaje po dnevih. Izjema so le štirje dnevi, ko bodo prenosi različnih tekem ob istih urah na obeh programih hkrati.
Tekme so po pomembnosti med programoma razdeljene uravnoteženo. Zaključni obračuni se bodo zvrstili tako, da bo 2. program TV Slovenija v živo prenašal prvi in drugi, Kanal A pa tretji in četrti četrtfinale. Na Kanalu A bo prvi, na TV Slovenija pa drugi polfinale.
Za dan, ko posamezen program nima predvidenega neposrednega prenosa tekem v živo, so v njegovi shemi predvidene ponovitve tekem prejšnjega dne.

Prenosi tekem na TV Slovenija:
9. 6.: Poljska - Ekvador
11. 6.: Nizozemska - SČG, Mehika - Iran, Portugalska - Angola
13. 6.: Južna Koreja - Togo - Francija - Švica, Brazilija - Hrvaška
15. 6.: Ekvador - Kostarika, Anglija - Trinidad in Tobago, Švedska - Paragvaj
17. 6.: Portugalska - Iran, Češka - Gana, Italija - ZDA
19. 6.: Švica - Togo, Ukrajina - Savdska Arabija, Španija - Tunizija
20. 6.: Poljska - Kostarika, Paragvaj - Trinidad in Tobago
21. 6.: Portugalska - Mehika, SČG - Slonokoščena obala
22. 6.: Italija - Češka, Hrvaška - Avstralija
23. 6.: Španija - Savdska Arabija, Francija - Togo
25. 6.: Osmina finala B1-A2, D1-C2
27. 6.: Osmina finala F1-E2, H1-G2
30. 6.: Četrtfinale 1 in 2
5. 7.: Polfinale 2
9. 7.: Finale

Prenosi tekem na Kanalu A:
9. 6.: Nemčija - Kostarika
10. 6.: Anglija - Paragvaj, Švedska - Trinidad, Argentina - Slonokoščena obala
12. 6.: Japonska - Avstralija, Češka - ZDA, Italija - Gana
14. 6.: Španija - Ukrajina, Tunizija - Savdska Arabija, Švedska - Paragvaj
16. 6.: Argentina - SČG, Nizozemska - Slonokoščena obala, Mehika - Anglija
18. 6.: Hrvaška - Japonska, Brazilija - Avstralija, Francija - Južna Koreja
20. 6.: Ekvador - Nnemčija, Švedska - Anglija
21. 6.: Iran - Angola, Nizozemska - Argentina
22. 6.: Gana - ZDA, Japonska - Brazilija
23. 6.: Ukrajina - Tunizija, Švica - Južna Koreja
24. 6.: Osmina finala A1-2B, C1-D2
26. 4.: Osmina finala E1-F2, G1-D2
1. 7.: Četrtfinale 3 in 4
4. 7.: Polfinale 1
8. 7.: Za tretje mesto



Za Televizijo Slovenija bodo tekme komentirali Igor E. Bergant, Ivo Milovanovič, Peter Kavčič in Andrej Stare, za Kanal A pa Miran Tišič, Tomaž Klemenčič, Gregor Gajšek in Dejan Obrez. Vsaka televizija pripravlja tudi obsežen studijski program, skupni rubriki pa bosta "naj gol" in "naj obramba".
Tekme so po pomembnosti med programoma razdeljene uravnoteženo. Zaključni obračuni se bodo zvrstili tako, da bo 2. program TV Slovenija v živo prenašal prvi in drugi, Kanal A pa tretji in četrti četrtfinale. Na Kanalu A bo prvi, na TV Slovenija pa drugi polfinale.

Za dan, ko posamezen program nima predvidenega neposrednega prenosa tekem v živo, so v njegovi shemi predvidene ponovitve tekem prejšnjega dne.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Evil mind ::

Jst bom tudi naviju za Brazilijo. Aja Bergant daje take izjave kdaj da mi gre zelo na smeh.:D

flipflop ::

Ja od kanala a je samo Obrez dober komentator, ostali bi pa nujno potrebovali funkcijo mute nekje na gobcu. Sploh klemenčič ne pove čisto nič drugega kot tisto kar ža itak sam vidim. Pa seveda njegov GOL,GOL,GOL!!!;((

trot ::

Zanimiva delitev dela med RTV in POP.

Jaz že od leta 1988 navijam za Nizozemce, ki jih krasi izredno napadalna igra, v kateri celo moštvo drži žogo zaradi enega posebnega načina povezave med obrambo, zvezno vrsto in napadalci. Očitno zadeva, ki jo furajo od mladih nog. V najboljših trenutkih Brazilce tako stisnejo na njihovo polovico, da tudi migniti ne morejo. Milina.

Sicer pa so Brazilci po imenih in individualnih kvalitetah res močni. Ronaldinho itak, takoj za njim pa bi izpostavil Edmilsona. Ta človek je pri Barci popucal ogromno nasprotnih napadov, pa skor nikol niti tekel ni 8-O Podobno kot Mazinho in Makelele v najboljših časih.

Zelo močna tudi Argentina. V neposrednem dvoboju z Brazilci bi lahko Brazilce izločili, če bi se zadeve lotili s pravo mero previdnosti (ne ravno bunker, majo eno posebno verzijo dolgih napadov).

Sicer pa bi se dalo o tem filozofirati zeloooooooooo dolgo ...

garv ::

Sicer imam smolo da so izpiti na FRI-ju... ma jebi ga. Upam da bom lahk gledu večino derbijev. Kar se tiče dvoboja Argentina-Brazil: kdor je gledu tekmo med njima lani v Argentini ve da je Argentina najbolj borbena ekipa na svetu. Tak pristop k tekmi me je navdušil. Druga stvar je omenjanje Makeleleja; on je še vedno najboljši defenzivni vezist na svetu, parirajo mu lahko le Ringhio(Gattuso) in Vieira. OK, tudi Emerson ni od muh. Kot sem že rekel, konkurenca je izjemna in verjetno bo prvak ekipa ki bo najbolj telesno pripravljena, obenem pa bo potrebovala ogromno sreče.
Zame osebno bodo zvezde prvenstva Lampard, Terry, Henry, Ronaldinho in Robben. Morda še C.Ronaldo..

BlackHole ::

Jaz sem tudi za nizozemce že od časa zanmenitega dvojca van Basten in Gullit. Nihče ni med favorite uvrstil čehov. Po moje jih ne gre podcenjevat. SCG je bil precej stabilna skozi kvalifikacije, dobili so zelo malo golov. V glavnem, kakor kaže, bi znalo bit kar nekaj presenečenj. Bomo videli, upam da ne bodo sodniki pretirano favorizirali papirnih favotirov.
LP Marko

sparklyslo ::

IMHO bo prvak Brazlija. Ima takšno ekipo, da bi bilo čudež če ne bi bila.
Privoščim tudi Angležem (vsaj drugo mesto).

Sicer pa bom navijal tudi za vse, ki bodo igrali proti hrvatom >:D

Oxford ::

Hvala bogu, da bo tokrat za prenose SP angažirana tudi nacionalka, drugače ga skoraj ne bi mogel gledati. Napovedovalci na POP-u imajo - razumljivo - premalo izkušenj in so zato prav dolgočasni.

Drugače pa nimam favorita, ampak če se bosta v finalu udarili med seboj evropska ekipa in Brazilija, bom navijal za Evropejce. Vendar me ne bo motilo, če bo Brazilija prvak - pač naj zmaga najboljši.

Vajenc ::

Poleg tega, da imajo Brazilci verjetno najboljše posameznike (vsaj količinsko), so tudi neverjetno patriotsko naštimani in dajo res vse od sebe za SP. Znajo pa po mojem, Španci končno priti do naslova SP s to generacijo (Casilias, Raul...). Pa tudi Nemci bodo nevarni na domači travici.

tomaz 06 ::

Res sem nekoc mislu da ima RTV slabe prenose, sam po polomiji A kanala na SP sem se spametval. Sicer pa mislim gledat na kakem srbskem kanalu SP, po mojem bi znal bit dost bolj zabavno kot na nasih kanalih.

whatever ::

Mogoče kdo ve, če bojo prenašal SP na katerem nemškem kanalu (ZDF, Das Erste, RTL, Sat1, in podobni...)?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

LapD ::

Nemški kanali s pravicami za SP so: ARD, ZDF, RTL in Premiere

Fatboyslim ::

Nimam glih favorite ekipe - se mi pa dopade ko izgubijo favoriti :D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Matek ()

Hevidi ::

Odkar sm prvič žogo brcnu navijam za Brazilce! To je res užitek gledat!

Mislm, da je letošnja ekipa najbolša do zdj, čeprav je en gor napisu 1994 (Romario, Bebeto, Dunga) , sam ko človk pogleda prvih 15 igralcev 2k6 ekipe in so čist vsi žive legende pol ne vem kdo bi jih loh premagu!

SELECAO 4 ever!

D
PER ASPERA AD ASTRA

gkovac ::

@trot mislim, da se bova midva še dobr zastopila :D :D sam namreč že od kvalifikacij za Euro 88 navijam za Nizozemce ... aaahh.. sanjski trio Frank Rijkaard, Marco Van Baster in Ruud Gullit.. dobri stari časi. Sedaj pa je na čelu Van Basten, ki je dodobra popucal ekipo in vanjo uvrstil fenomenalne mladce (Robben, Sneijder, Heitinga, van der Vaart) in pa nekaj starih mačkov (van der Sar, van Nistelrooy, Cocu, van Bommel). Moja napoved je, da bojo vsaj v polfinalu!!!

Dejstvo je, da na SP v Nemčiji ne bo niti ene slabe ekipe.. dobr... Kostarika in Poljska mogoče ampak še to samo mogoče. Moji skriti favoriti tudi tokrat prihajajo iz Afrike in samo upam, da ne bom tako razočaran kot sem bil velikokrat nad Nigerijo (ko so jim Danci našopali 4 gole) in Kamerunom (še zmeri me peče ko so izgubili proti Italijanom). Gana in Slonokoščena obala znata biti ekstremno nevarni! Ekvador mogoče? Nenazadnje so bili tretji v južnoameriških kvalifikacijah... pa ne pozabit na 4 uvrščene iz zadnjega svetovnega prvenstva Južno Korejo.. pa mogoče še njihove sosede Japonce (2:2 prijateljska tekma z Nemci).

Skratka možnosti je ogromno in najboljša izjava, ki lahko opiše vse skupaj je izjava Glihe: Žoga je okrogla, pa še ženskega spola!
Vse se lahko zgodi in tudi Hrvatje so lahko prvaki (ampak po tem jaz nikol več ne gledam nogometa).
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

msms ::

A bo kdo kaj stavil?

Brazilija :S S 3,00
Anglija :S S 7,00
Argentina :S S 7,00
Nemčija :S S 8,00
Italija :S S 10,00
Francija :S S 12,00
Nizozemska :S S 12,00
Španija :S S 13,00
Portugalska :S S 15,00
Češka :S S 20,00
Švedska :S S 25,00
Mehika :S S 35,00
Ukrajina :S S 50,00
Hrvaška :S S 50,00
Srbija in Č.Gora :S S 65,00
Slonokoščena obala :S S 65,00
Poljska :S S 65,00
Švica :S S 80,00
ZDA :S S 80,00
Avstralija :S S 100,00
Paragvaj :S S 130,00
Gana :S S 150,00
Japonska :S S 150,00
Ekvador :S S 200,00
J.Koreja :S S 200,00
Tunizija :S S 250,00
Angola :S S 250,00
Kostarika :S S 300,00
Togo :S S 350,00
Iran :S S 500,00
Saudska A. :S S 500,00
Trinidad :S S 500,00

LapD ::

Ah to je že mim :P Jst se zdj ukvarjam z tisto igro na eurosportu (izmenjava delnic).

whatever ::

Moja napoved, za foro::)

Naprej grejo:

A: Nemčija, Ekvador
B: Anglija, Švedska
c: Nizozemska, Srbija
D: Portugalska, Iran
E: Italija, Češka
F: Brazilija, Hrvaška
G: Francija, Švica
H: Španija, Ukrajina

V četrtfinalu:

Nemčija, Anglija, Švedska, Nizozemska, Češka, Brazilija, Španija, Švica

V polfinalu:

Anglija, Švedska, Nizozemska, Brazilija

za 3. mesto:
Švedska vs. Nizozemska; zmaga Nizozemska

finale:
Anglija vs. Brazilija; zmaga Anglije po enajstmetrovkah
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Alexius Heristalski ::

trot, Edmilson ne bo igral. Žal se je poškodoval.

Ženeva - V taboru prvih favoritov bližajočega se svetovnega prvenstva v nogometu ne gre brez težav. Zadnji vezni igralec brazilske reprezentance Edmilson zaradi zdravstvenih težav ne bo nastopil v Nemčiji.
Kot je potrdil vodja zdravniškega osebja "kariok" Jose Luis Runco si je 29-letni nogometaš španske Barcelone težje poškodoval levo koleno in zagotovo ne bo nared za mundial. Edmilsona, ki je z Brazilijo že slavil na svetovnem prvenstvu leta 2002, pred kratkim pa z Barcelono osvojil še ligo prvakov, bo zamenjal Mineiro, vezni igralec moštva Sao Paulo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

klemen22 ::

trot, Edmilson ne bo igral. Žal se je poškodoval.

Kakšna smola. A nima ta tut že več ko 30 let?:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Chessman ::

Za lažje sledenje rezultatov in tekem

XLS tabela rezultatov in urnik tekem

Doman ::

Sedaj je zopet čas za stave:D Če jutri dobim to stavo bom kar nadaljeval z istim tempom...
Anglija-Paragvaj / 1
Trinidad in tobago - švedska / 2
Argentina - slonokoščena obala / 10

Vplačilo 5k:D

A mislte da bo kej?8-)

Alexius Heristalski ::

Bomo videli, je rekel slepi. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

LapD ::

Tukaj je še nekaj info o SPju. Klik.

RedStar ::

Brazilija all the way!

2h 30 min do začetka. 8-)

Official link:

FIFA World Cup 2006 Germany

Raw ::

Mi ve kdo povedat, ce bo tud na netu kasn prenos? nimam TVja namrec.
I am what I am and I do what I can

gzibret ::

Evo, začelo se je..... :D :D :D
Vse je za neki dobr!

Looney ::

nemčija vodi!!!:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

steev ::

Jebo te. Kasn gol. |O 8-O
:|

steev ::

Aja, pa komentator na Kanalu A je res fejk. Hrt 2 :)
:|

Looney ::

...in izenačenje...
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

pivo ::

2:1 ;)

hudi so tile švabi
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
««
«
1 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šport
41275192 (54239) Sssaga
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896146155 (121406) FlyingBee
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15223099 (19050) jericho
»

Nogometno evropsko prvenstvo 2004 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19113913 (10019) Dr_M

Več podobnih tem