Forum » Zvok in slika » Mpeg2 (stream) kodiranje + obdelava
Mpeg2 (stream) kodiranje + obdelava

Kriko ::
Z SkyStar 2 kartico si shranim/snemam razne dirke....
Ker shranujuje v mpeg2 (stream) oziroma ne morem dati pause med snemanje mi shranuje tudi reklame kar me zelo moti.
Jaz bi sedaj rad to obdelal tako da vzamem ven/obrežem reklame in nato prekodiral v divx/xvid, po možnosti da to dela en in isti program oziroma na čim lažji način.
Če ima kdo kakšno idejo za čim bolj preprost program se res lepo priporočam.
Ker shranujuje v mpeg2 (stream) oziroma ne morem dati pause med snemanje mi shranuje tudi reklame kar me zelo moti.
Jaz bi sedaj rad to obdelal tako da vzamem ven/obrežem reklame in nato prekodiral v divx/xvid, po možnosti da to dela en in isti program oziroma na čim lažji način.
Če ima kdo kakšno idejo za čim bolj preprost program se res lepo priporočam.
kriko

#000000 ::
Virtual Dub MOD, simpl ko pasulj, odpreš vdub file / open video file / spodaj z drsnikom pridrsaš do začetka reklame / označiš z levo (od zadnjega kompleta puščic) pridrsaš do konca reklame / označiš z desno puščico (kar si označil se obarva na timelinu) pritisneš tipko delete in znebil si se reklam, greš pod video / compresion / izbereš in nastaviš željen kodek (priporočam Xvid) in default nastavitve zanj, greš pod audio / izbereš source audio Greš spet pod file / save as / izbereš mapo kam bi rad shranil tvoj (nov video fajl) mu daš ime ter OK, počakaš kako urco ali dve da se zadeva prekodira.
Če bi rad samo izrezal reklamo-E in video shranil brez prekodiranja samo na prej omenjen način porežeš kar hočeš in greš pod video ter uzbereš direct stream copy / za audio pa source audio / direct stream copy ter shraniš to bo fertik super hitro ker videa pač ne boš prekodiral. LP
Če bi rad samo izrezal reklamo-E in video shranil brez prekodiranja samo na prej omenjen način porežeš kar hočeš in greš pod video ter uzbereš direct stream copy / za audio pa source audio / direct stream copy ter shraniš to bo fertik super hitro ker videa pač ne boš prekodiral. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 24717 (11793) | Alessio983 |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15482 (8888) | Revenant |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3625 (3157) | jan01 |
» | *.ogm FormatOddelek: Zvok in slika | 2501 (2066) | trpo |
» | Adobe Premiere DivX plug-inOddelek: Programska oprema | 1855 (1705) | CaqKa |