» »

Forum - nastavitve e-mail strežnika

Forum - nastavitve e-mail strežnika

iElectric ::

LP! Postavil sem forum in recimo da je naslov http://www.krneki.net . Sedaj pa bi rad, da ko dobijo uporabniki e-mail (za aktivacijo spremembo gesla...), da pride to iz naslova recimo admin@krneki.net. Kako postavim mail strežnik oz. kako se to izvede?

Tody ::

Ker sklepam da se nisi sam lotil izdelave foruma in po vsej vrjetnosti imaš PHP BB forum, lepo pojdi v Administrativno konzolo (stran) in tam v splošnih nastavitvah nekje uspodi vpiši SMPT svojega ponudnika e- pošte v primeru da je to siol je to " mail.siol.net ". Za vse podatke ki te bo še spraševalo vnesi svoje podatke od e maila

prav si uganil, ampak potem pošlje e-mail iz siolovega serverja. Jaz bi rad da pride iz @mojadomena.net

Enter4 ::

joj saj on ti je napisal primer...
Ti pa napiši od strežnika "smtp" naslov :)

ja, samo potem more pošiljat preko maila blabla@siol.net, sjt pa bi rad blabla@mojadomena.net

kihc ::

Potem pa rabiš svoj e-mail strežnik. Kakšen operacijski sistem lavfaš na serverju?
x

Sedaj lalufam XP, samo bo prestavljeno na drug PC, ki ga dobim kamlu in nevem ker OS bo tam. Zaenkrat če mi lahko poveste rešitev za XPje

Enter4 ::

ok potem pa vnesi mail server od tistega ponudnika pri katerem maš dostop do interneta in tak kje ti piše da vnesi mail pa vnesi mail z katerega bi, da ga drugi vidijo. Probaj če ne bo šlo reči

kihc ::

Jah, zdej morš ti dobit en mail server za windowse, samo kater se mi pa še sanja ne.

Mislem, da sem jaz enkrat se igral z MDeamon-om, samo nisem zihr. Poglej malo po netu. Pol morš tist server pravilno nastavt in pa tvoja domena mora kazat na ip tega mail serverja.
x

enter4:to sem že probal in phpbb javi eror...
kihc:ja sej problem je v tem, da ne vem ker e-mail server...

Ok, zdej mam nek smtp server ampak še vedno ne dela! HELP! Uporalbjam pa QK smtp server

Tody ::

uh če si za routerjem more bit server viden zunanjemu svetu...

Ok, sem našel težavo. V smtp.php sem moral nastavit port na 2525, ker mi preko 25 ne dela. Hvala za pomoč

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mail relay v okviru .dsl.siol.net

Oddelek: Omrežja in internet
114156 (3795) McBoby
»

blacklisted: list.dsbl.org

152332 (2131) Bakunin
»

Nenavadno dolgo zaganjajne winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
261692 (1285) Dean2
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

14013450 (10927) Bakunin
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16317136 (17136) Bakunin

Več podobnih tem