» »

Security accounts manager init. failed ... skratka laptop ne pride dalj od windows is starting up pol se mu pa ustavi

Security accounts manager init. failed ... skratka laptop ne pride dalj od windows is starting up pol se mu pa ustavi

ju2e ::

Na laptopu imam naložene Windows XP SP2 in je do sedaj deloval brez problemov (vsaj večjih), je del domače LAN mreže (2 računalnika). Nazadnje, ko sem ga ugašal, se je ugasnil brez problema, tako kot naj bi se - nobenih errorjev, nobene agresije.

Problem je sledeč, laptop se normalno prižiga, naslovna stran windowsow (tista z loading barom) dela, potem pa preklopi na display, ki kasneje ponavadi prikaže user accounte. Na njem piše Windows starting up, in takrat se javi:

isass.exe - System error:
Security accounts manager initialization failed because of following error: The handle is invalid Error status: 0xc0000008. Please click OK to shutdown this system and reboot into safe mode, check the event log for more detailed information.

OK

Ko kliknem OK po navodilih (ne da je še kakšna opcija) se laptop resetira in spet se zgodi popolnoma isto. Poizkusil sm že parkrat, pa je vedno isto. Zelo bi bil vesel, če bi kdo lahko dal kak nasvet.

LP pa najlepša hvala za pomoč

kopernik ::

Prvi zadetek na googlu. Upam, da ti kaj pomaga.

ju2e ::

Hvala za nasvet, sm še mal sam pobrskov po netu in najdu nek način ki naj bi to odpravu, in sicer da grem v Windows recovery consol in tam SAM file preimenujem oziroma ustvarim novga, sam je pa zdej problem ker zahteva od mene Recovery console administrator password, k pa nimam pojma kaj je, jst namreč passworda za ta računalnik nikol nism uporabljov. Poizkusil sm prazen password (NULL), mislm sam enter, pa ne deluje, pol sm probu še par passwordow, k jih načeloma uporabljam, pa tud nobeden od njih ni pravilen.

Tko da sem zdej v dilemi. Je možno da password hrani SAM file ("c:\\windows\system32\config"), ki naj bi bil pri taki napaki kot jo javi moj računalnik poškodovan in da sm posledično v loopu, ne morem popravit SAM fila dokler ne pridem v recovery konzolo, tja pa ne morem ker noben password ni pravi (ker ni fila ki bi ga hranu)

Al sm jaz to čist narobe razumel in je kaka druga rešitev?
LP pa hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490435700 (1381) jedateruk
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811491 (6826) solatko
»

USB-samodejno zažčitil proti pisanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
1714943 (9101) donvito
»

Prehod iz Win2000 na Win XP

Oddelek: Operacijski sistemi
362185 (1510) chrush
»

kako odstraniti ali odkleniti administratorjevo geslo?? ---pomoč!!!---

Oddelek: Operacijski sistemi
208163 (7674) gapi000

Več podobnih tem