Forum » Pomoč in nasveti » Ne morem pošiljat mailov
Ne morem pošiljat mailov
Freezy ::
Ko hočem poslat določen mail z Thunderbirdom mi napiše da nimam pravih nastavitev SMPT serverja. Nastavitve so enake kot pri opisu postopka namestitve računa na gmail.com. A je možno da je to zaradi routerja in kakšnih zaprtih portov?
btw: maile lahko prejemam.
btw: maile lahko prejemam.
- spremenil: Freezy ()
Microsoft ::
Ja, mail lahko prejemas, ker gre prejemas preko POP3 (ali IMAP4) protokola. Preko SMTP ga posiljas.
Lahko da je server dol. Sicer pa, odpri Command Prompt in napisi telnet mail.server.com 25, kjer mail.server.com kaze na SMTP streznik. Ce se bos lahko povezal, je napaka nekje naprej. To bi lahko bile napacne nastavitve uporabiskega imena in gesla (te moras imeti tudi za poslijanje maila) ali kaj temu podobnega.
by Miha
Lahko da je server dol. Sicer pa, odpri Command Prompt in napisi telnet mail.server.com 25, kjer mail.server.com kaze na SMTP streznik. Ce se bos lahko povezal, je napaka nekje naprej. To bi lahko bile napacne nastavitve uporabiskega imena in gesla (te moras imeti tudi za poslijanje maila) ali kaj temu podobnega.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Freezy ::
Sem probal tisto v cmd pa se ni hotel povezat. Dvomim da so napačne nastavitve gesla in up. imena
madmitch ::
A ni ponavadi tako, da moraš imeti SMTP od svojega Internet providerja. Če se povezuješ preko SiOLa potem naj bi bil SMTP "mail.siol.net". Vsaj jaz imam tako za službeni mail, katerega strežnik je na Nizozemskem, ne vem pa, če je to obvezno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletno gostovanje in problem z mailiOddelek: Pomoč in nasveti | 1363 (1017) | Ales |
» | Outlook express noče pošiljatiOddelek: Pomoč in nasveti | 3271 (3228) | -Neverhood- |
» | MS Outlook in GmailOddelek: Omrežja in internet | 3982 (3810) | Jan987 |
» | Forum - nastavitve e-mail strežnikaOddelek: Izdelava spletišč | 2128 (2022) | iElectric |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17307 (17307) | Bakunin |