Forum » Pomoč in nasveti » pomoč-disk
pomoč-disk
mikkk ::
LP
kupil sem nov 160 gb ata hitachijev disk. vendar težava je v tem, da v bios-u mi disk zazna, prav tako mi ga pokaže v device menegerju, pokaže mi ga pa ne v my computer oz. v raziskovalcu. v čem je problem?
v računalniku že imam en 80gb disk na katerem so tudi windowsi.
kupil sem nov 160 gb ata hitachijev disk. vendar težava je v tem, da v bios-u mi disk zazna, prav tako mi ga pokaže v device menegerju, pokaže mi ga pa ne v my computer oz. v raziskovalcu. v čem je problem?
v računalniku že imam en 80gb disk na katerem so tudi windowsi.
muzičar ::
A si ga formatiral?
Dobrodošel na forumu in dobro jutro
Dobrodošel na forumu in dobro jutro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: muzičar ()
mi lahko poveš kako bi ga lahko formatiral. v my computer ga seveda ne morem, ker mi ga sploh ne kaže.
lp
ps. dobro jutro tudi tebi :)
lp
ps. dobro jutro tudi tebi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikkk ()
muzičar ::
Greš takole: start - settings (nastavitve) - control panel (kontrolna neki) - administrative tools
- computer management - disk management - klikneš na ta novega z desnim miškinim klikom in izbereš format - tam izbereš NTFS file system in to je to.
Uf čakaj okej zgoraj imaš naveden postopek formatiranja ampak ti moraš prvo narediti particijo.Okej naredi zgornji postopek in mi povej če vidiš nov disk.
- computer management - disk management - klikneš na ta novega z desnim miškinim klikom in izbereš format - tam izbereš NTFS file system in to je to.
Uf čakaj okej zgoraj imaš naveden postopek formatiranja ampak ti moraš prvo narediti particijo.Okej naredi zgornji postopek in mi povej če vidiš nov disk.
[img]http://www2.shrani.si/files/untitled575...
Disk1 unlocated: morem narediti primary particijo ali extended?
ps: zakaj kaže da je disk velik samo 128gb
lp
Disk1 unlocated: morem narediti primary particijo ali extended?
ps: zakaj kaže da je disk velik samo 128gb
lp
ok disk sedaj dela. :) samo še vedno mi kaže 130gb :(
naredil sem tako kot je na tej sliki, vendar ni učinka. bom pa še poskusil z sp2.
vam javim če bo to pomagalo
hvala vsem ki ste pomagali
lp
naredil sem tako kot je na tej sliki, vendar ni učinka. bom pa še poskusil z sp2.
vam javim če bo to pomagalo
hvala vsem ki ste pomagali
lp
5er--> ::
Vmes je potrebno pc restartat.
Edit:Lahko pa, da matična (bios) ne podpira večjih diskov. Povej katero imaš (pa ne samo ime podjetja, temveč tudi model).
Edit:Lahko pa, da matična (bios) ne podpira večjih diskov. Povej katero imaš (pa ne samo ime podjetja, temveč tudi model).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5er--> ()
še enkrat sem naredil particijo in sedaj je zaznalo 160gb
torej problem rešen :)
še enkrat hvala vsem :*
LP
torej problem rešen :)
še enkrat hvala vsem :*
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava z diskomOddelek: Strojna oprema | 1222 (1039) | nbicek |
» | skrivanje diska in kako videt celotni diskOddelek: Operacijski sistemi | 1628 (1444) | jvolk |
» | Windows xp in samo 127 GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1771 (1587) | Cranchi |
» | Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5034 (3860) | Yamasaki450 |
» | Izgubljeni prostor na trdem disku!Oddelek: Strojna oprema | 1260 (1058) | Caligula |